Jõulud

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-12-07 16:27:29
Eelmisel aastal hitid eriti ei meenugi :) Tegime ise verivorste ja kartulivorste ja need olid sama head nagu tavaliselt. Sel aastal on kindlalt plaanis Peediga marineeritud graaviforell Soov oleks teha verivorsti lambasooles ja lamba verega aga see sõltub tooraine saadavusest. Kindlalt tuleb see Tuuli tehtud mandariinikook Lusika saates. Proovieksemplar sai superhinnangu. Kindlasti hautan kapsast aga võibolla tuleb hoopis üks lind koos kapsaga plaani, just sellest samast raamatust. Liina esitles seda retsepti Lusika saates:) Pipakoogitainas ona ka juba kapis ootamas( juba teine sats sel hooajal)

Ilse köögis

Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2012-12-07 17:44:43
Eelmine aasta muidugi: ...ja kasinad kapsad, keedukartul.. kasukas, pasteet, sült, ampsudeks vutimunaga kalkunipikkpoiss, avokaado-krevetisalat, kodujuustu-tuunikalasalat ja kindlasti oli veel midagi. Ning magusaks piparkoogitort. See aasta tuleb pearoog sama.. magustoidu plaaniks on porgandikook ja eelroad on veel nuputamiselt.. aga kindlasti kasukas, sült ja pasteet. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2012-12-08 02:20:48
Meil ka just selgus, et selle-aastane jõuluõhtu on meie juures, seega kribasin esimesed mõtted paberile. Seltskond on pigem konservatiivne, siis menüü saab ka olema traditsiooniline. Toitude valikul on tähtis, et võimalikult palju ettevalmistusi saab eelmisel päeval ära teha. Pearoaks taaskord mee ja siidriga hautatud seakülg, muidugi verivorstid, ahjukartulid mõtlesin teha sellised pealt ristlõikega nagu viimase OM kaanel näha. Hapukapsad - äkki katsetan neid Nami-Nami õllekapsaid? Kastme teen seakülje praeleemest. Külmast lauast saab kindasti olema marineeritud seened, marineeritud kurk. Tahaks teha veel ühe salati, või võib-olla kaks, ühe koorekastmega ja teise toorsalati. Mõttes on veel seenesalati korvikesed, midagi kalast, kas graavilõhe, kalasuupistesaiad vms. Magusaks plaanin teha viimasest OM-st piparkoogi-toorjuustukooki, lisaks on kindlasti laual piparkoogid ja mandariinid.

Liisi Blogi

Kirsike
Postitusi: 1359
Abikokk
2012-12-09 01:17:04
Meie pere hitt-praad on see seapraad. Kõrvale on kohustuslikud õlles hautatud hapukapsad ja keedukartul :)

Lindude toitmine

Triin28
Postitusi: 855
Abikokk
2012-12-09 12:12:01
Tavaliselt oleme jõulude ajal mehe vanemate juures. Ämm hautab alati suure potitäie kapsaid lihaga, lisaks on plaaditäis ahjuliha, verivorste, keedetud kartulid. Ta teeb iga aasta samu toite aga need on maitsvad ja veel pole kohe kuidagi neist tüdinenud. Lisaks on meil abikaasaga saanud traditsiooniks olla ühel õhtul kahekesi kodus ja mina valmistan õhtusöögi. Tavaliselt on menüüs kerge salat, mõned suupisted, mingisugune liha/kana ahjus, kartulid, kindlasti kook. Selle aasta menüüd pole veel paika pannud, tundub et pean hakkamagi kiirelt sellega tegelema :)
Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-12-10 10:57:46
Unustasin :) Loomulikult sült ! Selle keetmine on paras ettevõtmine ja ega suurt rohkem kui korra aastas jõulu ajal seda ei teegi. Aga ilma ei saa kuidagi:)

Ilse köögis

kadri-a
Postitusi: 7
Kokaõpilane
2012-12-10 17:20:25
Meie peres polegi juba aastaid seapraadi olnud (vanaema juures ikka). Küll aga on malmpotis, veevannil küpsetatud kalkun, isa teeb. Nimelt määrib ta kalkuni sisse kodutehtud majoneesiga, kuhu segatud sisse sidrunimahl, karri ja muud maitseained. Linnu aga täidab rosinatega, vahest harva paneb kuivatatud ploome, aga meile meeldivad rosinad rohkem. Potti valab muidugi vett, millest tekib tõsiselt maitsev leem! No ja nii ta siis podiseb mitu tundi puuküttega ahjus. Pärast saab ka rasva pealt ära korjata, mis vähendab seda rammusust.Kõrvale sööme riisi ja salatit. See on meil tavaline pere traditsiooniline söök, aga eks mitu korda sööme erinevates kohtades ikka kapsaid ja vorste ka. See aasta kavatsen magustoiduks teha valge šokolaadi ja jõhvikatega torti, porgandikeeksi, erinevaid piparkooke ja ei tea mida veel! Kindlasti ka puuviljavaagen ja pohlamoosi-verivorsti lehttaignarullid. Loodan, et kõik postitate pärast palju pilte! Häid eelolevaid pühi! :)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-12-10 20:15:15
Nii. Mu armas meespool mängis fortuunat ja jõuluraamatu saabki Ilsu :) Kas pealinna salakoht sobib?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-12-10 20:43:16
OI ! Niii tore. Ma eiteagi, satun linna reede õhtul seitsme paiku. Äkki raatsid ikka posti panna ?

Ilse köögis

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-12-10 21:03:15
Ilsu:
OI ! Niii tore. Ma eiteagi, satun linna reede õhtul seitsme paiku. Äkki raatsid ikka posti panna ?
Siis palun postiaadressi meili peale. (Kuigi jah, postkontorid on praegu üsna ebameeldivad kohad, sada inimest sabas jõulukaarte ostmas või saatmas)..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>