Ingveri-rabarbrikeeks

Mahlane rabarbrikeeks, kus väikesed suhkrustatud ingveritükid lisavad mõnusat särtsakust. Keeks püsib värske paar päeva.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 tk suurt muna

1.5 dl suhkrut

2 dl nisujahu (u 120 g)

1.5 dl speltanisujahu (lihtjahu, u 60 g)

2 tl vanillisuhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

150 g maitsestamata jogurtit

50 g sulatatud võid

250 g tükeldatud rabarbrit (2-3 keskmist vart)

50 g suhkrustatud ingveritükikesi e. ingverisukaadi (3 sl)

Valmistamine

Pese rabarbrivarred, lõika väiksemateks tükkideks (noori rabarbrivõrseid pole koorida vaja).
Klopi munad suhkruga vahule.
Sega kausis nisujahu, speltanisu lihtjahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur omavahel.
Sega teises kausis jogurt ja sulavõi.
Sega kuivainesegu ning jogurti-võisegu vaheldumisi muna-suhkruvahu hulka. Viimasena sega hulka rabarbritükid.
Kalla tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 2-liitrise keeksivormi sisse.
Küpseta 180-kraadises ahjus 55-60 minutit, kuni keeks on kenasti kerkinud ja keskele torgatud puutikk tainaseks ei jää. (Kui keeks pealt liialt pruunistuma kipub, siis kata pealt fooliumiga.)
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 24.06.2009 23:28

Maitses kõigile.

Hexy
postitatud 02.07.2010 13:40

Kasutasin suhkrustatud ingveri asemel sidrunisukaadi(maitset polnud ültse tunda), keeks ise oli populaarne