Seenekas Abikokk 2011-01-04 19:16:43 |
Silja, ma sattusin mingi päev nägema üht dokfilmi kanade kasvatamisest USA-s. 49 päevaga saadakse kolmekilone broiler. Farmer märkis, et milleks neid kasvatada 70 päeva kui nii saab. Ja jama, mis neile siise söödetakse see oli kooole. Broikud suutsid kõndida vaid neli sammu, enne kui pikali kukkusid jne. Mul läks ka kanaliha isu ära, mõneks ajaks vähemalt. | |
Silja Abikokk 2011-01-04 19:26:14 |
Seenekas:
Tegelikult ma olen sellest kõigest ise ka lugenud ja tean, et need tänapäeva kiirkasvatatud turbobroilerid (oo ja ärme räägime süstitud maailma lemmik rämpskaladest) on parajad mürgipommid. Aga äkki paremad kui poolfabrikaadid- olen seepärast silma kinni pigistanud. No ma ka enam ei tea- midagi pole süüa... Peaks uurima kas Tartu kandis keegi mahekanu lihaks kasvatab. Ja noh isegi kui kasvatab siis mahe värk ikka päris kallis. Oleks võimalus siis ostaks linna lähedale maja ja peaks oma kanu ise ja kasvataks mõned asjad ise ja...
Silja, ma sattusin mingi päev nägema üht dokfilmi kanade kasvatamisest USA-s. 49 päevaga saadakse kolmekilone broiler. Farmer märkis, et milleks neid kasvatada 70 päeva kui nii saab. Ja jama, mis neile siise söödetakse see oli kooole. Broikud suutsid kõndida vaid neli sammu, enne kui pikali kukkusid jne. Mul läks ka kanaliha isu ära, mõneks ajaks vähemalt. |
|
Silja Abikokk 2011-01-05 17:41:05 |
Nonii- täna siis viis vet mu kana ära. Kui külmast broileri võtsin siis sellel enam sellist haisu polnud ja vet helistas hiljem et nad ka kuumutasid seda ja ei saanud midagi aru. Ju ma siis keetsin kogu haisu oma elamisse (sest tuba haises ka päris tõhusalt selle järgi). Maitsma nad seda ilmselt ei hakanud kuid see oli alles- mees enne maitses:) Proovi võtavad nad ainult halvaksmineku (bakterioloogilise?) osas vist- mitte ravimi vms sisalduse. Igatahes sai teine kana viidud Prismasse kes maksis mõlemad broilerid kenasti tagasi ja Tallegg soovis teist kana endale proovideks. Kokkuvõtteks võin öelda et sellise kaebuse osas on mõlema - nii Talleggi kui Veterinaar- ja toiduameti töö väga kiire. Ilmselgelt söön ma ka edaspidi Talleggi tooteid (kui ma just mahebroilereid välja ei võlu). Aga soovitan tähelepanu pöörata sellistele maitse- ja aroomiveidrustele. Olen varasemalt ka saanud sellise lõhna ja maitsega mune (mitte Talleggilt) | |
Tullia Abikokk 2011-01-19 08:07:05 |
Abikaasa tuli eile uhke näoga koju, et tema tõi lapsepõlve maitset ehk siis Olümpia küpsiseid. Valmistajaks oli Pai Pagar Raplamaalt Kohilast. Juba esimene pilk karbile pani kahtlema selles nn lapsepõlve maitses, sest küpsised oli pruunikat värvi. Kusjuures ma ei saa aru, kuidas nad selle pruuni värvi on saanud, sest koostises on kakao märgitud ainult shokolaadiglasuuris. Kahe küpsise vahel olev kreem oli nii hapu, et seda oli võimatu süüa. | |
Marju Abikokk 2011-01-26 21:37:37 |
Ei teagi, kas peaks siia postitama või kuhu, tahtsin küsida: ostsin mingit Ljulja kebabit, pakendatud gaasikeskkonda. Oli selline päris hapu. Kas keegi teab, kas need asjad käivadki hapud (ise väga liha ei söö) või oli liha pahaks läinud? Muidu säilivusaeg peaks lõppema homme. | |
Fre Abikokk 2011-01-26 22:52:18 |
Marju:
Minu kogemus ütleb et eriti gaasikeskkonda pakendatud lihatooted lähevadki halvaks umbes päev enne bbf saabumist. Ei teagi, kas peaks siia postitama või kuhu, tahtsin küsida: ostsin mingit Ljulja kebabit, pakendatud gaasikeskkonda. Oli selline päris hapu. Kas keegi teab, kas need asjad käivadki hapud (ise väga liha ei söö) või oli liha pahaks läinud? Muidu säilivusaeg peaks lõppema homme. |
|
Merilin Abikokk 2011-01-27 11:56:03 |
Fre:
Koostises miskeid tsitruseid või sumahhi polnud? Marju:
Minu kogemus ütleb et eriti gaasikeskkonda pakendatud lihatooted lähevadki halvaks umbes päev enne bbf saabumist.Ei teagi, kas peaks siia postitama või kuhu, tahtsin küsida: ostsin mingit Ljulja kebabit, pakendatud gaasikeskkonda. Oli selline päris hapu. Kas keegi teab, kas need asjad käivadki hapud (ise väga liha ei söö) või oli liha pahaks läinud? Muidu säilivusaeg peaks lõppema homme. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Netcat Abikokk 2011-02-14 15:56:50 |
Gryne Fee suureleheline basiilik oli KIBE. Ikka päris mürgiselt mõru kohe. Kinnisilmi süües poleks isegi arvanud, et tegu on basiilikuga.
Ei tohi ikka väljaspool hooaega osta... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-06 19:05:25 |
Mina vigisen ka. Käisin eile üle tüki aja Sadama RIMIS (Rimi ei satu üldse teele ette). Muuhulgas ostsin Hollandi päritolu kirsstomateid (tahtsin Mari-Liisi räimi teha, aga ei leidnud räimi). Kaks topsitäit ja kuigi väljast paistsid kenad, siis topse avades selgus, et _seest_ olid pooled mädanenud-hallitanud :( :( :( | |
Heleen Abikokk 2011-03-07 11:57:33 |
Pille:
Ostsin ka Rimist mingeid topsikus kirsstomateid ja olid samamoodi "kehvas seisus". Mina vigisen ka. Käisin eile üle tüki aja Sadama RIMIS (Rimi ei satu üldse teele ette). Muuhulgas ostsin Hollandi päritolu kirsstomateid (tahtsin Mari-Liisi räimi teha, aga ei leidnud räimi). Kaks topsitäit ja kuigi väljast paistsid kenad, siis topse avades selgus, et _seest_ olid pooled mädanenud-hallitanud :( :( :( Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
<< < 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 > >> |