Martiina Abikokk 2008-12-02 19:51:29 |
Meil on muffinivormid, mida ka kasutatakse aeg-ajalt, aga... need on sellised üksikud, mis minu arust nii head ei ole, kuna pärast küpsetamist on muffineid sealt halb kätte saada. Meheõel on selline plaadisuurune muffinialus 12-ne muffinipesaga, mis on minuarust palju etem, kuna sealt saab muffinid kätte ka ...aga võibolla on see ainult minu vilumatuse viga, et ma neid sealt kätte ei saa. Igaljuhul tunduvad silikoonköögitarbed mõnusad asjad, mida tulevikus kindlasti rohkem endale soetada :) | |
Täpik Abikokk 2008-12-15 09:28:21 |
Stardust 13.12.2008:
Mina olen kasutanud Novaluxi omi. Hind oli mõstlik, suvel oli mingi promo e soodukas. Ei sula ära ja kuumaga ka ruttu läbi ei anna. Mugav kui tahad kuuma toitu kinni hoida nt linnu tükeldamisel. Saab kinda pärast kraani all puhtaks pesta ja uuesti kasutada. pajalappi olen kasutanud nii pannialusena, kui plaadi tõstmisel. Värv mind ei sega st ongi erksaid lappe lihtne leida - mul halb komme pajalappe "ära panna". On keegi teist silikoonist pajakinnast või -lappi kasutanud? Kust ostsite ja mis maksis? Muljed? Siiani olen netist leidnud kaks varianti - selle ja selle (asub failis). Samuti olen näinud mingeid variante Novaluxis, ent need ei sobi värvi poolest. Niisiis, tahaks musta või punast pajakinnast või lappi, ent kas kuskil (Tartus) neid reaalselt ka müügil on? Farwellist saab vist ka ainult kohapealt osta? |
|
Stardust Abikokk 2009-01-05 19:02:36 |
Silikoonist pajalapi kohta - ise küsin, ise vastan. Siit leidsin punase pajalapi. Tõsi, jõuludeks ma teda ei saanud, kuna tuleb tellimus teha ja kohale jõuab see alles jaanuari lõpus, ent pole hullu. Üks maksab 113 krooni. | |
Netcat Abikokk 2009-08-04 16:58:31 |
Aga mida arvata silikoonist taignarullidest? Kaubamajas on müügil (Oetker, vist) tüüpilise taignarulli kujuga ja siis veel väike, värvirulli põhimõttel töötav (ise olen eluaeg just sellist tahtnud, seda tavalist kahe käepidemega rulli on nii paha kapis hoida).
Veel küsiks, kas kellelgi on olnud probleem silikooni lõhnaimavusega ja kui see on mingi haisu endale külge saanud, kuidas sellest vabaneda? Idee poolest pidi ju just mitte midagi külgevõttev olema... aga talvel ostsin Iittala jääkuubikuvormi, selle Aalto motiiviga, säilitasin seda pliidi kõrval kapis ja pruukis vaid paar korda pliidil liha praadida kui pärast kapist võttes see vorm haises. Ja haisema ebameeldivalt ta jäigi, hoolimata hoolsast loputamisest. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kirsike Abikokk 2009-08-07 18:54:46 |
Ostsin täna endale silikoonist keeksivormi ja nüüd hädas - jube palju kauem aega võtab küpsetamine. Kas oskate oma kogemustest öelda, kui palju küpsetusaeg keskmiselt on, võrreldes tavalise vormiga??? Mul varasemast ainult cannele ja tartlettide silikoonvormid, nendega eriti võrdlust teha ei saa. Tegin päeval õlle-juustuleiba ja viskasin pärast minema, vaatamata 15 minutit pikemale küpsetusajale ja krõbedale koorikule, seest täitsa toores. Nüüd uus ahjus, 10C madalama temperatuuriga ja peale tuli lõhe :( :( Edit: ka see tegu läks nässu :( peale 1,5 tundi küpsetamist (tavaliselt 45 min) vajus leib ahjus lössi. Eriti kahju on mul sellest, et tänane taigna kerkimine oli super, ootasin ülihead tulemust :( | |
Zapxpxau Abikokk 2009-08-07 19:23:07 |
Mul on dr.Oetkeri silikoonist muffinivorm ja võrreldes mu tavalise metallvormiga peab ikka 1/4 kauem küpsetama. Aga ikkagi ei teki alumisele poolele koorikut, jääbki selline pehme. Eks see ole maitseasi, mina eelistan metallvormi just seepärast, et soosib krõbeda kooriku teket. | |
Pisi-Pisi Abikokk 2009-08-07 19:25:38 |
Umm, ma ei julge vist mainidagi...Plekist keeksivormis läheb keeksile tund, silikoonist vormis ca 1,5 tundi või isegi rohkem, seda ühe ja sama retsepti puhul. Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Tiina Abikokk 2009-08-07 20:10:55 |
Ja mina pidin ükskord laevast maha jääma, sest muffinid ei saanud ega saanud valmis. Retsepti järgi oleks ammu pidanud küpsed olema. Lõpuks pidimegi seest nätskeid muffineid sööma :(
Aga Kirsike, seest tooreks jäänud keekse olen mina päästnud nii, et lõikan viiludeks ja küpsetan ahjus üle - saab head kuivikud :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kiilike Abikokk 2009-08-07 20:53:31 |
Netcat:
proovi sügavkülma panna vormi 12-24h (võib ka rohkem) :) . Heal juhul võtab ära lõhna ja kui ei siis ei oska nagu midagi soovitada :( . Aga nt tw silikoonvormis olen mitmeid kordi teinud makaronivormi ja toorest küüslauku lisanud - siiani pole mingit lõhna :)
Veel küsiks, kas kellelgi on olnud probleem silikooni lõhnaimavusega ja kui see on mingi haisu endale külge saanud, kuidas sellest vabaneda? Idee poolest pidi ju just mitte midagi külgevõttev olema... aga talvel ostsin Iittala jääkuubikuvormi, selle Aalto motiiviga, säilitasin seda pliidi kõrval kapis ja pruukis vaid paar korda pliidil liha praadida kui pärast kapist võttes see vorm haises. Ja haisema ebameeldivalt ta jäigi, hoolimata hoolsast loputamisest. |
|
Netcat Abikokk 2009-08-07 23:58:57 |
No ma paningi sügavkülma, ta ongi jääkuubiku vorm ju... :)
See nagu ei aidanud täielikult... aga ise vastan... suurest ettevaatusest viisin ta peale seda esimest ja viimast kasutamist köögist ära ja panin puhvetkappi, ja paistab, et seal on ta pisut tuuldunud ega lehkagi enam.
Aga et siis silikoonist taignarulli ei oska keegi kiita või laita? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |