Silikoonist köögitarbed

Stardust
Abikokk
2009-08-08 01:03:33
Igaksjuhuks mainin siin ka, et sarnased punaseid silikoonist pajalappe, mida ma siin ise taga ajasin, saab hetkel Koduextrast. Tõsi, polnud teised nelinurksed, vaid hoopis hulknurksed (kuus- või kaheksanurksed, ei mäleta kahjuks täpselt). Lisaks olid müügil punased silikoonist taignaalused ning taignarullid.
Ullike
Abikokk
2009-08-13 16:10:39
Kirsike:
Ostsin täna endale silikoonist keeksivormi ja nüüd hädas - jube palju kauem aega võtab küpsetamine. Kas oskate oma kogemustest öelda, kui palju küpsetusaeg keskmiselt on, võrreldes tavalise vormiga??? Mul varasemast ainult cannele ja tartlettide silikoonvormid, nendega eriti võrdlust teha ei saa. Tegin päeval õlle-juustuleiba ja viskasin pärast minema, vaatamata 15 minutit pikemale küpsetusajale ja krõbedale koorikule, seest täitsa toores. Nüüd uus ahjus, 10C madalama temperatuuriga ja peale tuli lõhe :( :( Edit: ka see tegu läks nässu :( peale 1,5 tundi küpsetamist (tavaliselt 45 min) vajus leib ahjus lössi. Eriti kahju on mul sellest, et tänane taigna kerkimine oli super, ootasin ülihead tulemust :(
Nii imelik kui see ka pole, siis mul on kogemus samuti keeksivormi ja õlle-juustuleivaga. Lisaks aga veel ka suvekodu täiesti müstilise ahjuga, mis altkuumutusega ainult soojendab ja ülemise elemendi tööle pannes kõrvetas kõike ja nii ruttu kui võimalik. Lähtuvalt juba ahju eripärast küpsetasin no ligi 2 tundi(alumise elemendiga) ja siis 10 min. ülemisega andmaks peale kooritkut. Vaatasin, et kuidas grilltikk leiva sees käitub (mul oli kaks pätsi - teine metallvormis) ja võtsin ühe välja. Kuna silikooni oma ei tahtnud ikka valmis saada, siis võtsin lihtsalt vormist välja, keerasin külili (kartsin et ehk muidu vajub päris lötsi) ja lasin oma kiirelt kõrbema ajava elemendi all leival ikka külgedele ka mingi kooriku tekkida. Lõppkokkuvõttes polnud kõige hullem. Kuid - pärast seda kogemust ma enam leiba (vähemalt suvekodus) sellega ei küpseta - ostsin selle asemele keraamilise vormi. Ja tuleviku osas leidsin, et silikoon-keeksivormi on vist parem kasutada vormiroogade jms. jaoks. Eks ma talvel kodus annan talle täpsema hinnangu. Samas - mul on silikoonist avatav tordivorm ja see oli juustukookide tegemisel superhea. Samuti ei saa halba sõna öelda ei muffini- ega ka cannele-vormi kohta. aega läheb küll mõlemil juhul palju :)

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kirsike
Abikokk
2009-08-13 22:59:13
Täna oli mul neljas või juba viies katsetus õlle-juustuleivaga ja tulemus oli seegikord üsna nigel. Loobun edasistest katsetustest ja homme ostan uue metallvormi. Nüüd ma vähemalt tean, miks mu canneled nii palju kauem küpsevad. Mulle jääb natuke arusaamatuks, mis silikoonvormi eelisteks on? Kas ainult see, et vormist hea kätte saada?

Lindude toitmine

Zapxpxau
Abikokk
2009-08-14 19:07:02
Kirsike:
Mulle jääb natuke arusaamatuks, mis silikoonvormi eelisteks on? Kas ainult see, et vormist hea kätte saada?
Saab vormist lihtsamini kätte ja odav hind võrreldes korraliku metalliga. Ega rohkem polegi.

Zap*

Chocoholic
Kokaõpilane
2010-02-27 21:12:20
Silikoonist muffinivorm tasub ennast tõesti ära - ei pea neid väikseid pabervormikesi kasutama (aga samas võib), ei pea vormi võiga määrima (nagu metallist vormil), muffin tuleb ülikergelt välja, pesta on ka hea ja kapis ka hea hoida, võib kusagile vahele voltida kergelt. Tavaliselt jäi minu muffinitegu alati selle taha kinni, et pole millegi sisse teha, aga siis kinkisin emale sünnipäevaks väikese tagamõttega kuuekohalise silikoonist Pórtico muffinivormi. Täna ostis ema ise veel ühe samasuguse vormi lisaks, et ma ei peaks kogu aeg ülejäänud tainast küpsetuspaberiga vooderdatud süldivormis ahju panema :) Homne hommikusöök siis müslimuffinid: http://www.bakingmad.com/recipes/muffins/muesli-muffins Ühesõnaga, silikoonvorm is the best!
Kingadraakon
Abikokk
2010-02-28 16:00:26
kas silikoonist taignarullimisalusel on mingit mõtet või on see lihtsalt lisavidin pesta?
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-28 16:25:28
Kingadraakon:
kas silikoonist taignarullimisalusel on mingit mõtet või on see lihtsalt lisavidin pesta?
Minul on köögis vaid üks TW asi ja selleks on just see tainarullimisalus. Kõik oma pärmitainad jms teen selle peal - tundub kuidagi lihtsam rullimiseks kulutatud jahu jms hiljem prügikasti/kraanikausini transportida :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Reglisse
Abikokk
2010-02-28 20:36:31
Silikoonist rullimisalus on lihtsalt super, kerge rullida, ei v?ta tainast k?lge ja lihtne pesta ka. Lisaks on meil silikoonist k?psetamisalused, toimivad k?psetuspaberi asemel, v?ga v??rt, ja lihtne hooldada.
Triin
Abikokk
2010-02-28 23:04:22
ma olen neid küpsetamisaluseid küll mõelnud vahel, et äkki võiks. Aga see rullimisalus... mul emal oli. Ma ei tea, mis tal sellega juhtus. Igaljuhul sai hukka (omal süül) ja siis ta ostis tüki vakstut ja on samavõrra rahul. Hinnavahe aga umbes 10ne kordne. Ma olen siiani töötasapinnal rullinud ja jahu paberiga otse biojäätmete ämbrisse tõmmanud. Siiani rullimisalust pole ihalenud.
Spidur
Abikokk
2010-03-01 09:02:55
mina olen silikoonist küpsetamisalusega rahul. ainuke miinus on, et selle peal ei tohi kooki tükkideks lõigata.

Elina tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>