Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-03 08:49:38 |
Phoca:
Phoca, ma ei tea, mis retsept Toidutares on, ise kasutan aastaid juba seda retsepti siinsamas Nami-Namis ja väga rahule jäänud. Soodaga kergitatud küpsetiste puhul on oluline see, et ahi on juba kuum ja karaskitainas pannakse kohe peale kokkusegamist vormi ja ahju. Kui sooda happega kokku puutub, siis hakkab see kohe reageerima ja kui pikalt viivitada, siis reageerib sooda enne ära, kui karask küpsema hakkab ja tulemuseks ongi plönn..
Juba neljas kord odrajahu-kohupiima karaskit tuleb nätsakas plönn. Kolm korda tegin täpselt retsepti järgi (Toidutarest pärist), täna panin jahu rohkem aga ikka sama tulemus, isegi viletsam. Seni vähemalt ahjus kerkis ja välja võttes vajus kokku, täna ei kerkinud üldse. Maitsel pole muidu viga. Teisigi kooke on niimoodi nässu läinud, et peaks olema kohevad aga vajuvad kokku. Mida peaks teisiti tegema? Anu:
Anu - kas temperatuur on õige (saiakeste puhul on mul ahi 200-220 kraadi)? Ega Sa tainast liiga õhukeseks ei rulli (rullid kihid katki ja kokku)? Kas lõikad tainast ribadeks ikka terava noaga (nüri nuga surub kihid kokku)? Kui saiakesi munaga pintseldad, siis lõikepinnad jätad ikka puhtaks (ega liimi munaga kinni, mis taas takistab kerkimist)?
Pelmeenide praadimisest - mina praen ka tooreid pelmeene, tasasel tulel muidugi. Praetud pelmeenide retsept ka :) Aga ma lasen neil enne pannile panemist veidi sulada (pakist võtan muidugi esmalt välja ja laotan lõikelauale, mitte ei lase paki sees ühtlaseks massiks sulada..
Lehtainast asjad. Ükskõik mis. Täna tegin moonirulle ja maitse oli loomulikult hea ja küpsenud olid ka, aga üldse ei.. läind puhvi. Täitsa nagu oleks tavaline saiatainas. |
|
Blondie Abikokk 2011-03-04 16:04:08 |
Mul kodus on pelmeenide praadimise meister mees, tema teeb nii, et laseb õli pannil kuumaks, võtab pakist külmutatud pelmeenid, praeb kergelt kuldset tooni peale ja siis lisab umbes sentimeetri jagu vett ja pannile kaas peale. Nii on osaliselt kõrbedad, aga hauduvad läbi ka. Tudengiajal täiuseni timmitud oskus :D | |
Shiltsa Kokaõpilane 2011-03-08 16:33:26 |
Kunagi ei tulnud pannkoogid absoluutselt välja, tulid koledad ja lagunesid ära, aga nüüd on hakanud asi paranema. Mõnikord jääb isegi ülepannikook ellu, st ei muuda kuju ilusast suurest kettast pudruks.
Rullbiskviit ei ole sõber. Ei tule kohev. Muude kohevate kookidega sama jama. toidupeegeldused.com |
|
Noor_Perenaine Abikokk 2011-03-08 16:40:10 |
Mannapuder ja ülepannikoogid on meie peres puhtalt härra rida :) Pannkoogid sellepärast, et tal tulevad need väga hästi välja - kuigi olen ise ka tema tehtud taignast edukalt küpsetanud. Ja mannapuder sellepärast, et minul tuleb liiga vedel ja lurr või liiga paks ja kummine, aga härra teeb täpselt paraja ja mõnusa õhulise! Untsu läheb vahel ikka midagi, aga hetkel ei meenu rohkem. Pigem mõni asi, mida esimest korda katsetan ja kui on keerulisem roog. Või kui ma olen endale liiga vähe aega toidu tegemiseks arvestanud. Ja untsuminemisel kannatab tihtipeale pigem toidu välimus, kui maitse ja kui minu meelest maitse ikka ka untsu läheb, siis Herr Omnivoor tavaliselt päästab :D | |
Gretithy Abikokk 2012-04-25 17:28:28 |
Arvasin, et ma saan absoluutselt kõigega hakkama, kuni ma üritasin kohvitordi jaoks biskviiti küpsetada. Esimene üritus tuli jumalast pannkook. Sellest tulenevalt on mul nüüd eesmärk harjutada, kuni ma saan käppa perfektse biskviidi. Teine katse tuli selline: Vajus keskelt kokku ja üldse oli häda, et ahi seda läbi küpsetaks ja kokku oli kook ahjus pea tunnikese 175C juures. Palusin mehel täna palju mune osta, sest nädalavahetusel läheb kolmandaks katseks :D | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > |