JM Abikokk 2008-07-16 11:21:55 |
Metsas on see hea ja kindel abin6u et värskes 6hus matkates on nälg parim kokk ja inimesed söövad ja kiidavad ka kotip6hjas lapikuks istutud pirukat nii taevani nagu oleks neile taevamannat serveeritud. V6in oma kogemusest öelda et kui ikka parajad kilomeetrid on maha m66detud siis ei ole olemas maitsvamat toitu kui l6kke peal keedetud kiirmakaronid turistieinega :)
Pidulikumas versioonis tähendaks see äkki t6esti grillitud liha miski piruka ja salatiga, salatiained saab ju kaasas tassida ja metsas kohapeal ära hakkida.
Ja v6tke rosinaid ja pähkleid kaasa, need on ka tee peal t6enäolised hitid. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Marju Abikokk 2008-07-16 12:01:24 |
Metsvaarikas:
Mul on maakoht selline, et toidud saab teha ainult õues, lõkke peal või sees. Katsetamine on näidanud, et sütes tehtud kartulid on oluliselt mõnusamad kui fooliumis küpsetatud. Kord panin ka peeditükke ja porganditükke (eraldi) fooliumisse ja sütele, porgand jäi eriti super, peedialune oli ilmselt liiga kuum, aga see mis polnud kõrbenud oli päris hea.
Lisaks teeme tavaliselt purgisuppi ja kiirmakarone või kartulipüreed. Kohviga pole tahtnud jännata, nii et ka kiirkohvi :) ja lapsele kakaod. Võileiba ja viinerit ja selliseid asju. Et neid köögivilju julgeksin küll soovitada. Need ei lähe vast pahaks ka enne valmistamist.
Ühes OM-is olid kunagi ka sellised aedviljakomplektid fooliumis, et kartul ja porgand ja mis seal oli, et igaühele oma. Magusa poole pealt... Vist banaanid ja vahukommid on tavalisemad lõkkel tehtavad..aga äkki saab..ma ei tea, pirne või virsikuid ka sedasi teha..või šokolaadifondüüd või... :) ise olen proovinud vaid banaane ja vahukomme. Mul nimelt tulemas sünnipäev ja et selle tähistamine satub samasse aega matkasõidu ja telkimisega, oleks tarvis ideesid, mida põnevat ja pidulikumat saaks kaasa võtta. Olemas on külmakott ja patareid. Laua taga külaliste kostitamiseks ideid on kuhjaga, kuid väljasõidu menüü jaoks mitte. |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-07-16 14:14:40 |
Grillimiseks sobivad ananassirattad väga hästi ja võiks teha ka seda Ameerika klassikat - S'more. | |
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-17 10:25:06 |
Mõned ideed sain, aitähh teile! Mõned vajavad laagerdamist. Üritan võimalikult vähe nätsikuid-potsikuid-karpe kaasa vedada ja vältida põlve otsas hakkimist. | |
Heleen Abikokk 2008-07-17 16:51:22 |
Teema on hea tõesti.
Viimati kui sõbrannadega väljas söömas käisime(lihtsalt pizza ja apelsinimahl kõrvale :D), siis lasin pizzakatet omaarust kõigile meelepäraseks muuta. Lõpuks kui sööma hakkasime, kookis ikka keegi mingi komponendi välja :S . Küll on pirtsakad inimesed tänapäeval.. ühele ei meeldi paprika, teine põlastab ananassi. Ega ma isegi kõigesööja päris pole (hirss, läätsed, rosinad ja kõrvits tekitavad tibutagi ihule..).
Aga tavaliselt, kui on mingi sööming jälle, siis on laual ülekaalus klassikalised söögid. Salapärastesse roogadesse suhtutakse umbusuga, isegi, kui paljastad koostisosad. Kahjuks on see nii.
Aga üks hea nipp on küll kindel. Lavašširullid on hea lahendus, sest neid saab vajadusel igale maitsele erinevaid teha, soojalt või külmalt - alati hea! Puuviljad lähevad hästi peale ja igasugused juurviljad tipikastmega! Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
JM Abikokk 2008-07-17 16:58:02 |
Heleen:
teemaväline küsimus siia: kas kellelgi teisel p6hjustab ka paprika krooksumist?
Mul on nii et kui toorest paprikat söön siis tuleb terve ülejäänud päev paprikamaitset suhu. Küpsetatud/kuumutatud paprikaga seda ei esine aga paprikamaitse on alarmeeriv sellest hoolimata. Ja toores paprika ei maitse ka üldse mitte, v6ib-olla selle just pärast... ühele ei meeldi paprika, An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-18 20:30:26 |
JM:
Nii mõnedki tuntud briti kokad (sh Jamie Oliver) on väga tuliselt sõna võtnud toore paprika kasutamise vastu salatites jms. Et kohe üldse ei sobi ja tuleks kindlasti eelnevalt röstida ja koorida (vist oligi selles kestas kogu kurja juur). Minule ka ei istu toores paprika, nii et salatitesse jms röstin ära (v.a. riisi-makrasalat, kuhu lisan seda peamiselt värvi pärast).
Heleen:
teemaväline küsimus siia: kas kellelgi teisel p6hjustab ka paprika krooksumist?
Mul on nii et kui toorest paprikat söön siis tuleb terve ülejäänud päev paprikamaitset suhu. Küpsetatud/kuumutatud paprikaga seda ei esine aga paprikamaitse on alarmeeriv sellest hoolimata. Ja toores paprika ei maitse ka üldse mitte, v6ib-olla selle just pärast...ühele ei meeldi paprika, |
|
JM Abikokk 2008-07-19 14:05:49 |
Pille:
Ohh! Oskad sa kuskile täpsemalt viidata, ma praegu netist ei leidnud, mind väga väga huvitaks et mis seal kurja on mis mulle ei meeldi! Nii mõnedki tuntud briti kokad (sh Jamie Oliver) on väga tuliselt sõna võtnud toore paprika kasutamise vastu salatites jms. Et kohe üldse ei sobi ja tuleks kindlasti eelnevalt röstida ja koorida (vist oligi selles kestas kogu kurja juur). An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-19 16:28:10 |
JM:
Ei usu, et leian. Aga lihtsalt see paprikakoor ei seedu organismis ja võib vist seepärast gaase jms tekitada.
Pille:
Ohh! Oskad sa kuskile täpsemalt viidata, ma praegu netist ei leidnud, mind väga väga huvitaks et mis seal kurja on mis mulle ei meeldi!Nii mõnedki tuntud briti kokad (sh Jamie Oliver) on väga tuliselt sõna võtnud toore paprika kasutamise vastu salatites jms. Et kohe üldse ei sobi ja tuleks kindlasti eelnevalt röstida ja koorida (vist oligi selles kestas kogu kurja juur). |
|
JM Abikokk 2008-07-19 18:38:31 |
Aitäh Pille, mul on nüüd julgust kooritud paprikaga uuesti proovima hakata, mõtlesin juba et ma olen imelik et kõigile maitseb ja mina pipardan. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |