Pidulikuma menüü koostamine

Spiidi
Abikokk
2009-05-28 17:21:45
Mul on paari nädala pärast tulemas 8-10 külalist, kellel oleks vaja valmistada muljetavaldav õhtusöök :) Tasutaks siis niipalju, et see on seltskond, kes vaheldumisi korraldab üksteise juures õhtusööke/jutuajamisi ning iga kord püütakse teha midagi eriti head. Nüüd on siis esimest korda kord minu käes :) Ja loomulikult pöördun ideede saamiseks teie poole. Tingimused: - inimesi 8-10, kõik vanuses 27-30, lapsi ei ole - lauataga kohti 10 ei jagu, seega süüakse diivanil ja toolidel istudes - ahi on, seega küpsetada saab - aega on, seega võib pakkuda ka ajakulukamaid retsepte :) - ma ei ole väga kogenud kokk, seega väga keerukat ei tasu pakkuda, roog peaks ka õnnestuma ju :) - kuna üritus toimub juuni keskel, siis võiks pakutav olla suviselt kerge Senised ideed: - Tervitusjook: Mimosa - Eelroad: Panen lauale ilmselt erinevaid juuste, parma sinki ja ahjusooja ciabatta. - Pearoog: Kalasupp mereandidest - Suupisted: Supi kõrvale küpsetan ilmselt mõned pirukad kitsejuustust. Ja äkki lõhest? Ja leidsin ka sellised huvitavad leivad kitsejuustu ja maasikasalsaga - Dessert: manhattani juustukook koos maasika-palsamiäädika-mündi salsaga Andke tuld, mida veel pakkuda? :)

le D?ner

Berit
Abikokk
2009-05-28 20:27:52
Suupisteteks soovitan šampinjonikübaraid sinihallitusjuustu ja sojakastmega täidetult ;)
Spiidi
Abikokk
2009-06-08 13:08:02
Täiendasin ülal oma plaane :) Hirmus hea meelega ootaks veel teie ideid, mida pakkuda.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-08 17:20:44
Spiidi:
- Suupisted: Supi kõrvale küpsetan ilmselt mõned pirukad kitsejuustust. Ja äkki lõhest? Ja leidsin ka sellised huvitavad leivad kitsejuustu ja maasikasalsaga
Spiidi, need kitsejuustu-maasikasalsa leivakesed on Soome Herkkutori lehelt, aga kuna kõik K-Marketi & Herkkutori retseptid koondati Pirkka.fi lehele, siis seda "Vuohenjuustoleivät ja mansikkasalsa" ma enam leida ei suutnud. Õnneks on vanas nami-namis foto olemas, nii et silme ette peaksid manama midagi sellist: Ma isiklikult arvan, et see sobiks pigem eelroaks, kui supikõrvaseks? VÕI: kui teha väikese läbimõõduga kitsejuustust nn pika saiaga neid saiakesi ja siis seda maasikasalsat sinna peale tõsta? Oleks vist päris lahe hoopis sellel suupistelaual?
Spiidi:
Senised ideed: - Tervitusjook: Mimosa
Juuni keskel võib juba väga viisakaid maasikaid olla. Võid teha maasikamimosat: Pudeli šampanja kohta arvesta ca 15-20 maasikat. Puhasta maasikad ja püreesta koos apelsinimahlaga köögikombainis ühtlaseks. Kalla šampanjapokaalidesse (kui ilm on väga suvine, siis pane esmalt pokaali põhja 1-2 jääkuubikut) ja vala peale vahuvein.
Spiidi:
Andke tuld, mida veel pakkuda? :)
Mida veel soovitada? Need suvikõrvitsarullid olid mõlemad üsna popid ja näevad head ja suvised välja: Ma ei tea, milline kalasupp Sul plaanis on, aga minule läks väga hinge hiljuti tehtud belglaste Waterzooi. See supi paksendamine munarebu-vahukooreseguga lõpus tegi imet :) Supist on ka kalaga variant (Nami-Namis hetkel veel küll mitte) - ma ise teeks apteegitilli-porgandi-porruga, valge ja punase kalaga (miks mitte ka rannakarpidega). See roog küll nõuab lühikest pühendumust lõpus ja kohest serveerimist, nii et võib-olla pole parim variant..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2009-06-09 08:43:15
Pille:
Spiidi, need kitsejuustu-maasikasalsa leivakesed on Soome Herkkutori lehelt. Ma isiklikult arvan, et see sobiks pigem eelroaks, kui supikõrvaseks?
Jah, ma mõtlesingi pigem suupisteks näiteks mimosade kõrvale kuniks supp valmib :)
Pille:
VÕI: kui teha väikese läbimõõduga kitsejuustust nn pika saiaga neid saiakesi ja siis seda maasikasalsat sinna peale tõsta? Oleks vist päris lahe hoopis sellel suupistelaual?
Hea mõte!
Pille:
Juuni keskel võib juba väga viisakaid maasikaid olla. Võid teha maasikamimosat: Pudeli šampanja kohta arvesta ca 15-20 maasikat. Puhasta maasikad ja püreesta koos apelsinimahlaga köögikombainis ühtlaseks. Kalla šampanjapokaalidesse (kui ilm on väga suvine, siis pane esmalt pokaali põhja 1-2 jääkuubikut) ja vala peale vahuvein.
Oh, see on kohe väga hea soovitus. Läheb harmooniasse ka mu läbiva maasika-salsa teemaga :) Aitäh!

le D?ner

Spiidi
Abikokk
2009-06-13 01:52:32
Nii, õhtusöök edukalt läbiviidud :) Menüüs oli: - Mereannisupp (lõhe, krevetid, kaheksajalad, tomat, sibul-küüslauk) - Kreveti tartletid - Toorjuustu lehttaina pirukad (kasutasin Vergio gurmee lehttainast ja kiidan väga) - Ciabatta koos ürdijuustuga Vahepaladeks: - Maasikad - Murelid Magusaks: - Rabarberi tarletid - Väiksed key lime pie tartletid - Manhattani juustukook maasika-mündi-palsamikreemi salsaga Tähelepanekud-õppetunnid: - Toidu tegemisega jäin pisut hiljaks, külalised muutusid natuke kannatamatuks :) - Juhuks, kui õhtusöök toimub tööpäeva õhtul ja on eeldada, et toidutegemine algab alles külaliste saabumisel, siis peaks varuma piisavalt suupisteid, mida külalised toidu valmimise ajal süüa saavad. Natuke jäi mu töö ja vaev tahaplaanile, oleks võinud isegi vähem vaeva näha. Järgmine kord teen näiteks ühe küpetise vähem ja rohkem toite, mida saab juba eelneval päeval ette valmistada. PS! Manhattani juustukook ebaõnnestus mul eelmisel korral täiesti, jäi täitsa vedel. Seega seekord võtsin väiske riski, kuid see tasus ära. Kook sai palju kiita :)

le D?ner

Zoozi
Abikokk
2009-06-13 08:29:44
Väga tore menüü, Spiidi. Mul tekkis küsimus, et kas Sinu külalistest kõik sõid mereande? Kas Sa uurisid enne ette või teadsid juba ise, kes mida sööb. Julge valik - mereannisupp. Mul alati see probleemiks, et leida üks söök, millega kõik rahul oleks. Alati leidub mõni, kes millegagi pirtsutab. Olen mõelnud lausa üleskirjutamist, et oleks lihtsam meeles pidada.

Zoozi tegemised

Spiidi
Abikokk
2009-06-13 13:41:36
Zoozi:
Väga tore menüü, Spiidi. Mul tekkis küsimus, et kas Sinu külalistest kõik sõid mereande? Kas Sa uurisid enne ette või teadsid juba ise, kes mida sööb. Julge valik - mereannisupp. Mul alati see probleemiks, et leida üks söök, millega kõik rahul oleks. Alati leidub mõni, kes millegagi pirtsutab. Olen mõelnud lausa üleskirjutamist, et oleks lihtsam meeles pidada.
Üks külalistest ei söönud kuna oli lapseootel. Ma kahjuks ei teadnud seda ja ei osanud arvestada. Ülejäänud sõid, kuid paar meesterahavast kirtsutasid nina :) Kuid enemusele siiski meeldis. Kuna seltskond oli mu kaaslase sõpruskond ja mereannisupp tema firmaroog, siis ma ette ei uurinud, kas kõik seda sooviks. Kuid tundus, et valik sobis enamusele.

le D?ner

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-09-10 20:36:07
Palun abi :) Meil on plaanis teha kahepäevased ehitustalgud, köögipool jäetakse paraku minu hooleks. Vaja on teha 4 söögikorda, esimesel päeval lõuna- ja õhtusöök, teisel päeval hommiku- ja lõunasöök. Hetkeideed: lõunaks ploff, õhtuks supp, hommikuks puder, lõunaks ühepajatoit. Mingi korra juurde võiks/peaks äkki magustoidu ka tegema, kuhu oleks mõistlik teha, äkki õhtusöögi juurde? Hilisõhtul saab ilmselt grilli ka teha, võimalus muidu on olemas. Sauna juurde ma ehk ei pea miskit vaaritama? Kogused on veel minu jaoks täiesti tume maa, ma olen harjunud tegema süüa 2,5 inimesele, üle selle on paras matemaatika. Aga inimesi peaks eeldatavasti tulema nii 15 ümber. Kuri plaan on mul endale paar abilist köögitoimkonda, vastasel juhul läheks raskeks (2 põnni kõrvalt päev otsa vaaritada, jaa, hea väljakutse...).

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Netcat
Abikokk
2009-09-10 23:10:09
Aga ära vaarita. Tee selliseid asju, mis ise enda valmis teevad. Ahjukartulid, -juurikad, -pirukad, -liha. Valmistad ette (abiks toimkond), suskad ahju, ise küpsevad. Potti, kuhu 15 inimese ühepajatoit ära mahub, sul on üldse? Mul küll ei oleks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>