Pidulikuma menüü koostamine

Spiidi
Abikokk
2010-02-10 18:08:57
Pille:
Spiidi:
Mul on vajadus tuleval nädalavahetusel pakkuda suupisteid kahe tunni vältel õues. Külma on ilmateate järgi umbes -6 kuni -10 C. On kellegil kogemust, mida pakkuda, mis sellist külma umbes 2-3 tundi vastu peaks ja oleks samal ajal ka väga mõnus süüa? Tegu on avaliku üritusega ning sööta tuleb umbes 20-30 inimest. Seal hulgas nii oma meeskond (ehitame lumeskulptuuri) kui ka möödaminejad. Joogiks teeme hõõgveini ja teed.
See on küll nüüd paras pähkel :) Ma mõtlen ise, et õues tahaks sellisel aastaajal hõõgveini või teed, sooja mustikakisselli (me oleme rabas korraldanud mustikakissellipikniku, mõnus oli), sooja tummist suppi (hernesupp!!!) ja sooje pärmitainapirukaid. Kõige selle jaoks oleks aga vaja mingeid suuremat sorti termoseid. Kas nende laenamiseks oleks mingi võimalus?
Soe mustikakisell on küll väga hea idee! Termosed ei ole ilmselt probleem. Me paneme põhilise rõhu presentatsioonile. Tahame katta väikse armsa kohvilaua, mis näeks välja nagu vanaema juures (idee ongi natuke eristuda kuna tavaliselt seda -7C juures õues ei leia). Ilusa täpilise laudlina ja kolmekordse serveerimistalbrikuga. Nagu ikka. Sinna oleks vaja siis väikseid võileibu, pirukaid ja kooke. Kindlasti on hea teha küpsiseid. Need sobivad hästi temaatikasse ning neid on ka hea tee/hõõhveini/kiselli kõrvale süüa. Kuid ainult küpsistest ei piisa.

le D?ner

Põrnikas
Abikokk
2010-02-10 21:37:43
minu külma-ilma-söögielamus on olnud kuumad lahtisel tulel röstitud kastanid. aga see sinna vanaema stiili vist väga ei sobi.. ja igasugu suusatamiste järgselt mekib väga hästi miski soe ja magus jook - suhkruga tee või mahl vms. (normaalolukorras ma tee sisse kunagi suhkrut ei pane)
Seenekas
Abikokk
2010-02-11 14:19:48
Kui otsingusse toksida toidutermos, siis saab vastuse küll. Vist kasusutasin googlet. Laenasin aastal 2002 ja tõesti ei mäleta kust. Oli kas Pirital või Sikupilli keskuse juures, sain tookord nõusid mõlemast kohast. Väiksema termose (10 l) saab muide väga hästi varjata suurde potti. Meie pidasime tookord väljas aktiivse spordiga sünnipäeva, grillisime ka. Väljas oli tubli miinus kümme, aga päike paistis.
Ilse
Abikokk
2010-02-11 14:52:40
viineri pirukad ;)

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-03-08 16:53:58
Spiidi:
Ma ei leidnud vastavat teemat, seega alustan uue :) Kuna mul on sel laupäeval sünnipäev, siis reedel katan hea meelega kolleegidele väikse laua. Mis te soovitaksite lauale panna? - Sööjaid on 10-12 - Vanuseklass on 25-30 - Koogid/söögid peaksid olema mugavalt transporditavad Kindlasti teen ühe Manhattani juustukoogi. Mida te veel soovitaksite? Kaalusin ka näiteks mõne quiche'i tegemist, kuid see on natuke tavaline. Võiks midagi huvitavamat olla.
Õnne läheneva sünnipäeva puhul!!! :) Siinsamas on väike koguste spikker. Mina ise soovitaks hetkel nt seda kinoasalatit (kogusest jätkub ca 12le), aga avokaado lisaksin muidugi alles kohapeal. Või siis nt harissa-kuskuss. Tuunikalaomletikesed kannatavad kenasti transportimist. Quiche ei pruugi sugugi tavaline olla - võid ju mõne põnevama täidise teha (pirn + sinihallitusjuust?). Kui teed mingit rohelist/värsket/vegetaarset salatit, siis kõrvale võid pakkuda nt pipraseid veisefileelõike Või küpseta ise/osta kvaliteetset leiba-saia ning võta kaasa erinevad määrded (nt kanamaksapasteet röstitud sibulaga või glögipasteet, veidi mingit õrnsoolatud lõhet, kornišone, pirne-viinamarju. Selline kerge variant.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2010-03-08 17:00:30
Pille:
Või küpseta ise/osta kvaliteetset leiba-saia ning võta kaasa erinevad määrded (nt kanamaksapasteet röstitud sibulaga või glögipasteet, veidi mingit õrnsoolatud lõhet, kornišone, pirne-viinamarju. Selline kerge variant.
Oo, see leiva-saia ja määrete idee on küll hea. Siit tuli ka mõte teha näiteks väikseid club-sandwich'e. Tänud! Mis veel?

le D?ner

Profa
Abikokk
2010-03-08 21:55:28
Ka tavaline söök võib olla ebatavaline, kui ta on väljaspool harjumuspärast keskkonda. Siit ka soovitus - võta kaasa pannkooke, tavaline söök, kuid seda nädalavahetuse hommikul kodus, mitte tööl. Täidisteks näiteks suitsutursa-majoneesi ja juustu-küüslaugu-majoneesi salat ning mõned head toormoosid sügavkülma sopist.

Profa köögipool

Spiidi
Abikokk
2010-03-08 22:16:30
Profa:
Ka tavaline söök võib olla ebatavaline, kui ta on väljaspool harjumuspärast keskkonda. Siit ka soovitus - võta kaasa pannkooke, tavaline söök, kuid seda nädalavahetuse hommikul kodus, mitte tööl. Täidisteks näiteks suitsutursa-majoneesi ja juustu-küüslaugu-majoneesi salat ning mõned head toormoosid sügavkülma sopist.
Hea idee. Ma olen seda mõned aastad tagasi isegi kasutanud. Pakkusin väikseid pliine kalamarja ja maasikamoosiga.

le D?ner

Marju
Abikokk
2010-03-09 12:47:50
Soovitaksin ka neid tuunikalaomletikesi, millele Pille juba viitas. Need on väga maitsvad ja lihtsad teha pealegi. Lihtne transportida ka. Need rosmariiniküpsised maitsesid väga hästi ja on oma rosmariini maitse tõttu piisavalt erilised, minu meelest. Ja kui tahad veel ka midagi magusat, siis omalt poolt võiksin soovitada neid valge šokolaadiga küpsiseid.
Spiidi
Abikokk
2010-03-09 20:20:03
Mõtlesin ka selle koogi tegemise peale: Beseekattega punasesõstrakook Mis te arvate, kuidas selline beseega kook kerget transporti talub? Natuke läbi õue autosse, auto rappumine ja siis kontorisse? :)

le D?ner

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>