Sirliiz Abikokk 2010-03-09 21:20:40 |
Spiidi:
Spiidi, miks ei peaks? Kuna plaanin seda sellel aastal töö juures sünnipäeval pakkuda, siis mitu proovitorti olen teinud ja ühe neist ka külla viinud. Vormis on lihtne transportida, midagi ei juhtu. Mõtlesin ka selle koogi tegemise peale: Beseekattega punasesõstrakook Mis te arvate, kuidas selline beseega kook kerget transporti talub? Natuke läbi õue autosse, auto rappumine ja siis kontorisse? :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-22 14:36:13 |
Tõstan siia Mari-Liisi sünnipäevalaua menüü ülevaate, et oleks ka teistel silma ees ja parem leida. Ilus sünnipäevalaud oli! Loodetavasti Mari-Liis ei pahanda.. Tänasel ilusal päeval tuli vähe pidulikum laud teha. Värske salat kanafileega. Kanamaksapasteet ploomide ja päikesekuivatatud tomatitega. Avokaado-krevetisalat. Kitsejuustusaiad mee,kreeka pähklite ja virsikutega. Araabiapärased lihapallid. Kitsejuustusaiad päikesekuivatatud tomatitega. Tursamaksasalat. Maasikad piparmündi ja balsamicoga. Magusaks kohupiima-martsipanitort (number tordil ei oma mingit tähendust peale riimumise minu nimega :D) ja Eva küpsetatud maitsev toorjuustu-šokolaaditort põldmarjadega. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-22 14:40:08 |
Kui juba menüüde kopeerimiseks-pasteerimiseks läks, siis panen siia väikese hilinemisega ka me tänavuse kevadpühade menüü ülevaate. Kui nüüd pashad välja arvata, siis on lihtsalt tegemist kevadise pidulauaga :) Nami-Nami "ametlik" kevadpühade brunch 2010 laud oli järgmine :) Alustasime Mimosa-kokteilidega, lapsed jõid lihtsalt värskeltpressitud apelsinimahla. (Täpsustan, et sööjaid oli 11 täiskasvanut, 6 last, 2 aastast nokitsejat ja üks rinnalaps-pealtvaataja). Soolased toidud olid järgmised: peedi-kinoasalat (Marika Blossfeldi ainetel), salat vutimunade, spinati, türgi ubade ja kuumsuitsulõhega, soolane toorjuustukook kitsejuustu ja murulauguga, Mari-Liisi rokkivad räimed, Ottolenghi kurgisalat mooniseemnete ja tšilliga, valged oad sidruni ja peterselliga, lihtne sõir köömnetega (tänu ilusatele Kikerikii munadele jäi sõir tugevalt kollane) ja keedutainapallid ricotta-herne-mündikreemiga (Regali retsept, ainus roog, mis ei õnnestunud, retsepti lisama ei hakka). Magusast oli laual vaagnatäis maasikaid, brittide Simneli-kook, kevadine tort kookosbiskviidi, sidrunikreemi ja leedrivahuga ning sõprade tehtud pasha. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-22 15:01:40 |
Mul on vaja sel nädalavahetusel kaks seltskonda ära toita-joota-katta. Mõlemad üritused on päevasel ajal. Laupäeval on sõbrannad, pühapäeval sugulased (ehk siis laupäeval esindatud vanuserühm 32-37, pühapäeval mõned kolmekümnesed-mitmed kuuekümnesed-kohe-kohe 90 saav vanaema; väikeseid lapsi on mõlemal päeval hulgim). Laua taha istuma ei mahu; ilusa ilma puhul on osa üritust õues kasvuhoone, liivakasti ja uute koduloomade seltsis. ;) Hetkel plaan selline: LAUPÄEV: Kurgi-makrasalat (peaks lastele meeldima) Lõhesalat vutimunadega (kordus kevadpühadelaualt, aga vaid üks paar viibis ka tollel üritusel) Kohvitort (vajab paremat pilti) Salat apteegitilli, granaatõuna ja fetaga (Ottolenghi raamat) Stritsel kohupiima-apelsini-mooniseemnetäidisega Midagi karulauguga Šokolaadi-kookose-brownied (BBC GF aprill 2010) Beseepallid pohlajahuga (vrd Ottolenghi pistaatsiapähklitega suured beseepallid) PÜHAPÄEVAL: Mari-Liisi rokkivad räimed (meeldiks väga tädidele) Mingi kinoasalat (tädide jaoks uus asi) Karulaugu-kapsasalat (tädidele midagi tervislikku ja kerget) Rabarbri-brita kook Sünnipäevakringel (pilt puudu; ilmselt teen pool kogust) Nagu näha, siis on mul veel pikk tee minna, enne kui menüüd paika saan. Õnneks on paar päeva aega ka veel. Mis siis tegelikult laual oli, selgub juba nädalavahetusel :D | |
Kätrin Abikokk 2010-04-22 15:39:56 |
Ma lihtsalt märkuseks, et see kohvitordi pilt on niiiiiiii isuäratav, et alati kui ma seda vaatan, tahan seda torti nüüd ja kohe teha ja süüa ja siis veel natuke süüa :D Mul ka vaja 2 lauda teha - üks homseks ja kõik asjad ette, sest sõidan ise peo ajaks minema ja jätan mehed omavahele (hetkel plaanis kefta lihapallid, singirullid, fetakreem + juurviljataldrik. Lisals kitsejuustupallid, juustuküpsised ja siis erinevaid marineeritud saadusi, magusaks dominotrühvleid ja "vale-kass-arturit" :D Ei teagi, mida veel meestele teha, liiga peeneks ei taha asja ajada ning ribi/kanatiivad pidid liiga õlle-õhtu olema. Teine laud on pühapäeval vanaemadele-vanaisadele ja tädidele, seega, Pille, Sa oled mulle siin praegu suureks suureks eeskujuks ja abiks. :) Ammu juba plaanis lõhe-vutimunasalat (see näeb nii kaunis välja); tuunikalaomletikesed; täidetud munad, võib-olla ka hatšapuri ning veel ühtteist, aga kaalun alles, et mida. Magustoiduks tahan teha napoleoni. | |
Pisi-Pisi Abikokk 2010-12-03 16:46:28 |
Vaja on teha sünnipäevalaud umbes 10-le inimesele. Tahan teha enamuse eelmisel päeval valmis. Hetkel on mõtteis kartulisalat ja võileivatort. Aga mida juurde? Viinerid, kanasnäksid? Kuidas saaks võileivatorti kaunistada? Tahaks pilti peale joonistada, magusa asja puhul kasutaks rullitud martsipani, aga soolase asja puhul jääks see vast liiga imelik :P Lisaks tuleks teha mingi kook/tort. Milline kook/tort kannataks/vajaks üleöö seismist? Rullbiskviit, aga mis veel? Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Tziiki Abikokk 2010-12-03 17:21:47 |
Pisi-Pisi:
mina teeksin nii-salati hakiks eelmine päev valmis, kokku segaks pidamise päeval.
Kõrvale pakuks mingit liha-nt vasardatud lõigud eelmine õhtu marinaadi ja hommikul ahju (võib ka kanakoibi teha või kotletitaigen valmis ja küpsetaks ahjuplaadil lihapalle).
Võileivatordile saab "joonistada" väiksemaks hakitud juurikatega-nt porgandikuubikutest kala või hapukoorest lumememm vmt.
Tortidega on vist peaaegu kõigiga nii, et homme on parem kui täna-eriti kui teed midagi hapukoorekreemiga, mis tahab korralikult imbuda (kräsupea nt). Kõik keeksid ja kohupiimakoogid tahavad ka üleöö seista.
Kui tahad lauale ka snäkke ja puuvilju, siis vali sellised, mille ettevalmistamine läheb ruttu-nt oliivid, juust, toored juurikad. Puuviljadest need, mida tükeldama ei pea-mandariinid, viinamarjad. Vaja on teha sünnipäevalaud umbes 10-le inimesele. Tahan teha enamuse eelmisel päeval valmis. Hetkel on mõtteis kartulisalat ja võileivatort. Aga mida juurde? Viinerid, kanasnäksid? Kuidas saaks võileivatorti kaunistada? Tahaks pilti peale joonistada, magusa asja puhul kasutaks rullitud martsipani, aga soolase asja puhul jääks see vast liiga imelik :P Lisaks tuleks teha mingi kook/tort. Milline kook/tort kannataks/vajaks üleöö seismist? Rullbiskviit, aga mis veel? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-12-04 12:26:43 |
Salat segada kokku eelmisel päeval, peale natuke seismist on salat palju parem kui värskelt - kartulid imavad natuke kastet enda sisse ja on mahlasemad. Enamus torte/kooke seisavad hea meelega üleöö. | |
Kirsike Abikokk 2010-12-04 16:40:40 |
Mina segan ka salati eelmisel päeval kokku, aga hapukoore ja majoneesi panen järgmisel päeval. Marineeritud liha on ka selline klassikaline hitt :) | |
Mari-Liis Abikokk 2011-02-19 17:34:03 |
Pille:
muidugi mitte, olen ise sageli enne koosviibimisi ideedepuuduses ja rõõmus, kui leian teiste menüüdest häid ideid.
Pidasime hiljuti pere noorima 2-aastast sünnipäeva. Peale meie pere (6) olid veel vanavanemad (3).
Laual olid:
Kõigepealt tervitusjoogiks Kir Royal ja suupisted: minisaiad siiamarja tilliga ning haneterriini (terriin oli purgist, ei teinud ise), pisikese marineeritud männiriisika, rukola lehe ja vürtsika pohlamoosiga.
Seekord oli ainult külmlaud: salatid ja suupisted. Joogiks erinevad mahlad, vesi ja vein.
Salatitest mozzarella-tomati-basiiliku ja peedi-kitsejuustu ning makra-kurgi-munasalat. Oli ka traditsiooniline kartulisalat, millest pilti ei teinud.
Tuunikala-juustuomletikesed, peedi ja sinihallitusjuustu pirukad ja väikesed lehttaina-viineripirukad Jussi viineritega.
Pilti ei ole, aga pakkusin ka omatehtud leiba ja Sadama turult ostetud marin-tud silmusid ja angerjat.
Magusaks pidusai, prantsuse šokolaadikook ja Miki tort (päeakangelase hetke lemmiktegelane:) )Viimast aitasid teha teised lapsed. Koosneb kakaobiskviidist, mustsõstra-toormoosist, mascarponest ja martsipanist. Kohvi ja tee.
Loodetavasti Mari-Liis ei pahanda.. |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |