Silx Abikokk 2012-09-19 11:38:40 |
Meil oli ka väike oleng. Inimesi 7.
Eelroad:
peedisupp kookospiimaga
sinna juurde isetehtud maksapasteediga krõbesaial ploomi-tšillimoosi ja roseepipraga
Pearoog:
kanarull salvei ja peekoniga
tomati-kurgi-koriandrisalat
maasikasalsa
Magusaks:
lihtne õunakook antonovkatega
besee-õunakook
pihlaka kohupiimatort
viinamarjad
hea punane vein, konjak, muuks joogiks vesi (no ei ole morsirahvas :)) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-19 12:15:36 |
Ilsu:
Ilsu, kena tundub :) Minu arust on väga hea, et pearoog on väga klassikaline (me tähistasime nädalavahetusel mu mamma 91. sünnipäeva, oli samuti seapraad, kartul ja hapukapsas), et tekib vanemal generatsioonil äratundmisrõõm. Samas eelroad on ju väikese kiiksuga. Klopitud kurgid ja hapukooreta tomatisalat on midagi värsket, seenesalat klassika jälle.
Magusa osas - meil oli samuti laual mangotort (õigemini küll selle kerge ja veidi tordilikum edasiarendus, mille ma kunagi ka Nami-Namisse üles panen kindlasti) ja meeldis nii vanuserühmadele 90+ (1 inimene), 60+ (4 inimest), 40+ (1 inimene), 30+ (3 inimest), 20+ (2 inimest) ja -20 (6 inimest). Ma võib-olla pigem ei serveeriks kahte kooki-torti, mida peab noa-kahvliga sööma, eelistaks teisena mingit näpu vahelt söödavat kooki, aga see on isiklik kiiks.
Morss, konjak, kohv, veinid - ilus :)
Kodune vanaema sünnipäev, kuhu koguneb 70-76 aastaste tädide kõrval ka üks 2a ja 3 kuune tirts, mõned 20-30-sed ja siis veel selliseid 50 ümber olevaid isikuid. Kokku u 15 inimest Eelroad on kalast Kasukas suitsulõhega Vaasa ämma kuldkala Pearoog on Ahjupraad karbonaadist ahjus üle küpsetatud juurviljadega (kartul, porgand kaalikas) hautatud hapukapsas Magusaks Mangotort Martsipani-õunakook Laual on veel hapukurk seenesalat munaga, klopitud kurgid, koduaia tomatisalat sibula, peterselli ja sidrunimahlaga. Joogiks on morss aroonia-kirsi kannujoogist, mõned veinid ja kohvi kõrvale pitsike konjakit;) Kuidas tundub? |
|
Ilse Abikokk 2012-09-19 13:41:57 |
Aitäh, Pille. Kindlam tunne kohe hakkas, mul on nende menüüde koostamisega alati peavalu:) Aga ma plaanin seda martsipaniga õunakooki natuke laiema plaadi peal küpsetada ja seega õhema ja äkki kannatab just näpuvahele võtta (nii ma arvan vähemalt) Seda õunakooki ma otsisin kohe kaua, et millist teha ja just, et näpuvahel koogiks, päris vana klassikat ei tahtnud, et midagi uut vanematele prouadele:) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-19 14:24:45 |
Ilsu:
Ilsu, ära mind valesti mõista, see martsipaniga õunakook on imehea. Mu meespoolele meeldib isegi rohkem, kui mu enda lemmik, Kanada õunakook. Lihtsalt mulle meeldib, kui on üks PÕHIKOOK ja siis kõrvalesinejad ;)
Aga ma plaanin seda martsipaniga õunakooki natuke laiema plaadi peal küpsetada ja seega õhema ja äkki kannatab just näpuvahele võtta (nii ma arvan vähemalt) Seda õunakooki ma otsisin kohe kaua, et millist teha ja just, et näpuvahel koogiks, päris vana klassikat ei tahtnud, et midagi uut vanematele prouadele:) |
|
Ilse Abikokk 2012-09-19 15:08:27 |
[1quote] Ilsu, ära mind valesti mõista, see martsipaniga õunakook on imehea. Mu meespoolele meeldib isegi rohkem, kui mu enda lemmik, Kanada õunakook. Lihtsalt mulle meeldib, kui on üks PÕHIKOOK ja siis kõrvalesinejad ;) [/quote] Ei, ei ma sain aru küll aga seda ma ei mõelnud jah, et äkki on liiga "võrdsed" koogid. Selles on iva :) Aga samas on mul Mangotordile suured ootused:D Igaljuhul aitäh kaasa elamsat:) | |
Ilse Abikokk 2012-09-24 23:26:53 |
Pidu peetud, kõik plaanitu sai teostatud ja ka väga maitsev. Ajuliha teen järgmisel korral ikka sama moodi ainult mõtlesin rosmariini asemel tüümianiga katsetada, noh nii vahelduse mõttes, sest nad nüüd nõuavad aina just seda liha:D [url=http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/8882/Mangotort]Mangotort tuli super maitsev, saatsin Jaana ikka Piprapoodi püree järele ja see tasus ennast ilmselt ära:) Selle vormi vooderdamisega ma järgmisel korral enam ei tegele, sest äär jäi kuidagi inetu ja ma arvan, et seda pole vaja ka, ilma jääkis ilus sile serv. [url=http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/8515/Thredahlia-taevalik-martsipani-õunakook]Õuna-martsipanikook meeldis kõigile, Jaana uus lemmik, minu ka:) Tegin topelt koguse ja suuremas ahjuvormis [url=http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/2541/Kasukas-suitsulõhega]Kasukas suitsulõhega sai seekord natuke mitte nii ilus kui tavaliselt, sest sättisin ta alguses veidi väikesesse kaussi ja siis poole pealt pidn ringi tõstma (kogused olid natuke teised mis tavaliselt olen teinud ja no kohe ei mõelnud) aga maitse ei kannatanud sai suuri kiidusõnu. Lasin üleõõ maitsestuda ka. [url=http://ilse.riiul.com/2012/09/vaasa-amma-kuldkala/]Vaasa ämma kuldkala jäi seekord ilma tillita (unustasin) aga oli siiski väga maitsev, maitsestus 2 päeva. [url=http://www.flickr.com/photos/tiburotike/8015950126/] Seenesalat oli meie pere traditsiooniline. Muna, seened,sibul ja hapukoor. | |
Silx Abikokk 2012-10-30 16:03:33 |
Laupäeval isa juubel.. Laud oli kirev ja kõigest eelroogades pärast blogis lähemalt.
Eelroad:
küüslaugu-juustutäidisega profitroolid
singirullid mädarõikatoorjuustu ja seentega
täidetud munad peterselli ja kalamarjaga
värske soolalõhe
heeringas peedi ja hapukoorega
tomat-mozarella ja basiilik
ja...
neli erinevad ahjusooja rukkileiba:
parmesani-peekonileib
pähklileib
küüslauguleib
köömneleib
Pearoog:
seafilee sinihallitusjuustukastmes
ürdikartulid
tomati-balsamicosalat
Magustoidud:
vaarika-toorjuusturull
kiire beseekook
kohupiima profitroolid
martsipanitrühvlid
ploomitrühvlid
Ja kamba peale 4 veini.. kaks nendest olid ülihead valpolicella classico ja ripasso.. teised olid ka head.. aga hetkel ei meenu mis..:$ Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Silx Abikokk 2012-10-30 16:06:36 |
See laupäev oli minu ja mu meeslooma ühissünnipäev.
Menüü:
kõrvitsapüreesupp (retsept vajab blogimist, lisan siia lingi hiljem)
kolme erineva täidisega profitroolid
veiseliha karri riisiga
uhke biskviittort
kookoskook
sidrunikook
florentiinid
Kodukootud martsipani- ja ploomitrühvlid Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Tziiki Abikokk 2013-02-03 15:07:00 |
sai peetud üks väike kodune sünnipäev, kokku 9 inimest
laual olid:
sealiha hoisin-mee marinaadis, röstitud muskaatkõrvitsaga
Toorvorstipirukad a la Jamie Oliver magusa sinepiga
röstsaiad toorjuustumäärde ja krevettidega
Anzac küpsised
Beseerull (täidisele lisasin ka toorjuustu)
lisaks rukkikuklid (poest), puuvilja, kirsstomatid
joogiks aura kollase ploomi nektar, kodune morss, Borjom vesi, miski valge vein :), kohv
Lisamärkuseks iseendale-puuvilju oleks võinud olla rohkem :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Triin28 Abikokk 2013-02-12 22:09:10 |
Olen oma mõttega küll natukene hilja peale jäänud aga siiski, küsiksin abi. Nimelt sooviksin neljapäeva õhtul oma abikaasale valmistada piduliku üllatusõhtusöögi(tänase pulma-aastapäeva puhul, härra naaseb kodumaale just nimelt neljapäeval alles). Sööjaid oleks siis ainult kaks, ettevalmistusteks aega umbes kolm tundi samal päeval, midagi saaks ette teha juba ka päev varem. Lappasin kogu piduliku menüü koostamise teema just läbi aga midagi sellist silma ei torganud, mida oleks kohe osanud valida ja kombineerida. Võiks olla kerge eelroog, pearoog ja magustoit. Äkki on kellelgi midagi huvitavat välja pakkuda? Toidu valiku suhtes me pirtsakad pole, sööme üldiselt kõike. Ma ei oska lihtsalt kuidagi välja mõelda, mida siis lõpuks valmistada võiks... | |
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |