"Valge kala" retseptid

Merilin
Abikokk
2008-08-28 08:43:21
Aitäh! Külmutatud koha ja räime olen küll söönud, lõhe, forelli, paltust ja mingeid võõramaiseid "tursalisi" ka. Need on küll täitsa söödavad olnud. Heigid ei meeldi mulle ka millegipärast. Räimed külmutan ka ise peale suurema portsu rookimist. Seda Su kalapilti just nägin Flickris ja suu hakkas vett jooksma. Pean lõpetama hommikul enne sööki toiduteemadel surfamise :D

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Spiidi
Abikokk
2008-08-28 11:49:57
Mina ostsin eelmisel nädalal viimases hädas külmutatud räime kuna värsket polnud juba nädala kuskil leidnud. Täitsa talutav oli, värskega muidugi võrrelda ei anna. Positiivne on see, et külmutatuna saab osta juba fileeritud räime ja ei pea ise puhastama.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-28 12:15:42
Spiidi:
Positiivne on see, et külmutatuna saab osta juba fileeritud räime ja ei pea ise puhastama.
Mina, laiskloom, tean kohta, kus ka värsket räime fileeritult müüakse :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2008-08-28 12:22:39
Külmutatud kala (ja liha) puhul on ERITI oluline, et seda õigesti sulatada, kindlasti külmikus, mitte toasoojas ega mikrolaineahjus või vees. Rasvasemate kalade puhul peale ahjus küpsetamist igatahes vahet küll ei tee, kas oli külmutatud või ei olnud. Kala peab enne muidugi olema värskelt ja võimalikult kiiresti läbi külmutatud.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Spiidi
Abikokk
2008-08-28 12:37:57
Pille:
Spiidi:
Positiivne on see, et külmutatuna saab osta juba fileeritud räime ja ei pea ise puhastama.
Stockmannis? Hetkel vist ei ole väga räime-aeg kuna kuskil poodides ei tundu seda olevat.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-28 12:41:01
Spiidi:
Pille:
Spiidi:
Stockmannis? Hetkel vist ei ole väga räime-aeg kuna kuskil poodides ei tundu seda olevat.
Seda küll. Aga alati ei ole muidugi (eile oli küll turska, ahvenaid, tuura, forelli, lõhet jms, aga räime mitte). Kui nüüd hallrakukesi liigutada, siis meenub, et olen vist ka Selveri kalaletis fileeritud räimi näinud.

Vernanda
Abikokk
2008-08-28 21:41:01
puhastet räim on stockmannis jah, nii imelik kui see ka pole, aga mitte iga päev. ma olen ka sealt ostnud. ja sügavkülmutet liblikfileesid on ka olemas, aga need pole nii head.

Da Vahtra Residence

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-21 14:57:40
Ma olen nüüd jõudumööda lisanud retseptidele märksõna "valge kala", nii et kui lihtotsingulahtrisse (paremal ülanurgas) valge kala kirjutada, siis peaks nüüd juba natuke retsepte kuvatama. (Endiselt võib muidugi aineotsingus valida ka kalafilee, mis annab palju rohkem tulemusi..)

Juc
Abikokk
2008-12-05 20:40:50
Lisan ka siis ühe valge kala retsepti, mis meile hästi maitses - oliivi-tomatikastmes

http://jucjaco.blogspot.com/

Maris
Abikokk
2008-12-15 11:12:54
Siin rubriigis pole veel mainitud, et väga hea kalapood on Tabasalus asuv kauplus Kala+. Kohe peatee ääres, kui Tallinna poolt sõites üles mäkke jõuad. Just ostsime sealt värsket jahutatud karpkala 89 kr/kg. Oli ka veel lõhet, forelli, beebiforelli, doradat, krevette. Ma polnud dorada't varem teinud, aga viskasin maitseainetega pannile ja maitses suurepäraselt. Lisaks on samas poes müügil suur valik kuumtöödeldud kalalisi.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>