Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-27 11:23:50 |
Annuzhka:
Võta heaks, Annuzhka.
Ma alustan siin juba aastavahetuse pidulaua menüü planeerimist. Oleme kodus, täpsem inimeste arv selgub homme-ülehomme, nii et see siin veel ääääretult ebamäärane kava :)
Austet külaline V. toob kaasa:
lahtise piruka karamelliseeritud sibulate ja Cheddari juustuga
sealihaterriini
P ja K ja T toovad kaasa Waldorfi salati ja Kass Arturi koogi (ilmselt kamapallidega).
Mina teen ja pakun:
seda hästi mõnusat kalamarjakastet lõhekala kõrvale (hetkel veel mõtlen, mil moel seda lõhekala valmistada)
Rukkinäkileival kanamaksapasteeti (Lantliv Mat & Vin 9/2011)
Prantsuse meeleiba kitsepiimast toorjuustu ja granaatõunaseemnetega (serveerimisidee Lantliv Mat & Vin 9/2011)
peedi-granaatõunasalat (Lantliv Mat & Vin 9/2011)
paneeritud kanaribad + külm dipikaste
kausitordi (kooskokkamise teema ikkagi, eks)
Croquembouche
Magusaks näksimiseks:
vaarikavahukomme
isetehtud trühvleid ("Ferrero Rocher", tšillitrühvleid, puuviljatrühvleid)
suhkrumandleid (Lantliv Mat & Vin 9/2011)
Joogiks:
Cosmo-glögi
kihisev jõhvikakokteil
vürtsidega õunamahlajooki
NB! See kõik on väga esialgne. Mis lõplikult me tahvlimenüüle kirja pannakse, selgub vast 30.12 õhtuks :)
EDIT 28.12 pealelõunal, kui on selgunud, et kokku on 14 täiskasvanut (vb ka rohkem) + ports teismelisi ja veel väikseid lapsi.
Aitäh nami-nami-le |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-02 11:31:05 |
Tegelikult kujunes meie menüü selliseks: Meie pere ja sõprade 2011. a. viimane õhtusöök kujunes järgmiseks: Waldorfi salat ja peedi-granaatõunasalat: läätse-apelsini-punakapsasalat, crostini vähisabadega, crostini kilukreemiga Meeleib kitsejuustu ja granaatõunaseemntega, Vernanda tehtud sibula-juustupirukas, Vernanda tehtud imemõnus sealihaterriin: Rukkilaastud kanamaksapasteedi ja sibulamoosiga, näkileivad (2 erinevat) Kananagitsad ja kuumsuitsuforell (Pepe Kala) kalamarjakastmega: Croquembouche ja suhkrumandlid: Lisaks veel kamapallidega kass arturi kook, mõnus kõrvitsakook ja jäätis ning kirsi-toorjuustukook. Kõik oli väga maitsev, kuigi jah, natuke vist sai liiga palju :D | |
Ilse Abikokk 2012-06-13 18:43:57 |
Hakkan varakult plaanima ühte suvist menüüd. Tegemist juba traditsioonilise kokkusaamisega ühel lünnipäeval metsade rüpes suitsuasuna, rabajärvega. Praguseks on sellised plaanid: Ahjus küpsetatud toorvorstid kirsstomatite & palsamiäädikaga Kasukas suitsulõhega Vürtsikad kanatiivad Imelihtne krevetisalat Chorizoga profitroolid Ameerika kapsa-porgandisalat 'Coleslaw' Grillitud südameid mõtlesin ka, see oli eelmisel aastal seal suur hitt:) Lisasin veel Röstitud paprikad ja värskelt hapendatud kurgid Täisesti puudub veel magus Maasikaid kindlasti aga ... mida siis veel? Palun siis tähelepanekuid menüü tasakaalu kohta ja soovitusi mida võiks veel pakkuda. Pidu kestab tavaliselt hommikuni :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-13 19:44:52 |
Ilsu, mul hetkel hirmus kiire, nii et põhjalikumad kommentaarid tulevad hiljem. Haaran aga kinni Sinu vihjest, et pidu kestab tavaliselt hommikuni. Mul meenus kohe seepeale üks pulm Stockholmis aastal 2006. Oli korralik kelneritega õhtusöök - Toast Skagen kauni rääbisemarjaga, mingid kalarullid spargliga, kaunis dessert. See kõik oli ca 20ks läbi, järgnes suur tants ja trall. Ja siis - umbes-täpselt keskööl - toodi välja suured potitäied auravat chili con carne't koos kõikide vajalike lisanditega. See tekitas nii palju elevust ja vahepeal korraks vaibuma kippuv pulmapidu sai uuesti hoo sisse ja tantsulka kestis hommikuni. Ma ei soovita, et Sa seal rabajärve ääres suitsusaunaesisel muruplatsil hakkaksid vürtsikat hakklihahautist serveerima, aga äkki mingi roog võiks tulla sedasi alles tükk aega hiljem ja elevusttekitava üllatuskäiguna? Magusa osas - kui suvel see üritus on ja kas külmkapp ja/või kokkamisvõimalus on ka kohapeal? | |
Ilse Abikokk 2012-06-13 21:48:48 |
See üllatusmoment on väga hea mõte ! Peab nüüd kohe mõtlema, mis see olla võiks. Tavaliselt olen veel supi ka hommikuks keetnud, eelmine aasta ma ei mäletagi mis supp oli, vist värskekapsa aga üksaasta oli oblikasupp. See on ka alati kõigile meeldinud, nüüd mõtlesin, et mõtleks hommikuks ka midagi uut välja...aga mida veel ei teagi:) Pidu toimub 7. juulil. Seal on kõik võimalused olemas aga tahaks suuremad ettevalmistused kodus ära teha ja siis seal kiirelt kokku panna (see "pärapõrgu" polegi niiväga kaugel;) Tunnike autosõitu. No grillida ja ahjus teha saab kohapeal. Ja külmutused ka kõik olemas. Seda pirukat mõtlesin ka veel. Ma olen seda teinud külmutatud mereanni segust, kus kaheksajalad ja igasugu muud tegelased ka veel peale krevettide sees. Väga hea on saanud. | |
Ilse Abikokk 2012-06-15 15:13:49 |
Mõtlesin, et see üllatussöök südaööl võiks olla lõkkekala kalamarjakastmega | |
Suviki Kokaõpilane 2012-08-14 21:07:43 |
Tere! Kas nami-nami pere oskab aidata hädast välja: augusti lõpul on meil kodus meie beebi ristimine. Plaan korraldada kitsamas pereringis armas sündmus ning soov katta ka suupistelaud. Mure selles, et paarikuune beebi võtab pea kogu aja ning mees eriline osavnäpp pole, et teda rakendada toiduvalmistamisesse. Kas oskate soovitada, millest ja kuidas katta armas, eriline ja samas maitsev ja kiirelt-kergelt tehtav suupistelauake lapse ristimispäeval? kas peaks olema ka tort? Ise ei ole meisterkokk, et suudaks keerulisemaid retsepte valmistada. Külalisi oodata u 15 inimest, elame mere ääres, ristimisüritus tuleb välja terrassile, lubage miljööd reklaamida siin. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-08-17 13:01:02 |
Suviki, kuna Sa rõhutad seda, et ise väga palju teha ei saa ja mees pole meisterkokk, siis mu soovitused on üsna lihtsalt ja traditsioonilised. Mina pakuksin kindlasti torti ka! Kui endal pole aega küpsetada, siis saab ju väga kenasid ja maitsvaid torte tellida (Perenaine.ee, Kondiiter.ee ja tavapärasemad kondiitriärid kõik teevad ka spetsiaalseid ristimistorte). Lisaks võiks olla kas võileivatort (siin valik retsepte ja siin foorumiteema) või siis 2-3 erineva kattega võileivad. Ja kui teed pigem võileibu, siis ehk ka üks soolane pirukas (see suvikõrvitsa-parmesanipirukas on lihtne, väga maitsev ja palju kiita saanud)? Augustis saaks kindlasti lauale panna veel kena kausi puuviljade-marjadega (kodumaised ploomid on just valmimas, maasikad vist kahjuks juba otsas ja vaarikad ilmselt juba üsna krõbeda hinnaga), tükeldatud suveõunu samuti. Pisikesi porgandeid ja soolakurke võib ju ka alati lauale panna, neid krõbistatakse enamasti meelsasti. Üldiselt ma alkoholi laste üritustel pakkuda ei soovita, aga kui on soov peo alguses midagi kihisevat juua, siis soomlaste MAKU-lehel jäi silma selline tore sinine vahuveinikokteil (1 sl Bols Blue likööri + 1 dl vahuveini) ja tütarlapse katsikutel võib siis lihtsalt mõnda kihisevat roosat veini pakkuda (meie endi lemmikuks on see Rose Veneto, mida ostame Viimsi Delicatost; eile pakuti seda ka Ärma talus Eesti toidu edendajate üritusel, nii et ilmselt müüakse siiski ka mujal): | |
Blondie Abikokk 2012-08-28 14:23:36 |
Palun soovitust, millist kooki nädalavahetuseks võiks külla kaasa valmistada. 1. septembri puhul võiks midagi kena olla, nii et väga lihtsat ja tavalist plaadikooli ei tahaks. Probleem seisneb selles, et see peab olema eelmisel õhtul valmistatav ja järgmisel päeval üle elama üle 200 km autotransporti. | |
Silx Abikokk 2012-08-28 14:35:32 |
BLONDIE:
mina olen teinud pavlovat.. et eelmisel õhtul põhi valmis.. ja siis koha peale jõudes koor ja marjad peale :)
Palun soovitust, millist kooki nädalavahetuseks võiks külla kaasa valmistada. 1. septembri puhul võiks midagi kena olla, nii et väga lihtsat ja tavalist plaadikooli ei tahaks. Probleem seisneb selles, et see peab olema eelmisel õhtul valmistatav ja järgmisel päeval üle elama üle 200 km autotransporti. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |