Jõulud

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-12-23 09:02:52
Tarbija 24: Nipid, kuidas teha tervislikke jõulutoite Järgnevad nipid on mõeldud neile, kellele on armsad traditsioonilised jõuluroad, kuid kelle jaoks on oluline ka head figuuri hoida. Vali praeks taine lihatükk. Hauta hapukapsas rasva lisamata. Väldi kastmete valmistamisel rasva ja koort, kasuta pigem liha praeleent, millelt on eemaldatud rasv. Pane lauale hulgaliselt köögivilju nii värskelt kui marineeritult. Näiteks hapukurk, marineeritud kõrvits või peet, paprika, tomat, šampinjonid jne. Küpsetiste puhul eelista pärmitainast. Ära unusta laualt kala, mida on organismil kergem seedida. Pärast pühadeprae serveerimist jätta lauale kergemad näksid nagu toored ja marineeritud köögiviljad, kerge dipikaste, puuviljad jne. Salatite valmistamisel kasuta vaid väherasvast hapukoort ja majoneesi või maitsestamata jogurtit. Magustoiduks võiks olla kergem kook puuviljade ja jogurtiga. Allikas: Kaja Torm, Figuurisõbrad

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-12-23 14:35:52
Nii. Homne menüü planeeritud selline: Näksimiseks on laual: erinevad seened, marineeritud kõrvits, marineeritud kurk, kodune rukkileib (võib-olla ka see heeringas) Põhisööma: Ahjupraad karbonaadist (liha juba maitsestub) Jaani talu kartulivorstid Janssoni kiusatus (Laura kartulid ja Kipperi anšoovised ootel) Rooskapsad + kastanid rohke võiga (a la Nigella) Õllekapsas (valmis, kasutasin A Le Coqi porterit ja Uus-Kongo kapsast) Magushapu pruunistatud kapsas Sült (ema teeb ja toob) Magusaks: Piparkoogid Inglise puuviljakeeks (küpsetasin juba 3.12) Ahjuõunajogurtitort piparkoogipõhjal Õunad-mandariinid Mul tänavu pole kahjuks jõudu ja energiat midagi põnevamat ja suuremat teha, aga usun, et saab ikka maitsev ja mõnus.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2010-12-23 22:46:42
Meie homse menüü plaan: marineeritud kõrvits, -kurk ja -seenened. soolalõhe rullid sulatatud juustuga kanarull sinihallitusjuustu ja pohlamoosiga makra taignas hapukoore-kurgi kastmega piparkoogigrissinid sinihallitusjuustu kastmega omatehtud pasteet sült (ema tehtud) omatehtud leib Suureks söögiks on Salvesti kapsas, BBQ verisvorst, kaelakarbonaadist ahjupraad, lambaribi ja ahjukartul. viimased 3 saavad tehtud puuküttega ahjus :) Magusat loodaks saada kingikotist :D

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2010-12-24 21:20:54
Olime oma perega kodus. Kuna osa oli haiged ja osa paranemas, siis suurt lauda ei plaaninud, aga kõht sai ikka väga-väga täis. :) Laual oli keedetud Laura kartul, endatehtud kartulivorstid, Rakvere BBQ verivorstikesed, ahjupraad, Mulgi kapsad, marineeritud kõrvits (ostetud Sadama turult, Saaremaa toodang, ei olnud hea), marineeritud puravikud, piprane sinep, punase sibula moos, peedisalat musta ploomiga ja peedisalat mädarõikaga, endatehtud sült, endatehtud leib. Magusaks shokolaadi-mandliruudud ja jõulune Brita-tort, õunad, mandariinid, piparkoogid. Joogiks mahl, vesi, punane vein ja tee.

Zoozi tegemised

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2010-12-24 22:22:56
Kodus pere ja paari lähisugulasega mõnus õhtu kus laual olid marineeritud kurk, - kõrvits, - kuuseriisikad. Lisaks ahjus tehtud pasteet kahte moodi, omatehtud kartulivorstid ja leib, verivorstid, hapukapsas köömnetega ja punane kapsas, kartul, küülik aeglaselt küpsetatult(kuiv - ei meeldi nii st nii kuivana), ahjuporgand ja -pastinaakn omatehtud mädarõigas. Magusaks maasikatort valge sokolaadi kattega, puuviljakeeksi ja stollet. Joogiks vesi, vein, morss ja glögi.

kiilikese köögikatsetused

Elis
Postitusi: 665
Abikokk
2010-12-24 23:35:09
Meie tänane jõululaud: õlles ja õunamahlas hautatud hapukapsad keedukartul küpsetatud metsseakints BBQ verivorstid pohlakaste kaste praeleemest seenerosolje marineeritud kõrvitsad ingveri ja sidrunig hapukurgid heeringas hapukoorega koduleib Magusaks: kirsi-mandlikook piparkooke mandariine Joogiks hõõgvein ja kodune õunamahl. Üks jõulusööming möödas, 2 veel ees.
Sasha
Postitusi: 207
Abikokk
2010-12-25 14:05:13
Ahjus küpsetatud pirakas kalkun (õunad kõhus), ahjukartulid, kapsas, mõned salatid, stollen, puuviljakeeks, ekleerikoogid, mandariinid-piparkoogid-kommid... Väga hea puuviljakeeks tuli sel aastal, selline pehme ja mahlane, kuigi seisis paar nädalat. Ma teen pruuni suhkruga, annab mõnusa värvi. Lähen nüüd viineripirukaid küpsetama ja tahtsin mingite teistmoodi piparkookidega katsetada ja ühtesid ammuunustatud küpsiseid proovida - miks ma küll jõulude ajal kogu aeg küpsetan?
Köögikatake
Postitusi: 239
Abikokk
2010-12-25 14:38:29
Eilne menüü: Alustuseks glögi, hanemaksapasteet saial, sellele peale sibulamoos, jõululeib Põhiroog- küülik sidrunikastmes, lammas, ahjukartulid, kapsas, marineeritud kõrvits, kurgid, seened, tomati-fetajuustusalat Magusaks erinevad trühvlid, Mandli-beseerull vaarikatega, Budapesti rulltort, lastele jäätis, kohv, tee Näksimiseks pähkleid-mandleid, omatehtud taignast piparkoogid, kommid, mandariinid

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Ristl
Postitusi: 100
Kokaõpilane
2010-12-27 16:20:15
Meie jõulumenüü oli seekord niisugune: eelroaks olid ema valmistatud maksapasteet ja rosolje (minu küpsetatud saia ja rukkileivaga), põhiroog ahjupraad karbonaadist (Nami-Namist, juba teised jõulud selle praega, nii maitsev on), seejärel verivorstid (väikesed), seejärel sült ja kartul. Karm. Magusaks küpsetasin prantsuse jõuluhalu (tänapäevasema versiooni, mis on natuke taljesõbralikum ja vähem magus). Retsept pärines Le Cordon Bleu kokakooli kodulehelt.

Ablas miisu.

Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2010-12-28 09:34:25
Meie poolt korraldatud esimesel jõululaual oli mee ja siidriga glasuuritud seakülg (Neve retsept), peekonisse mähitud Saaremaa advendivorstikesed, ahjukartulid, Salvesti praekapsas, jõhvikakaste (Elise retsept), Saaremaa delikatess-sült. Lisaks juustu-puuviljasalat, kuumsuitsulõhega kasukas, hapukurgid, heeringas, marineeritud seened, herned, ingveriga ja sidruniga marineeritud kõrvits, omaküpsetatud leib. Magusaks külaliste poolt töödud Pagaripoiste trühvlitort, piparkoogid, mandariinid, viinamarjad, kommid.

Liisi Blogi

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>