Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-15 11:16:40 |
Maris:
Minagi olen sellest poest kuulnud, kuigi minu jaoks jääb "natuke" teelt kõrvale :)
Muide, dorada ilus emakeelne vaste on kuld-merikoger :)
Ma polnud dorada't varem teinud, aga viskasin maitseainetega pannile ja maitses suurepäraselt. . |
|
Maris Abikokk 2008-12-15 11:31:11 |
Pille:
Näe, jälle targem :) Aitäh, Pille! Minul on selliste informatiivsete märkuste üle ainult hea meel. Tänu Nami-nami kokandussõnastikule tean nüüd lisaks veel seda, et ka kuld-merikoger ei kõlba supiks. Muide, dorada ilus emakeelne vaste on kuld-merikoger |
|
Merilin Abikokk 2008-12-15 13:00:28 |
Maris:
Miks ei kõlba? Isegi peene nimega bouillabaisse'i sisse sobib, aga muusse supisse ei sobi?
Ärge nüüd juuksekarva lõhki ka ajage :) Pille:
Näe, jälle targem :) Aitäh, Pille! Minul on selliste informatiivsete märkuste üle ainult hea meel. Tänu Nami-nami kokandussõnastikule tean nüüd lisaks veel seda, et ka kuld-merikoger ei kõlba supiks.Muide, dorada ilus emakeelne vaste on kuld-merikoger Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-15 13:13:30 |
Thredahlia:
Thredahlia - jutt on Sirje Rekkori kulinaariaraamatu (eesti kokaõpilaste "aabits") väitest, et karplaste pead kalapuljongi valmistamiseks ei sobi.. Kas karplaste sekka kuuluva kuld-merikogre pea käib ka siia alla või mitte, ma ei tea. Mann on suur dorada/kuld-merikogre fänn, ehk valgustab meid :)
Maris:
Miks ei kõlba? Isegi peene nimega bouillabaisse'i sisse sobib, aga muusse supisse ei sobi?
Ärge nüüd juuksekarva lõhki ka ajage :)Pille:
Näe, jälle targem :) Aitäh, Pille! Minul on selliste informatiivsete märkuste üle ainult hea meel. Tänu Nami-nami kokandussõnastikule tean nüüd lisaks veel seda, et ka kuld-merikoger ei kõlba supiks.Muide, dorada ilus emakeelne vaste on kuld-merikoger |
|
Mann Abikokk 2008-12-15 13:20:52 |
Reeglina ma neist suppi ei keeda, sest tegu ikkagi hää kalaga, mida mõnus grillida, ja supi sisse panen väiksemaid vigureid või siis rasvasemaid kalakesi. Aga kui kodus muud kala peale kuld-merikogre pole, siis olen sellest edukalt suppi teinud. Maitseb maitsvalt ja ausalt. Tavaliselt pistan terve kala puljongi tarvis keema. | |
Maris Abikokk 2008-12-15 13:41:17 |
Ah nii... Siis ma ikkagi katsetan supitegu sellest vääriskalast. Pärast annan teilegi teada, kuidas õnnestus :P Veidike hiljem... Valmistasin supi karbilisest karpkalast. Lähemalt kirjutasin siin kalapuljongist | |
Fre Abikokk 2008-12-20 19:07:40 |
Pille:
Nähhh.... kirjutasin pika jutu ja siis kadus internet koos postitusega. Tegime täna selle retsepti järgi kala, maitses päris hea. 2 lisaküsimust:
* retseptis on riivitud apelsin (lõpupoole) - apelsini ju riivida ei saa (või saab?). Kas see on näpukas ja peaks olema riivitud apelsinikoor (kui siis kui palju) - ma jätsin selle koha üldse välja esialgu...
* ei tea kui see kalaroog nüüd sügavkülma pista siis kas sulatades ja üles soojendades on tulemuseks hirmus plöga? Meil oli vähe sööjaid ja homme juba teised plaanid seoses külalistega.... Aga mulle väga meeldib tursk kreemjas apelsini-sidrunikastmes ja seda ma ka eile tegin. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-20 21:56:41 |
Fre:
1) Loomulikult pidi seal olema "riivitud apelsinikoorega". Ups!
2) Kui kasutasid külmutatud kala, siis ei tohiks uuesti külmutada. Muidu võid küll sügavkülma proovida panna.
Pille:
2 lisaküsimust:
* retseptis on riivitud apelsin (lõpupoole) - apelsini ju riivida ei saa (või saab?). Kas see on näpukas ja peaks olema riivitud apelsinikoor (kui siis kui palju) - ma jätsin selle koha üldse välja esialgu...
* ei tea kui see kalaroog nüüd sügavkülma pista siis kas sulatades ja üles soojendades on tulemuseks hirmus plöga? Meil oli vähe sööjaid ja homme juba teised plaanid seoses külalistega....Aga mulle väga meeldib tursk kreemjas apelsini-sidrunikastmes ja seda ma ka eile tegin. |
|
Fre Abikokk 2008-12-21 08:39:01 |
Aitäh Pille. Mis meist küll saaks kui Sa ilma internetita palmisaarele sõidaksid.... | |
Uniquegirl Abikokk 2009-01-12 21:50:07 |
mina tegin täna doradat. Päris hea tuli, Selveris oli sellele hea ja soodne hind. minu retsept: 2 dorada kala (igaühele üks kala) umbes 2 tl oliivi õli 3-4 peterselli vart 4 küüslaugu küünt või 2 suurt küünt soola musta pipart (lisada võib ka muid kala maitseaineid) Pese jooksva vee all ja puhasta kala. Kindlasti vaata, et seest oleks täiesti puhas. Kuivata kala köögi paberrätikuga. Kala soola ja pipraga maitsesta seest, sisse lisa peterselli, küüslaugu küünt lõigatud kaheks või kolmeks (olenevalt kala suurusest). Pealt määri õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Kala peale panin veel paar tüümiani vart ja ühe rosmariini varre ka Aseta kala küpsetuskotti ning küpseta umbes 25 minutit 200 kraadises eelsoojendatud ahjus. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |