Jaanipäev e. suvepüha - 24. juunil

Vandiste
Postitusi: 769
Abikokk
2008-06-22 13:06:49
Vandiste:
Meil tehti maal igaks pidupäevaks või pühaks kartulikaraskit, eriti maitsev oli see järgmisel päeval pannil piima sees soojendatult. Selles andmebaasis on kõige ligilähedasem retsept siin, ainult selle vahega, et peekoni asemel pandi ikka praetud pekise sealiha kuubikud, odrajahu asemel nisujahu ning taigen tuli vedelam ja küpsetati ahjuplaadil. Oh, nostalgia tuli peale, peab vist viimastest kartulitest seda tegema hakkama. Võtan plaani!
Riivikook (nagu meil seda kutsutakse), sai ka valmis. Näitan pilti, võib olla tuleb kellelgi tuttav ette.
Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-06-22 13:11:45

ehhee :) meil riivitakse kartul, porgand ja kaalikas, vahest ka kapsast, juurde maitserohelist (petersell on kohustuslik! :D) ja paar muna, soola pipart ja edasi kas plaadile või pätsikestena pannile. plaadiversioonile riivitakse tavaliselt juustu ka peale, pannipätsid serveeritakse peedisalatiga.

on just selline suvine söök, tehakse kelder allesjäänud juurikatest tühjaks, uutele põllusaadustele ruumi :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2008-06-22 16:31:39
Nii, ostsin 3kg sea sisefileed. See läheb siis homme õhtul grillile. Soovitage sellele häid marinaade. Uurisin juba oma kokandushuviliselt emalt ning ta ütles, et sisefilee ei tohiks marinaadis pikalt olla, 2-3h pidi piisav olema.

le D?ner

Kaerajaana
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2008-11-13 18:23:05
seda riivkooki olen teinud ise ka, mingis ajakirjas kunagi ammu (oma 10-12 aastat tagasi) kandis ta nime KARTULIRÖST
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-06-22 15:11:17

Me oleme jaanilaupäeval sõprade juures Hiiumaal (osaliselt Kiduspel, osaliselt Kassaris). Panen kohe sõira hakkama, ahju läks rabarbrikook ja küpsetan ka rukkileiba (seda võõrustajate palvel - neil veel tunamullune leib meeles :P). Kamakäkkide materjal tuleb vist kohapeal osta..

Katja:
lugesin ka kuskilt, et lisaks kohupiimatoitudele ja sõirale, olid jaanipäeval pühadetoiduks munavõie ja muud munatoidud.
Kõik Kikerikii munad, mis täna alles jäävad, keedan munavõi jaoks homme hommikul ja võtan ka kaasa..

Mida traditsioonilist - või uudset - te jaaniõhtul süüa-serveerida plaanite?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiopepe
Postitusi: 20
Kokaõpilane
2009-06-22 19:39:56
Pille:
ida traditsioonilist - või uudset - te jaaniõhtul süüa-serveerida plaanite?
poest õnnestus leida pisikesi-peenikesi verivorste ja mõte teha lehttaigna-verivorsti pirukaid. jaanipäeval võib ka ju verivorste süüa :)
Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2009-06-22 20:46:58

Tiopepe:
Pille:
Mida traditsioonilist - või uudset - te jaaniõhtul süüa-serveerida plaanite?
poest õnnestus leida pisikesi-peenikesi verivorste ja mõte teha lehttaigna-verivorsti pirukaid. jaanipäeval võib ka ju verivorste süüa :)

Mul on juba pikemat aega verivorsti isu :P

Meie perega läheme juba kolmas aasta minu sõbranna vanemate juurde Alaveresse. Olen neile südamest tänulik, et nad meid lahkesti vastu võtavad. Seltskond tuleb suur - meie pere 5 inimest, sõbrants mehe ja kolme tütrega, sõbranna vend oma perega ja veel....

Kuna ma ise ei grilli, siis tavaliselt olen söönud seda, mida keegi parajasti grillib. Seekord otsustasin ise ka marineerida (tegelikult tahtsin aga oma värsket loorberit proovida ja ka suitsutatud paprikapulbrit). Tegin kahte marinaadi.

Esimene siis sealihale. Ostsin sea kaelakarbonaadi, mille lõikasin tükkideks. Tegin Jamie grillmarinaadi lihale ehk siis Southern Smokeyt. Mees aitas uhmerdada, kuna mu suure uhmri nui on nii raske, et mina ei jaksa seda kasutada. Mees oli põnevil :)

Teise marinaadi tegin kanale - Caribbean Jerki. Lõhnas küll hästi. Kasutasin kana nahata ja kondita kintsufileed.

Veel tegin kaasavõtmiseks õlle-juustuleiba, rabarbri-kohupiima plaadikooki. Homme teen veel lastele kohupiima-shokolaadimuffineid ja kaks salatit oa ja taboulleh.

Ema läheb mul Arukülla sugulaste juurde jaanitama ja palus midagi külakostiks küpsetada. Tegin ingveri-rabarbrikeeksi.

Zoozi tegemised

Ragne
Postitusi: 860
Abikokk
2009-06-23 01:14:21
Kuna läheme külla siis tegin kaasavõtmiseks sõira köömnetega. Just panin kaks leiba kerkima (seemnete ja köömnetega), mis võtan ka külla minekuks kaasa. Ükspäev sõira tehes kasutasin vadakut singi-kartulipannkookide tegemisel, mis tulid ülihead, neid telliti minult ka spetsiaalselt :) Magusaks tegin juba sellel aastal teist korda martsipanist maasikakooki

www.kokkama.ee

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-06-21 17:57:43
Tegin teema püsivaks. Meil endal on tänavu plaanis "traditsioonilised" jaanitoidud, aga täpne menüü on veel täpsustamisel. Oleme sõpradega meie pool ja kõik teevad-toovad midagi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Triin
Postitusi: 324
Abikokk
2010-06-21 20:09:27
mina seekord plaanin grillida kanamaksa ja teha suitsukala pirukat. Näis siis, mis teised välja on mõelnud :).
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>