Silikoonist köögitarbed

c981433
Kokaõpilane
2010-05-02 09:18:38
Mina proovisin samuti Tupperware silikoonist keeksivormi, kuid silikoon pole siiski minu jaoks. Seetõttu müün selle meeleldi ära. Vt kuulutust: http://buduaar.ee/Turg/kuulutus/516689
Meringue
Abikokk
2010-05-10 18:59:13
Zapxpxau:
Mul on dr.Oetkeri silikoonist muffinivorm ja võrreldes mu tavalise metallvormiga peab ikka 1/4 kauem küpsetama. Aga ikkagi ei teki alumisele poolele koorikut, jääbki selline pehme. Eks see ole maitseasi, mina eelistan metallvormi just seepärast, et soosib krõbeda kooriku teket.
Minu silikoonist muffinivormid (muidu jube armsad punased, kergelt sakiliste äärtega) on jäänudki just selle pärast kappi seisma. Minu silmis peab õigel muffinil olema ikka kergelt krõmps koorik ja mõnusalt nätske sisu. Nendega jäi aga põhi kergelt niiske ja peale ei tahtnud ka eriti head koorikut tekkida. Tulemus on muidugi hea maitsega, aga mitte selline nagu ma tahaks. Eks ma ole natuke pirtsakas nende muffinitega, aga kuna võimalus magusaid küpsetisi teha avaneb niigi harva, tahaks et nad siis ikka täiuslikud oleks. :P Kahju, et seda ette aimata (või lugeda) ei osanud. Aga oma silikoon-kattega visplit kiidan - jube hea igasugu soojade koore või piimaga kastmete tegemisel.

Köögikatsed

Kessu343
Abikokk
2010-05-10 22:28:07
mul on üks silikoonist keeksivorm (või leiva). muidu väga hea, et üldse kinni ei jää ja lisa rasvainet määrima ei pea, aga külgede pealt vajub täitsa lömmi (laiali). olen kasutanud mõned korrad ka metallvormi sees just sel samal põhjusel:D tartalettide vormiga olen rohkem rahul.
Netcat
Abikokk
2010-08-11 09:31:32
Milline on kogemus ja arvamus silikoonist pannilabidatest? On need ohutumad ja kuumakindlamad kui plastist variandid? Oli emaga jälle tülin teemal "sina ei pea mitte Fenari 10-krooniseid kärtssiniseid pannilabidaid kasutama, kui sina kauem elada tahad", aga ta ei võta kuulda mitte. Sest kõik puust voolitud lapatsid, mis ma maale vean, on minu järgmise maalesõidu ajaks karedaks kulutatud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2010-08-11 10:20:45
Netcat:
Milline on kogemus ja arvamus silikoonist pannilabidatest? On need ohutumad ja kuumakindlamad kui plastist variandid? Oli emaga jälle tülin teemal "sina ei pea mitte Fenari 10-krooniseid kärtssiniseid pannilabidaid kasutama, kui sina kauem elada tahad", aga ta ei võta kuulda mitte. Sest kõik puust voolitud lapatsid, mis ma maale vean, on minu järgmise maalesõidu ajaks karedaks kulutatud.
mul endal küll ei ole, aga külapeal olen kasutanud silikoonist labidat-ja juhtus, et unustasin labida pannile (olen harjunud koduste puidust labidatega) ja see sulas üles :O vb oli odav/kehva labidas, aga ma siiski eelistaks puidust isendit...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2010-08-11 12:22:52
Tziiki:
Netcat:
mul endal küll ei ole, aga külapeal olen kasutanud silikoonist labidat-ja juhtus, et unustasin labida pannile (olen harjunud koduste puidust labidatega) ja see sulas üles :O vb oli odav/kehva labidas, aga ma siiski eelistaks puidust isendit...
Näppisin Stockmannis üht isendit, mille peale oli kirjutet et kuumakindel kuni 260 kraadi. Natuke kallis ainult, et osta, meelega pannile jätta ja järgi proovida, kas sulab üles, aga minu point oli pigem et isegi kui ta veidi sulab, kas kuumutatud silikooniga toidu sees sobrada on toidu sööjale ohutum kui kuumutatud plastikuga, iseäranis mingi odava imeliku hiina plastikuga, milliseid on juba korduvalt tarbijakaitse poolt tagasi kutsutud?

Kärt
Abikokk
2010-08-11 12:43:38
Mu Ikeast ostetud silikoonist pannilabidas hakkas ka kergelt sulama panni peal, kui sellega kastet tahtsin segada. Arvasin, et see kannatab kuuma aga ju siis mitte :P Jäin ka puidust segajate juurde.

Kahekesi Kalamaja köögis

Kätrin
Abikokk
2010-08-11 12:46:44
Adonay:
Mu Ikeast ostetud silikoonist pannilabidas hakkas ka kergelt sulama panni peal, kui sellega kastet tahtsin segada. Arvasin, et see kannatab kuuma aga ju siis mitte :P Kas üldse on kuumakindlasti silikoonlabidat olemas?
Kui see on tehtud samast silikoonis, millest näiteks küpsetamisalus, siis peaks ju täitsa kuuma kannatama. Mul on Oetkeri silikoonist küpsetamisalus, pintsel ja spaatel. Kõigil kirjas, et taluvad suurt kuumust ja karget külma. Pannil pole küll labidat ja pintslit proovinud, aga tulikuuma liha olen pintseldanud küll. (miski odav variant varem hakkas sulama igatahes, need ei hakkanud) Samas jällegi need halvad ühendid, mis plastikust tulevad - ma ei tea, kuidas silikooniga lood on - kas on natukenegi parem, kui plastik?

Kätrini kokkamispäevik

Netcat
Abikokk
2010-08-11 13:38:46
Noh, silikoon ei sisalda ftalaate ega PVC-d, mis plastiku puhul peamiseks mureks on. Aga mulle teevad muret eelkõige need ained, mille abil silikoonist vidinatele erksad värvid on antud. Nendes ei tundu midagi eriti naturaalset olevat. Ja ma ei kipu eriti uskuma seda juttu, et silikoon ei anna toiduainetele mingit maitset ega lõhna juurde. "Värsked" silikoonist nõud poes lõhnavad küll niiet vähe pole.

Ullike
Abikokk
2010-08-16 14:56:49
Netcat:
Noh, silikoon ei sisalda ftalaate ega PVC-d, mis plastiku puhul peamiseks mureks on. Aga mulle teevad muret eelkõige need ained, mille abil silikoonist vidinatele erksad värvid on antud. Nendes ei tundu midagi eriti naturaalset olevat. Ja ma ei kipu eriti uskuma seda juttu, et silikoon ei anna toiduainetele mingit maitset ega lõhna juurde. "Värsked" silikoonist nõud poes lõhnavad küll niiet vähe pole.
Maitset või lõhna pole toitudel küll tuvastanud, aga mingid toidud (kui unustad midagi kapist võtma minnes silikoon-lusika potti) hakkavad vahutama küll. Täpsemalt ei oskagi praegu öelda - vana inimese mälu na kehvavõitu :) - aga olen omaette jah täheldanud, et toitud mis kunagi vahutanud pole nende köögiriistadega seda teevad. Katsun järgmisel korral seda ilmingut märgates meelespeaks kirja panna. Aga üldiselt kasutan heast silikoonist asju palju - nii pannilabidaid- lusikaid, spaatleid kui ka vokikulpe ja pintsleid. Küsimusele milline peaks olema hea silikoon ei oska ka otse vastata - lihtsalt kogemuse järgi tean, mis hea ja mis jama. Ja üldjuhul pole head odavad (mis ei tähenda, et jamad seda alati oleks).

Söömine on ainuke töö, mis toidab

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>