RUKKILEIB: rukkileiva küpsetamine, sh küpsetamise aeg ja temperatuur

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-08-20 22:27:28
Kardemon:
mina olen aru saanud, et hapukus sõltub sellest kui kaua käärida lasta taignal.
Mina olen ka niimoodi aru saanud, pärast on maitsest vägagi tunda, kui olen suutnud liiga kauaks eelkäärimist teha.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Redfox
Abikokk
2009-08-21 04:57:18
mulle väga istub küllaltki hapu. sepärast lasen ikka korralikult läbi hapneda, noh, lisan jahu kolmes -neljas jaos ja uuesti nüüd kolmas kord nii teha ja tuleb ehe rukkileib. siuke mis vanaema heaks kiidab.
Seenekas
Abikokk
2009-08-21 09:38:22
Pisi-Pisi:
Kardemon:
mina olen aru saanud, et hapukus sõltub sellest kui kaua käärida lasta taignal.
Mina olen ka niimoodi aru saanud, pärast on maitsest vägagi tunda, kui olen suutnud liiga kauaks eelkäärimist teha.
Mul sama arusaam, aga üks poeg nuriseb, kui on magus ja kui on hapu ja kui on seemned sees ja nuriseb üldse... Leib olevat soolane toit ja misimeleiba ta sööb, ma ei teagi, sest ta ei tea isegi. Ütleb, et seda tavalist. :) Nojah, võtku teinekord kaasa, kui jälle koju tuleb, siis selgub.
Zoozi
Abikokk
2009-08-21 11:24:19
Eile küpsetatud leib kuivatatud mustade ploomidega.

Zoozi tegemised

Kiilike
Abikokk
2009-08-21 13:48:37
Mul oleks küsimus Tartu Veski rükkipüüli(või oli jahu) kohta. Millise jahvatusastmega ta on .. noh millise rukkijahuga ta kõige rohkem sarnaneb mis poes veel müüa on?

kiilikese köögikatsetused

Redfox
Abikokk
2009-08-21 22:41:37
Rukkinid!
Silx
Abikokk
2009-08-22 09:34:38
Mul on isand Juuretis külmkapis juba kuu aega passinud, tea, kas sellest enam asja saab? :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Mantragirl
Kokaõpilane
2009-08-22 10:31:08
Kas keegi on proovinud ökopoodides müüdava juuretisega leiba teha? Selline taolises purgis nagu puljongipulbrid neil, on ka juuretis täitsa müügis... tea kas tasub proovida?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-26 22:58:43
Seekord "venis" leivategu kahe päeva peale. Panin eeltaina eile hommikul hakkama. Juba paar tundi hiljem oli kausis mõnusalt kääriv ja vahutav segu. Plaanis oli õhtupoolikul tainas valmis segada ja leivad küpsetada. Aga tütreke muutus rahutuks ja nii jäi tainas veel käärima. Täna hommikul oli vaht pealt kadunud, miskit ei kobrutanud ja tainas nägi muretukstegevalt rahulik välja. Segasin siiski leivataina valmis ja panin kerkima. Õnneks kerkis kenasti ja valmis leivad olid ikka ja endiselt väga maitsvad. Said kiita nii külas käinud sõbrannalt, emalt-isalt-lemmiktädilt ning õhtul läbi astunud autoriteetselt nami-namikalt :) Ise olen ka rahul. Kasutasin Vändra rukkijahu. Kuna ema ja tädi võtsin ligi poolteist pätsi leiba lahkudes kaasa, siis pean vist homme uue laari leiba juba hakkama panema..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Matkakokk
Kokaõpilane
2009-08-28 18:11:21
Kardemon:
mina olen aru saanud, et hapukus sõltub sellest kui kaua käärida lasta taignal. aga kui oleks soov teha sellist leiba nagu Saaremaal.. selline teistmoodi magus, eks... kas sel juhul tulebki lisada rohkem suhkrut või on mingi muu salanipp?
Hapusus sõltub jah sellest, kui kaua sa leivataignal käärida lased. Mulle nt istub nii maksimum 9- tunnine leib. Samas, kui lasta juuretist käärida 2 päeva, siis muide see hapusus ka väheneb ja mõne meelest nii just parimad leivad saavadki. Kui tahta aga Saaremaa leiba ehk Borodino leiba, siis sellele annavad maitse hoopis koriandriseemned. Ehk peenesta need ära ja sega oma taigna juurde peale käärimist ;)
<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>