Ilse Abikokk 2013-02-12 23:25:57 |
Triin28:
Kuna õhtusöök on kahele asjaosalisele, siis mina valmistaks midagi tähendusliku:) Näiteks abikaasa lemmikrooga, või esimese kohtumisega midagi seotut ja nii edasi...
Minu laste isa puhul võiks väga hästi toimida midagi sellist:) eelroaks röstitud silmud saial
pearoaks ühepajatoit (või siis ajukartul soolalihaga) ja magusaks aleksandri koogid :) Kasutades natuke fantaasiat ja serveerimist saaks ju päris piduliku õhtu ;)
Olen oma mõttega küll natukene hilja peale jäänud aga siiski, küsiksin abi. Nimelt sooviksin neljapäeva õhtul oma abikaasale valmistada piduliku üllatusõhtusöögi(tänase pulma-aastapäeva puhul, härra naaseb kodumaale just nimelt neljapäeval alles). Sööjaid oleks siis ainult kaks, ettevalmistusteks aega umbes kolm tundi samal päeval, midagi saaks ette teha juba ka päev varem. Lappasin kogu piduliku menüü koostamise teema just läbi aga midagi sellist silma ei torganud, mida oleks kohe osanud valida ja kombineerida. Võiks olla kerge eelroog, pearoog ja magustoit. Äkki on kellelgi midagi huvitavat välja pakkuda? Toidu valiku suhtes me pirtsakad pole, sööme üldiselt kõike. Ma ei oska lihtsalt kuidagi välja mõelda, mida siis lõpuks valmistada võiks... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-12 23:36:17 |
Ilsu:
Ilsult väga kenad soovitused :)
Ma konkreetsetest roogadest, mida ma praegu, veebruaris, mehele serveeriksin, soovitaksin nt eelroaks seda kõrvitsapüreesuppi (sain seda reedel ühel üritusel, väga mõnus oli) või siis täidetud šampinjone peekoniga (samal üritusel; taastasid mu usu täidetud seente osas). Magustoiduks nt need eriliselt hõrgud kohupiimabrüleekreemid (retsept oli ka veebruari Kodus&Aias). Põhiroaks aga nt neid sealihalõike sinepi-siidrikastmes (retsept ka "Nami-Nami kokaraamatus", ülejäänud Ecussoni võite ära juua :))
Triin28:
Kuna õhtusöök on kahele asjaosalisele, siis mina valmistaks midagi tähendusliku:) Näiteks abikaasa lemmikrooga, või esimese kohtumisega midagi seotut ja nii edasi...
Minu laste isa puhul võiks väga hästi toimida midagi sellist:) eelroaks röstitud silmud saial
pearoaks ühepajatoit (või siis ajukartul soolalihaga) ja magusaks aleksandri koogid :) Kasutades natuke fantaasiat ja serveerimist saaks ju päris piduliku õhtu ;)
Olen oma mõttega küll natukene hilja peale jäänud aga siiski, küsiksin abi. Nimelt sooviksin neljapäeva õhtul oma abikaasale valmistada piduliku üllatusõhtusöögi(tänase pulma-aastapäeva puhul, härra naaseb kodumaale just nimelt neljapäeval alles). Sööjaid oleks siis ainult kaks, ettevalmistusteks aega umbes kolm tundi samal päeval, midagi saaks ette teha juba ka päev varem. Lappasin kogu piduliku menüü koostamise teema just läbi aga midagi sellist silma ei torganud, mida oleks kohe osanud valida ja kombineerida. Võiks olla kerge eelroog, pearoog ja magustoit. Äkki on kellelgi midagi huvitavat välja pakkuda? Toidu valiku suhtes me pirtsakad pole, sööme üldiselt kõike. Ma ei oska lihtsalt kuidagi välja mõelda, mida siis lõpuks valmistada võiks... |
|
Triin28 Abikokk 2013-02-15 13:12:30 |
Aitäh heade mõtete eest! Ilsu, tuginedes Sinu soovitustele, valisin lõpuks hoopiski välja road, mida mu mees on ammu tahtnud, et prooviksin teha. Menüüs oli siis meil Hiina toit :) Valmistasin Tuuli blogist kaks rooga: Hiina kalamaitselist baklažaani ja magushaput kana. Serveerisin basmati riisiga. Magustoiduks tegin kausimagustoitu mangoga. Kõik tuli välja maitsev ja mees oli väga üllatunud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-15 13:15:19 |
Triin28:
Triin, jäta Tuuli blogisse ja kindlasti ka siia selle retsepti juurde kommentaar ka, see teeks mulle ja Tuulile väga rõõmu :) Ja kui soovitad teistelegi seda mangodesserti, siis vajuta kindlasti ka seda rohelist "thumbs up" nupukest, siis tuleb see retsept otsingutes paremini esile.
Aitäh heade mõtete eest! Ilsu, tuginedes Sinu soovitustele, valisin lõpuks hoopiski välja road, mida mu mees on ammu tahtnud, et prooviksin teha. Menüüs oli siis meil Hiina toit :) Valmistasin Tuuli blogist kaks rooga: Hiina kalamaitselist baklažaani ja magushaput kana. Serveerisin basmati riisiga. Magustoiduks tegin kausimagustoitu mangoga. Kõik tuli välja maitsev ja mees oli väga üllatunud :) |
|
Ilse Abikokk 2013-02-15 14:02:44 |
Triin28:
Vahva:) Ja nii lihtne ongi neid üllatada, aima ainult nende soove ja mõtteid :D
Aitäh heade mõtete eest! Ilsu, tuginedes Sinu soovitustele, valisin lõpuks hoopiski välja road, mida mu mees on ammu tahtnud, et prooviksin teha. Menüüs oli siis meil Hiina toit :) Valmistasin Tuuli blogist kaks rooga: Hiina kalamaitselist baklažaani ja magushaput kana. Serveerisin basmati riisiga. Magustoiduks tegin kausimagustoitu mangoga. Kõik tuli välja maitsev ja mees oli väga üllatunud :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-03-06 14:08:23 |
Jälle korrastan paberivirnu, see soomekeelne tekst on kopeeritud ühest ca 1990. a. pärit naisteajakirjast. Soovitajaks keegi Elisa Yliniemi :) 1. Tee mahdollisimman paljon valmiiksi ennen juhlia. Kaikki tarjottava voi myös olla kylmää. 2. Ota selvää vieraitten makumieltymyksistä. Tee sitä, mistä he pitävaät. Kata heitä varten, vaikka vieraan lemivärillä. 3. Esita kutsu ajoissa. Kutsu vieraiksi samanhenkisiä ihmisiä. 4. Kotoisessa istumapöydässä syntyy paras keskustelu, jos vierasmäära ei ylitä kahdeksaa. 5. Pyydä itsellesi vieraista apuemäntä. 6. Värvää joku hoitamaan juomat, toinen keräämään tyhjät astiat. 7. Emännän paikka on vieraiten luona eikä keittiössä, joiten isoilla kutsuilla tarvitaan tiskaaja. 8. Älä vähättele tarjoamuksiasi. Jos joku on mennyt pieleen, älä mainitse siitä. Kukapa tietäisi! 9. Jos et ehdi itse, käytä apuna catering-yrityksiä ja tilaa tarjoillut pakettina. Voit vuokrata juhlat kalustuksineen päivineen tai ostaa vain muutaman annoksen ruokaa. 10. Järjestä tarjoilu mahdollisuuksien mukaan: pienissä tiloissa pätee seisomapöytä. Alkuruoan voi tarjota pöytään, pääruoka voidaan noutaa keitiöstä. Jos hoidat tarjoilun yksin, käytä apupöytää, johon voit siirtää myös likaiset astiat. Vältyt turhalta juoksentelemiselta. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-04-27 00:34:56 |
Oih, see teema täitsa soiku siin jäänud :O Ma tähistasin nädalavahetusel oma sünnipäeva. Kaks pidu oli, mõlemad algasid kell 15 päeval. Panen kirja, et mis ja miks. LAUPÄEVAL tulid külla sõbrannad + mõned mehed + hästi palju lapsi. Hästi palju. Meil on sõpruskonnas 2 lasteta, 1 ühelapseline ja siis hunnik kolmelapselisi :) Kokku siis 26 inimest (sh meie viieliikmeline pere). Menüüs: Sprotivõileivad munaga Väikesed lehttainapirukad vürtsikilu ja Västerbottensost juustuga Makaronisalat suitsuvorstiga Lumekrabisalat meremarjaga Üks väga mõnus spargli-avokaadosalat (retsept nüüd olemas) Parajalt suur kausitäis üsna maitsvaid kirsstomateid ja mini-ploomtomatied. Lisaks oli meil Heidi Parki kondiitriärist suur besee-šokolaadikook. Väga hea kook oli, gluteenivaba. Joogiks morss, vesi, kohv ja piparmünditee. Alkoholi keegi ei soovinud. PÜHAPÄEVAL tulid külla sugulased + üks mops (laste rõõm, eks) + mõned lapsed + kaks vanuserühma (mu õde ja täditütred ca 36-44 ja siis me vanemad ca 60-70). Kokku 22 inimest (sh meie viieliikmeline pere). Menüüs: Sprotivõileivad Läti moodi Heeringamarjasaiad wakame-vetikaga (algselt Tuuli blogist) Väikesed lehttainapirukad vürtsikilu ja Västerbottensost juustuga Apteegitill rohke juustuga Bacon-lettuce-tomato salat Lumekrabisalat meremarjaga Kausitäis porgandikange :) Lisaks ostsin Viimsi lihapoest kahte erinevat sealihasinki, lasin seal viilutada ka. Magusaks tegin 36 väikest Banoffee ampsud ning kuna endal jaksu polnud, tõin kohalikust Delicato kondiitriärist 1,5 kilose Marmor-toorjuustukoogi, mis sai jälle palju kiita. Kahekilone kastitäis maasikaid oli mul ka. Lisaks joodi ära kaks vahuveini (üks korralik Prosecco, üks padumagus tädide jook), pudel magusat punast ja üks Jaanihanso siider (2013). Morss, vesi, kohv ja piparmünditee. Mõlemal päeval tundus, et toidud külalistele meeldisid. Eile jäi natuke makaronisalatit alles, mille sõime täna lõunaks. Täna söödi laud täiesti tühjaks :) | |
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > |