Tiina Abikokk 2010-10-15 21:26:24 |
Ma nüüd ise pole väga kaua purgisuppi ostnud, aga sõbranna ostab just Salvesti hernesuppi ja kiidab.
(jutt liigist 'naised saunas rääkisid', saan aru küll :)) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zoozi Abikokk 2010-10-15 23:03:18 |
Mulle meeldib Salvesti kerge peedisupp.Sinna pole lisatud ei nisujahu ega maitsetugevdajat:) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-28 19:50:04 |
Oma viga, et täpsemalt ei lugenud ja kiusatusele järele andsin, aga haarasin täna poeletilt kaasa Kuno Plaan & Kondiitrite poolekilose karbitäie Kihilisi küpsiseid. Tegelikult ma teadsin küll, et ka kunagine tunnustatud tippkondiiter kasutab või asemel tahkestatud rasvu sisaldavaid margariine, aga lisaks on miskipärast küpsistele lisanud asovärvi E124 sisaldavat puuviljamarmelaadi!?! No milleks peab moosi punasemaks värvima?? Euroreeglite järgi peab alates juulist 2010 toidule, mis sisaldab teatud asovärve (sh e124), lisada hoiatus "võib avaldada kahjulikku mõju laste aktiivsusele ja tähelepanuvõimele". Igatahes läks söögiisu täiesti ära ja viskasime küpsised minema :( Kuigi ma margariini proovin vältida, siis alati pole võimalik (no pärmi-lehttainast ma ostan poest ja ei rulli kodus ise), aga neid asovärve moosi sees nagu ei taha ikka :( | |
Kardemon Abikokk 2010-10-28 23:19:52 |
Pille:
natuke teemaväliselt... et ma olin aru saanud,et Kuno Plaan kasutab ikka ehedat võid... kas millalgi on see nii ka olnud ja see margariini asi viimasel ajal tulnud? Oma viga, et täpsemalt ei lugenud ja kiusatusele järele andsin, aga haarasin täna poeletilt kaasa Kuno Plaan & Kondiitrite poolekilose karbitäie Kihilisi küpsiseid. Tegelikult ma teadsin küll, et ka kunagine tunnustatud tippkondiiter kasutab või asemel tahkestatud rasvu sisaldavaid margariine, aga lisaks on miskipärast küpsistele lisanud asovärvi E124 sisaldavat puuviljamarmelaadi!?! No milleks peab moosi punasemaks värvima?? Euroreeglite järgi peab alates juulist 2010 toidule, mis sisaldab teatud asovärve (sh e124), lisada hoiatus "võib avaldada kahjulikku mõju laste aktiivsusele ja tähelepanuvõimele". Igatahes läks söögiisu täiesti ära ja viskasime küpsised minema :( Kuigi ma margariini proovin vältida, siis alati pole võimalik (no pärmi-lehttainast ma ostan poest ja ei rulli kodus ise), aga neid asovärve moosi sees nagu ei taha ikka :( http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-29 07:35:40 |
Kardemon:
Pean tunnistama, et umbes aasta tagasi või nii ostsin Kuno Plaani klassikalise vana kooli kohupiimatordi mingile üritusele kaasa ja seal oli ka ikka margariini, mitte võid kasutatud. Ja mingite küpsiste (Olümpia?) koostises tuvastasin tolle margariini ka ikka juba tükk aega tagasi. Miskipärast elasin ka mina naiivses teadmises/usus/lootuses, et paljukiidetud kondiiter on pigem või-, kui margariiniusku, aga vot Sulle..
Pille:
natuke teemaväliselt... et ma olin aru saanud,et Kuno Plaan kasutab ikka ehedat võid... kas millalgi on see nii ka olnud ja see margariini asi viimasel ajal tulnud?Oma viga, et täpsemalt ei lugenud ja kiusatusele järele andsin, aga haarasin täna poeletilt kaasa Kuno Plaan & Kondiitrite poolekilose karbitäie Kihilisi küpsiseid. Tegelikult ma teadsin küll, et ka kunagine tunnustatud tippkondiiter kasutab või asemel tahkestatud rasvu sisaldavaid margariine, |
|
ErleS Abikokk 2010-10-29 08:55:59 |
Pille:
Ma ka mäletaks justkui kuskilt, et kasutab margariini. Kindel ei ole, aga meenub, et temast oli kunagi Oma Maitses juttu ja ta jagas mõned retseptid. Ilmselt ma siis imestasingi, et retseptis on kirjas margariin. Täna seda küpsetiste retseptides ju eriti ei kohta. Kardemon:
Pean tunnistama, et umbes aasta tagasi või nii ostsin Kuno Plaani klassikalise vana kooli kohupiimatordi mingile üritusele kaasa ja seal oli ka ikka margariini, mitte võid kasutatud. Ja mingite küpsiste (Olümpia?) koostises tuvastasin tolle margariini ka ikka juba tükk aega tagasi. Miskipärast elasin ka mina naiivses teadmises/usus/lootuses, et paljukiidetud kondiiter on pigem või-, kui margariiniusku, aga vot Sulle..Pille:
natuke teemaväliselt... et ma olin aru saanud,et Kuno Plaan kasutab ikka ehedat võid... kas millalgi on see nii ka olnud ja see margariini asi viimasel ajal tulnud?Oma viga, et täpsemalt ei lugenud ja kiusatusele järele andsin, aga haarasin täna poeletilt kaasa Kuno Plaan & Kondiitrite poolekilose karbitäie Kihilisi küpsiseid. Tegelikult ma teadsin küll, et ka kunagine tunnustatud tippkondiiter kasutab või asemel tahkestatud rasvu sisaldavaid margariine, |
|
Netcat Abikokk 2010-10-29 09:17:48 |
Haa, isegi Vertigo kasutab oma topsimagustoitudes (ja usutavasti siis ka kookides) vahukoore asemel taimset vahukreemi. See hakkas suht kohe peale, kui masu tuli. Enne oli päris vahukoor.
Aga mis pagana pärast see E124 juba täiesti keelatud ei ole? Nagu oleks punase värvi andjast puudus, kui tarvis peaks olema, punaseid taimseid asju on ju kõik koht täis. Ma isiklikult oleks ennem nõus kasvõi selle satikatest leotatud karmiinpunasega, ikkagi looduslik allikas... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Eva Abikokk 2010-10-29 11:28:18 |
Netcat:
Tootjaid õigustamata selline info siia lisaks, et vahukoore toodete realiseerimise aeg on Vet.ameti reeglite järgi vaid 6 tundi - ei usu, et mõni kaubanduskett nii lühikese säilivusajaga tooteid müüki võtaks.
Haa, isegi Vertigo kasutab oma topsimagustoitudes (ja usutavasti siis ka kookides) vahukoore asemel taimset vahukreemi. See hakkas suht kohe peale, kui masu tuli. Enne oli päris vahukoor. |
|
Netcat Abikokk 2010-10-29 16:21:26 |
Eva:
Assoo, misasi see seal Matilda pavlova peal siis on, mida Kaubamajas müüakse? Kah taimerasv? Netcat:
Tootjaid õigustamata selline info siia lisaks, et vahukoore toodete realiseerimise aeg on Vet.ameti reeglite järgi vaid 6 tundi - ei usu, et mõni kaubanduskett nii lühikese säilivusajaga tooteid müüki võtaks.Haa, isegi Vertigo kasutab oma topsimagustoitudes (ja usutavasti siis ka kookides) vahukoore asemel taimset vahukreemi. See hakkas suht kohe peale, kui masu tuli. Enne oli päris vahukoor. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-29 17:50:57 |
Netcat:
USAs, Soomes ja Norras on muide keelatud, sest liialt kantserogeenne :O
Aga mis pagana pärast see E124 juba täiesti keelatud ei ole? Nagu oleks punase värvi andjast puudus, kui tarvis peaks olema, punaseid taimseid asju on ju kõik koht täis. Ma isiklikult oleks ennem nõus kasvõi selle satikatest leotatud karmiinpunasega, ikkagi looduslik allikas... |
|
<< < 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 > >> |