Sasha Abikokk 2010-11-06 22:18:47 |
Ma tegin kunagi põneva teadusliku eksperimendi vahukoorepärjaga, vist Pagaripoiste oma oli, aga pead ei anna. No selline pärmi-lehttainast pärg ja "vahukoor" vahele pritsitud. Keegi tõi seda tööle, mina oma tükki süüa ei suutnud, jätsin kabinetti aknalauale. Kahe nädalaga ei olnud see asjake veel hapuks läinud. Kahjuks viskas koristaja selle lõpuks minema ja rikkus mu eksperimendi. Ühesõnaga - ma võin süüa kahjulikke asju, nagu rasvast tilkuvad praekartulid või võikreemiga koogid - aga naftatööstuse jääkprodukte, mida tänapäeval kreemiks nimetatakse, ma keeldun söömast. | |
Fre Abikokk 2010-11-09 21:22:42 |
Viskasin just konkreetselt minema Talleggi kanakintsud, tänase kõlblik kuni kuupäevaga. Ostetud Selveri lihaletist, toodud otse koju külmkappi. Pakendit avades haises mis jube ja supikeetmise algatamine tekitas mõtteid et kas peaks maja müüki panema. Kusjuures seda on ka üks kord varem juhtunud et Talleggi kanatoode ei säili pakendil märgitud kuupäevani. Suhteliselt vihale ajab ja ilmselt peab oma ostukäitumist Talleggi osas korrigeerima. | |
Köögikatake Abikokk 2010-11-18 21:14:41 |
Viimsi Comarketist täna ostetud nektariinid olid seest täieti pruunid, kusjuures valisin veel ekstra selliseid kõvemaid, otse prügikasti läksid kahjuks :( | |
Netcat Abikokk 2010-12-10 20:06:47 |
Hiljuti oli siin kusagil jutuks, et üheski poes müüdavas tordis ei ole päris vahukoort. Mul oli natuke raske uskuda, et ka nendes, mis n-ö parematest kohvikutest pärinevad, ei ole.
Siis oli äsja juhus proovida üle mitme aasta Mademoiselle vaarikatorti "kohupiimakreemiga". Kunagi ammu ostsin ühe oma ema sünnipäevaks ja siis see meile väga meeldis. Nüüd hakkas juba esimene suutäis ringi käima ja pakend kinnitas kahtlust - kohupiima oli selles kreemis küll murdosa, ülejäänu taimerasvamöga... Võimalik, et maitse on sedavõrd muutunud sellest ajast, kui ise hakkasin kooke tegema, aga minumeelest aastat 5 tagasi see tort küll nii jälk ei saanud olla...
Siis alles paar päeva tagasi sattusin Kaubamajas Matilda pavlova peale. Ma pole kunagi seda poest ostnud, ja kohvikuski olen vist korra proovinud, suht alguses kui nad avasid, sest hiljem olen alati nende kirsikooki eelistanud. Tuli see dilemma meelde ja vaatasin pakendile lähemalt otsa. No muidugi, esimene komponent mis silma kargab, on kohe mingi taimerasvavahumöga.
Ilmselt seesama möga on siis ka kohvikus müüdava koogi peal? Sellesama koogi peal, millele mõned inimesed oma sõnul püsti seistes aplodeerivad?
Võiks vanduda, et siis, kui ma seal aastaid tagasi esimest korda istusin, oli ikka päris vahukoor.
Maailm läheb hukka. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Redfox Abikokk 2010-12-11 06:01:42 |
Netcat:
maailm ei lähe ise vaid inimeste nõrk iseloom ja liigne koogihimu viivad ta sinna. kui liiga paljud hakkavad midagi himustama siis selle sära ikka lahtub. koogid kuuluvad ikka toidupüramiidi päris tippu ja see pole hull kaotus, kui mõni neist söömata jääb. need kes on juba täitsa sõltuvuses nendele ongi taimse rasva vahukoored sest siis juba on kama. Maailm läheb hukka. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-11 10:27:27 |
Redfox:
Tuut-tuut-tuut-tuut! Minu arust ei ole küll Netcati igapäevased toidureportaažid koogikesksed, selgelt ju välja öeldud, et too taimerasv vs vahukoor teema jäi kripeldama ja Netcati tegi kõiki nami-namikate huvides uurimistööd. Ei tasu lahmida, Redfox!!!
Mina olen ka suur koogisõber - küpsetan neid küll ise ja poest ostan harva.
Re: Matilda Pavlova - minu teada tegid nad vahepeal Tigule neid spetsiaalselt vahukoorega (poodides on jah, taimerasvaseguga, sest vahukoorekookide realiseerimisaeg on 6 tundi. Mis nad kohapeal kohvikus serveerivad, ei tea - viimasest külastusest liiga mitu aastat möödas).
maailm ei lähe ise vaid inimeste nõrk iseloom ja liigne koogihimu viivad ta sinna. kui liiga paljud hakkavad midagi himustama siis selle sära ikka lahtub. koogid kuuluvad ikka toidupüramiidi päris tippu ja see pole hull kaotus, kui mõni neist söömata jääb. need kes on juba täitsa sõltuvuses nendele ongi taimse rasva vahukoored sest siis juba on kama. |
|
Redfox Abikokk 2010-12-11 12:24:25 |
mai ütlegi Netcati kohta, aga mõned inimesed ostavad just kokku ükskõik mis kooke ükskõik mis koostisega, ja kui rahvas ostab siis tehaksegi. ja lõpuks teevad kõik sest marketingiinimesed ju hoiavad silma peale et mis "läheb hästi" . aga taimne vahukoor pole nii hull kui mõned värvilised asjad.... venelased nt siinkandis topivad selliseid säraküünlaid oma kookidele et ma ei tea kust tuumajaamast need välja on tulnud. | |
Triin Abikokk 2010-12-11 17:53:49 |
Veskimati tatar oli nii sodi täis - pesin ja pesin ja nokkisin igasugu juppe välja. Ja keetes oli imelik lõhn ja valmis keenuna oli hallituse maitse juures :(. Pool kilo maksis 25.- krooni, et ei saa öelda, et odav värk, mis sest tahta. Nii tigedaks teeb. Nad vist on seda kuidagi ebasoodsates tingimustes hoidnud ja oodanud hinna tõusu. Millist tatart osta julgen ei teagi. Järgmine kord vaatan vist mõnda välismaist :(. | |
Zoozi Abikokk 2010-12-11 18:23:33 |
Triin:
Mul oli viimane kord sama asi.Ma ise ei maitsenud,tegin pisemale pojale,aga ta eriti isuga ei söönud seda.Ma veel mõtlesin,et imelik.
Veskimati tatar oli nii sodi täis - pesin ja pesin ja nokkisin igasugu juppe välja. Ja keetes oli imelik lõhn ja valmis keenuna oli hallituse maitse juures :(. Pool kilo maksis 25.- krooni, et ei saa öelda, et odav värk, mis sest tahta. Nii tigedaks teeb. Nad vist on seda kuidagi ebasoodsates tingimustes hoidnud ja oodanud hinna tõusu. Millist tatart osta julgen ei teagi. Järgmine kord vaatan vist mõnda välismaist :(. |
|
Köögikatake Abikokk 2010-12-11 19:16:49 |
Mul selle tatraga sama lugu, imelik lõhn ja maitse polnud ka see, mis tavaliselt :( | |
<< < 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 > >> |