"Valge kala" retseptid

Zoozi
Abikokk
2009-02-22 22:18:43
Tegin täna kala puuviljaga (Keskaja köök). Retsept on pärit 15. sajandi Inglismaalt. Väga maitsev ja lihtne hõrgutis valgest kalast. Soovitan proovida :) Kala puuviljaga 500g kala (haugi, siiga või latikat - mul oli pangasius) õli praadimiseks 1-2 viilu saia 3/4 dl punast veini 1 spl punase veini äädikat 4 spl kuivatatud viigimarju 4 spl sibulaid ehk 1keskmine sibul 4 spl kooritud mandleid 4 spl korinte 1/8 tl jahvatatud nelki 1/2 tl jahvatatud ingverit 1 tl jahvatatud kaneeli 1 spl suhkrut Prae kala õlis küpseks. Eemalda saial koorik, tükelda pehme sisu ja sega juurde vein, veiniäädikas ja suhkur. Lisa juurde peenestatud viigimarjad. Prae hakitud sibul ja mandlid, lisa segusse,samuti maitseained. Kuumuta keemiseni. Aseta küps kala taldrikule. Tõsta peale puuviljasegu ja serveeri soojalt või külmalt. Mina tegin juurde kuskussi, mis sobis väga hästi.

Zoozi tegemised

Juc
Abikokk
2009-04-02 09:45:14
Lisan siia väga maitsva kalaroa, mida valmistasin. Tooraineks meie oma räim, nii et kallis ta ka kohe mitte ei ole. Nii et siis räimepihvid.

http://jucjaco.blogspot.com/

Vandiste
Abikokk
2009-04-02 10:02:13
Kuna mees tõi eile 2 kg kohafileed, siis tulin hommikul siit retsepti otsima ja mis ma näen, "valge kala" teema kõige esimene. Öelge nüüd, et meid ei juhita ;). Raamaturiiulist jõudsin ka juba vaadata ja Tessa Kirose "Murakarabadest oliivisaludeni" pakub üht mu maitsemeelele vastavat retsepti. Eks ma kaevun nüüd põhjalikumalt siinsetesse retseptidesse. Loodan leida toidu, mis sobib sügavkülmutamiseks, sest 2 kg fileed päevaga ära süüa... no ma ei tea, kalapõlguritest laste tõttu ei ole see lihtsalt võimalik.
Vandiste
Abikokk
2009-04-02 18:41:52
Tegin õhtuks Tessa Kirose raamatust leitud "ahjus küpsetatud kala tomati ja peterselliga" (lk 105). Väga hea vaheldus punasele kalale. Retseptist kaldusin kõrvale fileede ladumisega kahes kihis - no ei olnud lihtsalt suuremat vormi - ja valmistoidule ürdisoola lisamisega, muidu oli tunne, et midagi jäi puudu. Sõime aurutatud kartulite ja seemnesaiaga. Mõnus, ja jätkub ka homseks. NB! Tessal on raamatufotol värvid palju kirkamad.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-02 19:28:37
Vandiste:
Tegin õhtuks Tessa Kirose raamatust leitud "ahjus küpsetatud kala tomati ja peterselliga" (lk 105). Väga hea vaheldus punasele kalale. Retseptist kaldusin kõrvale fileede ladumisega kahes kihis - no ei olnud lihtsalt suuremat vormi - ja valmistoidule ürdisoola lisamisega, muidu oli tunne, et midagi jäi puudu. Sõime aurutatud kartulite ja seemnesaiaga. Mõnus, ja jätkub ka homseks. .
Ma olen ka seda teinud (retsept siin) :) Kasutasin kiltturska ja väga mõnus oli. Tõsi, sellest on mitu-setu aastat möödas, nii et maitse hakkab meelest minema...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-11 08:37:51
Pätu 10.4.2009:
Kas keegi oskaks öelda, et kas latikat võib ka lihtsalt ahjus fooliumis või ja tilliga maitsestatuna valmistada?
Valik retsepte latikaga Nami-Nami retseptikogus. Latikas on rasvane ja maitsev kala. Särjelistele tüüpilised rohked luud häirivad vähem suuremate (2 kg ja üle selle) kalade puhul. NB! Latikat peaks valmistama tervena või fileena - toiduvalmistamise käigus seda väiksemateks tükkideks lõigata ei tohiks. Maitsev nii soojalt kui ka külmalt, eriti hinnatud ahjukalana (kas niisama või täidetuna). Nii et fooliumisse võib panna ja tilli ja võid ka lisada.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-29 11:56:56
Zoozi tuletas meelde, et retseptikogus on põnev salveikala retsept. Kuna külmkapis oli parasjagu terve karbitäis "jänesekõrvu" (just neid mulle salveilehed meenutavad :)), siis saigi seda eile õhtul tehtud. Maitses ja huvitav, sest salveid ja kala ju tihti ei kombineeri (vähemalt mina mitte).

Mina33322
Kokaõpilane
2009-04-29 16:48:26
Eespool oli juttu siin Tabasalu kalakauplusest, aga kuna sinna kanti väga ei juhtu, siis kuhu tasuks "kalale" minna Tallinna poodidest? Mõtlesin sõpradele eelseisvateks pühadeks ühe vägeva kalaroa valmistada ja uhkustada, et ise püüdsin :)
Verrulane
Kokaõpilane
2009-05-02 23:42:59
Pakuks paar tursa retsepte 1. http://www.verru.ee/Rec_Est_Oct_FishChips.html 2. http://www.verru.ee/Rec_Est_Dec_Cod.html
Netcat
Abikokk
2009-05-04 15:27:40
Mina33322:
Eespool oli juttu siin Tabasalu kalakauplusest, aga kuna sinna kanti väga ei juhtu, siis kuhu tasuks "kalale" minna Tallinna poodidest? Mõtlesin sõpradele eelseisvateks pühadeks ühe vägeva kalaroa valmistada ja uhkustada, et ise püüdsin :)
Pühad on vist möödas, aga valget kala (fileed) käin mina ostmas Kaubamajas, teiste toidupoodide valik ei kannata selle koha pealt miskit kriitikat.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>