Pisi-Pisi![]() Abikokk 2009-09-10 23:41:49 |
Netcat:
No mul VEEL ei ole, aga plaan on osta. 10-liitriseid potte olen ma müügil näinud (üks on kodus mittesihipärases kasutuses kodus olemas ka), suuremaid pole kaubandusvõrgust otsinud. Aga need kogused, kogused... ma lähen juba ainuüksi sellest mõeldes halliks :P Aga ära vaarita. Tee selliseid asju, mis ise enda valmis teevad. Ahjukartulid, -juurikad, -pirukad, -liha. Valmistad ette (abiks toimkond), suskad ahju, ise küpsevad. Potti, kuhu 15 inimese ühepajatoit ära mahub, sul on üldse? Mul küll ei oleks. Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-09-11 07:54:40 |
Pisi-Pisi:
Siin väike spikker. Kuna Sinu külalised tulevad rasket füüsilist tööd tegema, siis võid koguseid muidugi suurendada.
nn ROOTSI LAUD:
arvesta 300-400 g sööki inimese kohta:
* soolakala 50 g
* heeringat-räime 30 g
* külmi lihalõike 50 g
* eelroasalatit 200 g
* põhiroasalatit 200 g
* kartuleid 2 tk
* vormiroogi 1 dl
* eelroasuppi 1 ½ dl
* põhiroasuppi 4 dl
* kondita liha või kala 100 g
* lihakastet 200 g
* kastet muu toidu juurde ½ dl
* võileib põhitoiduna 3 tk
* võileivatorti 1-2 cm
* kohvi ja teed 2 tassitäit
KOHVILAUD
* kilosest kohvipakist jätkub 50 külalisele, kohvikoort või -piima võiks olla liiter ja tükisuhkrut kilo.
* 5 dl vedelikuga saiatainast saab 2 stritslit või ühe ümmarguse kringlikese, millest saab kuni 50 õhukest viilu
* Ümmargusse rõngasvormi (seest "auguga") tehtud keeksist saab 30 viilu
* Neljast munast tehtud biskviittorti jätkub kümnele, kuuest munast tehtud biskviittordist jätkun 20 külalisele.
* Ahjuplaadisuuruse koogi või piruka saab lõigata 30-50 tükiks (olenevalt siis tükkide suurusest :))
Allikas: Kotiliesi
Aga need kogused, kogused... ma lähen juba ainuüksi sellest mõeldes halliks :P |
|
Tziiki![]() Abikokk 2009-09-11 08:37:48 |
mina annaks sellist nõu, et lõunasöök olgu pigem kerge-suur ja tugev lõunasöök kulutab palju aega-esiteks söömise peale ja teiseks-hiljem. täis kõhuga raugeb tööind kohe kõvasti...ise teeks lõuna sellise näljakustutamise-pistaks eelneval päeval ahju kana ja lihatüki ja teeks siis neist külma lihaga klubivõileibu (2 saia/leivaviilu, vahele törts majoneesi/sinepit, salatileht/tomat), mida koos kohvi/tee/piimaga saaks haarata otse ehitusplatsil ja nö püstijalu-selline lõuna kulutaks väärtuslikust ajast umbes 15 min ja kustutaks nälja, kuid ei teeks kõhtu selliselt täis, et pärast mõnusa äraolemise tunne tekib...
kooki võid küpsetada viimasel päeval-et tähistada pidulikult ehitustalgute lõpetamist
hommikune pudruidee on väga hea, aga mehed tahaksid sinna kõrvale kindlasti ka võileiba (neid ei pea valmis tegema-produktid lauale ja kes tahab see teeb) või võid ka pirukaid teha kui viitsid...
sauna jaoks oleks mingeid snäkke vaja juhul kui teed õhtusöögi kergema-näiteks supi, aga kui teed plohvi või praadi, siis vaevalt et keegi enam süüa tahab
jõudu ja jaksu Sulle ;) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Triin![]() Abikokk 2009-09-11 09:48:16 |
Pille! See spikker on küll kuldaväärt! Küll mina olen ka nuputanud, et kui palju peaks tegema ühte või teist ja pärast liigsete kogustega hädas olnud. Talgutest. Ma ka ei hakkaks jamama nii suure koguse ühepajatoiduga. Nii raske segada ja 10ne liitrise poti peaks ikka peaaegu täis tegema. Pigem ma siis keedaks kartult ja teeks lihakastme salatiga. Nt viimaseks lõunaks. Või teeks guljašši. Aga kui peale lõunat veel tööle minna, siis teeks salati. Kas kartuli või riisi ja kõrvale pakuks lihapirukaid ja kohvi. Õhtuks on supp hea. Aga midagi mõtleks veel kõrvale. Teeks sauna ajaks mõne lahitse piruks suvikõrvits, juust jne. Sest supp ikka "lahtub" päris kiirelt. Ja magustoiduks mõtleks ikka igaks toidukorraks midagi. Sest ikka hea on ju midagi magusat võtta. Eriti kui raske töö plaanis. Pakuks kasvõi kommi või jäätist kui muuks aega ei jää. Kuigi on palju kooke, mida saab eelmisel päeval valmis teha. No hommikusöögiks on ikka puder jah kõige parem ja mõned võileivad kõrvale. Või ka lahitse piruka võiks küpsetada. Jõudu! | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-09-11 10:04:14 |
Triin:
Ei ole tänu väärt, Triin. Ma pean kuskilt paberikuhjast välja otsima ka tavalise söögikorra kulunormid.
Aga üks catering'i kuldreegel on veel selline, et mida rohkem rahvast, seda vähem kulub sööki inimese kohta. :) (Ehk siis neli inimest koogi ümber söövad rohkem kooki per nina, kui 24 inimest :))
Pille! See spikker on küll kuldaväärt! Küll mina olen ka nuputanud, et kui palju peaks tegema ühte või teist ja pärast liigsete kogustega hädas olnud. |
|
Marju![]() Abikokk 2009-09-11 10:10:28 |
Triin:
Ise tegin ükskord niisama kodus supi kõrvale lihtsat karaskit, nii hea oli. Siis oleks justkui supp ja puder koos ja peaks täitma hästi :) Lihtne teha muidu, aga noh, eks ta ikka mingit aega ja vaeva nõuab.
Ja hommikusöögi kohta tahtsin veel öelda, et kui puder peaks ära tüütama, siis minu viimane suurema hommikusöögi leid oli ahjuomlett, kuhu lisasin paprikat ja juustu. Ühe plaaditäie peale läks 20 muna ja jätkus parajaks portsuks 9 inimesele.
Ja olen samuti nõus Tziikiga, et lõuna võiks olla pigem selline, mis aitaks õhtusöögini välja venitada :) Ja just lauda istumata, sest pärast on nii mõnus rammestus peal muidu ja raske uuesti alustada.
Jõudu ka minu poolt ja anna pärast siis teada, kuidas sujus! Õhtuks on supp hea. Aga midagi mõtleks veel kõrvale. Teeks sauna ajaks mõne lahitse piruks suvikõrvits, juust jne. Sest supp ikka "lahtub" päris kiirelt. No hommikusöögiks on ikka puder jah kõige parem ja mõned võileivad kõrvale. Või ka lahitse piruka võiks küpsetada. Jõudu! |
|
Aurora![]() Abikokk 2009-09-16 10:40:34 |
Pole pikalt mahti olnud kirjutada. Vahepeal on sünnipäevgi ära peetud. Tööl kolleegidele pakkusin oasalatit, kukeseene-riisipirukat, õunakooki ja näksimiseks hapukurki, kirsstomateid, soolaube. Kõige paremini läks loosi kodus küpsetatud rukkileib mündivõiga. Viimase tüki peale läks rebimiseks. Oldi väga rahul. Kodune sünnipäevalaud oli märksa rikkalikum: soe söök - mee-sinepimarinaadis ahjuliha, ahjukartulid, vürtsikad porgandid, grillitud peedid a´la Jamie, siis kukeseentega täidetud suvikõrvitsad, dolmad, seene-sibulasalat, õuna-sibulasalat, klassikaline tomati-sibulasalat, apelsini-punase sibula salat (mitmed retseptid namist), soolaoad ja -kurgid, marineeritud seened, marineeritud küüslaugud (sellised külma viina näksid), leib (liha- ja tavaline), mündivõi, grillitud pirnid sinihallitusjuustuga ja ikka õunakooki. Kiidusõnu jagus, nagu ikka, ise olin küll murelik kuna tänu silmipimestavale nohule ei tundnud ei maitset ega lõhna. | |
Pisi-Pisi![]() Abikokk 2009-09-24 00:41:24 |
Põhuehitustalgud õnnelikult ära tehtud, seinad püsti ja inimesed söödetud :)
10-liitrist potti ei saanud, sain 12,5 l poti Viru Keskuse Home&Gourmet poest. Väärt pott on (ja hind oli ka vääriline).
Kuna talguliste seas olid mõned taimetoitlased, jäi liha toidusedelist välja. Rahvast oli kohal 10 ümber.
Esimese päeva lõunaks oli makaronid Uncle Ben's-iga. Kasutasin 5 pakki makarone, pärast lisasin 5 purki kastet. Päris korralikult jäi järele. Lisaks kulus veel päts leiba, pool latti vorsti ja umbes pool 250g juustust (võileivamaterjaliks, et lihasööjad päris nälga ei jääks). Õhtusöögiks oli juurviljasupp, valmistatud selles uues ja suures potis. Liha asemel olid sojahelbed. Lisaks kulus võileivamaterjali sama palju kui lõuna ajalgi. Magustoiduks oli tagurpidi-õunabiskviidikook. Teise päeva hommikusöögiks oli kaerahelbepuder, lisaks võileivamaterjal. Lõunaks soojendasime eelmisel päeval järgi jäänut, enam-vähem sai otsa. Taaskord kulus päts leiba ja pool latti vorsti. Enne äraminekut sai rahvas veel õuna-kohupiimakooki süüa.
Söömiste vahepeal tegin objekti juurde punasesõstrasiirupist morssi. Siirupit kulus terve purk ära (0,75l purk). Söögi juurde said soovijad teha kohvi või teed, võimalik oli juua ka piima.
Erilised tänusõnad pean ma ütlema oma abilis(t)ele, ilma nendeta oleksid päevad raskemad olnud. Tänu neile oli olukord kontrolli alla :) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Kärt![]() Abikokk 2009-09-24 11:13:00 |
Nonii, sõbranna palub mult abi. Vaja teha kolmel korral nn. koducateringi ehk valmistada 25-30 inimesele suupistelaud väga vähese rahaga. Ühe korra eelarve on 160 krooni ehk kolme korra peale umbes 500 krooni. Mõlgutan siin mõtteid, et mida teha. Hetkel ei tea ka, kas saab serveerida ainult näpuvahelt söödavaid toite või tulevad ka salatid jms kõne alla. Mõtlesin siin, et ehk teha ka rukkileiba ürdivõiga ja ehk lehttaignast soolast pirukat. Kui saaks salatit pakkuda, siis saaks soodsalt teha mingisugust pastasalatit köögiviljadega. Mida veel kaaluda võiks? | |
Tziiki![]() Abikokk 2009-09-24 11:54:32 |
Adonay:
kas 160 krooni inimese kohta? või kogu seltskonna? Nonii, sõbranna palub mult abi. Vaja teha kolmel korral nn. koducateringi ehk valmistada 25-30 inimesele suupistelaud väga vähese rahaga. Ühe korra eelarve on 160 krooni ehk kolme korra peale umbes 500 krooni. Mõlgutan siin mõtteid, et mida teha. Hetkel ei tea ka, kas saab serveerida ainult näpuvahelt söödavaid toite või tulevad ka salatid jms kõne alla. Mõtlesin siin, et ehk teha ka rukkileiba ürdivõiga ja ehk lehttaignast soolast pirukat. Kui saaks salatit pakkuda, siis saaks soodsalt teha mingisugust pastasalatit köögiviljadega. Mida veel kaaluda võiks? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |