Pidulikuma menüü koostamine

h_s
Kokaõpilane
2011-04-06 07:47:35
Pille:
Soolased toidud olid järgmised: peedi-kinoasalat (Marika Blossfeldi ainetel), salat vutimunade, spinati, türgi ubade ja kuumsuitsulõhega
Tahaksin teha nädalavahetusel sünnipäevaks vutimunade ja spinatiga salatit, aga tekkis küsimus, kas ja kust hetkel saada varajast kartulit? Ning kas beebispinat on kergesti leitav mõne tavalise suurema poe roheletist või peaks seda kuskilt eraldi otsima?
Anu
Abikokk
2011-04-06 10:04:14
Prismas olid mingid varajased kartulid. Ei mäleta, mis maalt pärit... Aga ilusad nägid välja küll.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-06 10:55:07
h_s:
Pille:
Soolased toidud olid järgmised: peedi-kinoasalat (Marika Blossfeldi ainetel), salat vutimunade, spinati, türgi ubade ja kuumsuitsulõhega
Tahaksin teha nädalavahetusel sünnipäevaks vutimunade ja spinatiga salatit, aga tekkis küsimus, kas ja kust hetkel saada varajast kartulit? Ning kas beebispinat on kergesti leitav mõne tavalise suurema poe roheletist või peaks seda kuskilt eraldi otsima?
Noori imporditud spinatilehti on pea igas suuremas toidupoes - selliste nelinurksete plastkarpide sees, kile ümber. Varajast kartulit on tõesti juba näha olnud. Kui ei leia, siis sobivad asendamiseks ehk nn "pariisi kartulid"?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

h_s
Kokaõpilane
2011-04-06 12:15:06
Pille:
Noori imporditud spinatilehti on pea igas suuremas toidupoes - selliste nelinurksete plastkarpide sees, kile ümber. Varajast kartulit on tõesti juba näha olnud. Kui ei leia, siis sobivad asendamiseks ehk nn "pariisi kartulid"?
Aitäh :) Ma olen viimasel ajal suurte ketipoodidega nii hädas - kui ma olen menüü välja mõelnud ja konkreetseid asju ostma lähen, siis on alati mingid komponendid puudu.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-28 21:44:43
Eelmisel pühapäeval oli põhjust jälle suurem pidulaud ette valmistada ja katta. Nimelt tähistasime minu sünnipäeva ja kevadpühi. Külalisi ootasime umbes 15 ringis, lisaks lapsi. Lõpuks oli meid siiski 22 täiskasvanut ja 15 last, sh päris palju pubekaid ehk siis täiskasvanutega võrdselt sööjaid :D Oli kevadine, rohe-kollane, oli mune, oli pasha. Uhke sünnipäevatort ka. Menüüs: lumekrabisalat, karulauguga sõir ja köömnetega sõir, sõbranna Kristiina imemaitsev leib, restoranist MEKK tellitud imemaitsev suitsulõhe + mädarõikakreem, mandlitega karulaugupesto, crostini sibulamoosi ja Saida juustuga, feta-lehttainarullid, cannellini oad kuivatatatud tomatite ja sibulaga. Magusaks Limoncello tort valge šokolaadi ja kookosega, kuumutatud pasha. Maasikaid toodi ka. Joogiks oli laual Prosecco't, valget veini, astelpajumahla, värskeltpressitud apelsinimahla, vett.

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-28 21:44:54
Pole küll otseselt menüü koostamisega seotud, aga kaudselt siiski. Sain ühest Ina Garteni raamatust sellise toreda idee: Tegemist siis meie tänavuse sünnipäeva- ja kevadpühadelauaga. Meil oli jälle rootsi laud, katsin selle esmalt tühjade vaagnate-kausside-serveerimisalustega ära, igale nõule panin sildi külge, mis sinna läheb. Esiteks aitas see hinnata, kas süüa on planeeritud piisavalt ja teiseks ei olnud viimasel hetkel vaja kuskilt ühtki kaussi otsimas käia. Kui toit köögis valmis sai, siis võtsin laua pealt ettenähtud nõu ja panin toidu sinna. Väga mugav oli ja kasutan suuremate peolaudade puhul seda edaspidigi (nt eeloleval laupäeval, kui sugulased sünnipäevale tulevad)

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-28 21:49:16
Vaatan siin Mari-Liisi imeilusat lauda ja tekkis kohe paar ideed, mida eeloleval nädalavahetusel pakkuda. Tulemas suur hulk sugulasi - vanemad, õe pere, 91. a. vanaema, ports tädisid nii isa- kui ka emapoolsest suguvõsast.. Aitäh, M-L!!!

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-30 23:04:17
Veel üks pidulikum laud. Meil oli sünnipäevapidu/katsikud vol. 2. Külas käisid erinevad sugulased, kokku 15 täiskasvanut ja 4 last. Eelmise nädalavahetusega võrreldes lausa tilluke koosviibimine :) Kuna vanusevahemik oli 3 kuud - 91 aastat, siis oli laud üsna kirju, et kõikidele vanuserühmadele midagi pakkuda :P Kuidagi juhtus nii, et laud oli väga mereandiderohke :D Laual olid Mari-Liisi rokkivad räimed, grillitud lõhe palsamiäädika-kappari-tomatimarinaadis, crostini-suupisted anšoovisevõi ja krõmpsuvate redistega, apelsinine salat röstitud tiigerkrevettidega, Ragne tatra-kurgi-kodujuustu-makrasalat, rukkileivad seenesalatiga, viineripirukad, fetajuusturullid naadiga. Magusaks kevadine rabarbrikook (unustasin pildistada) ja Mississippi mudakook.

Liisi
Abikokk
2011-06-29 15:36:18
Panen ajaloo huvides kirja, mida pakkusin oma sünnipäeval 2011. aastal :) Töö juures pakkusin tortiljakorvikesi kanatäidiseja lumekrabitäidisega ning vorsti-lehttaignapirukaid. Magusaks kirsi-kohupiimatort Dagrise mustametsa tordi ainetel. Kodus toimus 2 pidu. Oma perele (kokku 5 täiskasvanut) pakkusin lõhe mee- ja sinepiga, grill-liha, friikartuleid, juustu-puuviljasalatit. Magusaks imehead pisipavlovad vaniljekreemi, kiivi ja metsmarjadega. Ilmselt oli ikka midagi veel, aga ei suuda tagantjärele enam meenutada. Järgmisel päeval oli laua ääres 8 täiskasvanut. Laual olid grill-liha, ahjulõhe sidruni ja tilliga, friikartulid, tomati-sibulasalsa, roheline salat (raamatust Nigella Express), kalkunilihapallikesed, külm kaste maitsestamata jogurtist. Magusaks puuviljad ja maasika-hapukooretort šokolaadiglasuuriga.

Liisi Blogi

Annuzhka
Kokaõpilane
2011-12-10 22:43:20
Tere namikad! Mina palun abi menüü koostamisel ideedega. Mul on langenud ülesandeks viia koos kaaslasega läbi rikkalik/külluslik õhtusöök 4-6 inimesele. Tegemist on siis pulmapeol loosiga saadud ülesandega, kus meie kui külalised peame kutsuma pruutpaari enda juurde õhtusöögile. Kuna tegemist on jõulueele ajada, siis olen nõelnud, et ka menüüs võiks olla kerget jõulust hõngu. Süüa saavad inimesed laua ääres, seega mitte rootsilaud. Osa asju om omal juba paidas aga mõni on täitsa lahtine. Valmistamise osas on aega umbes pool päeva ja ehk natuke eelmisel õhtul. Olemas on gaasipliit ja küpsetada saab ka, aga mitte tundlikke asju, kuna küpsetada saab suures ahjus, ehk see ahi millega tuba soojaks köetakse. Minu mõtted siis: Tervitusjook: Eggnog Eelroog: Murekoht. Võiks ehk olla mingi kerge salat .... Pearoog: Põdrapraad (täpne valmistamisviis pole otsustatud) kõrvale tundusid ahvatlevad pähklimäe kartulid, peale riputaks ürte. - siia juurde oleks ka vaja mingit salatikesi, kastet ?? Magusaks: Esialgne plaan on tiramisutort. Aga mõte on et kook oleks mingi küpsetamata variant. Joogks pakume veini, koogi kõrvale kohvi. Kuskil on kkindlasti mandariine, piparkooke. Kaaslane arvas, et verivorsti võiks olla, aga ma ei kujuta ette, mil moel. Pearoaks mitte, suupisteks kuidagi? Lisaks võiks laual olla ka veidi suupisteid. Väga keerulisi asju ei taha, samas võiks olla huvitavad ja põnevad. Ootan väga mõtteid ja ideid. Võib ka proovida mõnd mu esialgset mõtet ümber lükata.

It´s all about seasoning!

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>