PeeWee Kokaõpilane 2010-08-20 09:13:16 |
Minul on tupperware silikoonist kaabits ja see on ülihea. Minu teada kannatab see kuumust kuni 80C, aga mina olen teda kasutanud ka pannilabidana. Küpsetamisel on ta küll asendamatu, sest kausi saab sellega tõeliselt puhtaks :P. Kui keegi on veel huvitatud TW silikoonist kaabitsast, siis minult võib küsida või kirjutada :) | |
Kriimsilm Kokaõpilane 2010-09-22 22:11:44 |
Plaanin silikoonist muffinipannis juustukoogikesi küpsetada, aga tekkis küsimus, kas ma peaks seda vormi rasvainega määrima? Või saab need koogid sealt ilma ka ilusti kätte? Äkki kellelgi on kogemusi... | |
Meringue Abikokk 2010-09-23 15:39:00 |
Kriimsilm:
Ei pea määrima. :) Kui ettevaatlikult teha, ja lasta eelnevalt korralikult jahtuda, siis saab ilusasti kätte. Muidugi mina eelistan metallist muffinipanni siiski...
Plaanin silikoonist muffinipannis juustukoogikesi küpsetada, aga tekkis küsimus, kas ma peaks seda vormi rasvainega määrima? Või saab need koogid sealt ilma ka ilusti kätte? Äkki kellelgi on kogemusi... |
|
Edith Abikokk 2010-10-16 21:39:12 |
mis erinevus on silikoonist rullimisalusel ja küpsetusalusel? st kas silikon ei peaks nagunii olema kuumakindel? see kõlab nagu asi mis võiks olla kaks ühes või kuidas? Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-10-10 13:18:12 |
Viskasin nädalavahetusel kõik silikoonist koogivormid minema. Mõttetud asjad. Veidramast veidram oli see, et üks silikoonist šokolaadivorm oli karbi sees ära sulanud! Nagu oleks lõkke ääres seisnud, kuigi tegelikult oli kapi otsas suure karbi sees koos teiste vormidega. Mingi kängar oli järgi sellest. | |
Blondie Abikokk 2012-10-10 23:15:54 |
Zapxpxau:
Ohoh, see on küll kahtlane, et ära sulas... hakkasin oma muffinivorme kohe kahtlustava pilguga piidlema... Viskasin nädalavahetusel kõik silikoonist koogivormid minema. Mõttetud asjad. Veidramast veidram oli see, et üks silikoonist šokolaadivorm oli karbi sees ära sulanud! Nagu oleks lõkke ääres seisnud, kuigi tegelikult oli kapi otsas suure karbi sees koos teiste vormidega. Mingi kängar oli järgi sellest. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-10 23:50:14 |
Ma olen seda siin teemas vist juba korra maininud, aga ma ei ole ka silikoonvormiusku. Muffinid küpsevad silikoonvormides oluliselt kauem ja ei jää kunagi nii mõnusalt konkreetse servaga, kui metallvormides küpsetades. Siiski, ühed muffinivormid mul on (12-auguline pehme "plaat") ja see on väga sihtpärase kasutamisega - nimelt meeldib mul selle sees küpsetada neid tuunikalaomletikesi. | |
Blondie Abikokk 2012-10-12 13:05:40 |
Mulle meeldivad oma muffinivormid põhiliselt seetõttu, et need on üksikvormid ja kuna ma harva muffineid teen, siis saan niiviisi ilusa vormiga muffinid, aga ei pea igapäevaselt suurt panni kapis hoidma. Nii et tegelikult polegi küsimus silikooni kui materjali eelistamises. Ainuke, mis mulle materjali poolest meeldib on küpsetusmatt (seest tulekindla riidega, ümber silikoon), ja nii jaotub kuumus kuidagi paremini, üksikute asjade küpsetamiseks (küpsised, üksikvormis muffinid jms) või röstimiseks päris hea. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > |