RUKKILEIB: rukkileiva küpsetamine, sh küpsetamise aeg ja temperatuur

Kärt
Abikokk
2009-08-02 15:20:23
Mm, nojah, sa räägid ilmselt maltoosast aga see, mis ma ostsin on Dansukkeri leivasiirup, et nagu ma enne kirjutasin, sisaldab 80% suhkrusiirupit ja 20% linnaseekstrakti. Aga eks ma proovin ta järgmine kord ära, tulevase nädala leivad juba valmis :) Tegin juustuleiba (tavalise Hollandi juustuga, sest unustasin poest muud võtta) ja uuesti küüslauguküüntega.

Kahekesi Kalamaja köögis

Ragne
Abikokk
2009-08-02 20:16:11
Adonay:
Mm, nojah, sa räägid ilmselt maltoosast aga see, mis ma ostsin on Dansukkeri leivasiirup, et nagu ma enne kirjutasin, sisaldab 80% suhkrusiirupit ja 20% linnaseekstrakti. Aga eks ma proovin ta järgmine kord ära, tulevase nädala leivad juba valmis :) Tegin juustuleiba (tavalise Hollandi juustuga, sest unustasin poest muud võtta) ja uuesti küüslauguküüntega.
Seda ma mõtlesingi, et minu linnase ekstrakti pudelil seda suhkru märgistust ei ole. Käisin täna poes Dansukkeri leivasiirupist ka piilumas, et asjas selgusele jõuda, aga ei leidnud :) Ju pole siis veel Pärnusse asi jõudnud :)

www.kokkama.ee

Redfox
Abikokk
2009-08-02 21:36:45
tegin avastuse praeguse leivateoga. nagu paljusid avastusi tehakse - äparduste kaudu. täna on halb päev heade tulemustega.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-02 22:19:34
Ragne:
Adonay:
Seda ma mõtlesingi, et minu linnase ekstrakti pudelil seda suhkru märgistust ei ole. Käisin täna poes Dansukkeri leivasiirupist ka piilumas, et asjas selgusele jõuda, aga ei leidnud :) Ju pole siis veel Pärnusse asi jõudnud :)
See on meie lettidel uudis ilmselt tõesti. Ma nägin seda mullu oktoobris Soomes ja novembrikuisel Anneli Maksani koolitusel isegi rääkisime sellest ja tema polnud sellest miskit kuulnud. Kusjuures Anneli Maksan ise lisas seda maltoosasiirupit ikka julgelt :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Redfox
Abikokk
2009-08-02 22:37:50
kui vanaema omal ajal puskarivabrikut pidas oli meil kapp ikka maltoosat täis aga ätt kurivaim on suure osa sellest ära lakkunud. ma arvasin et mu leivad läksid nässu aga vist ei läinud, lihtsalt toimus asju mis ei pidanud toimuma aga mis pole mitte halvad.
Kirsike
Abikokk
2009-08-03 00:04:59
Pille:
Ah jaa - lisan tainale ka veidi (ca 1 dl/30 g) Fibrex'it, mis on kiudainerikkad suhkrupeedihelbed (peedisuhkru tootmise jääk). Lisab tainale õhulisust, pikendab säilivusaega (see info kirjas sel veebilehel, aga ma täitsa usun :P). Kunagi ostsin (Dansukker Eesti tootenimistus seda pole, aga igatahes ostsin siit)
Kas keegi teaks, kust seda Fibrexit leida võiks??? Ma juba umbes aastakese vahelduva eduga otsin, aga pole veel leidnud. Pole ka reisidel olles toidupoodides silma jäänud, kuigi ma tavaliselt maitseaine-kuivaine riiuleid jälgin hoolega. Vahel on mul selline tunne, et äkki ma nägin unes, et selline asi olemas on :D :D keegi pole kuulnud ega näinud :D

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2009-08-03 00:44:58
Ragne:
Seenekas:
Mina jälle suutsin eile oma leivad siia kirjutamise ajal natuke ära unustada ja nii nad veidi kõrbema lasta. Jäi see küpsetamine kuidagi öö peale. Ragne, kuidas sa koriandrit kasutad? Adonay, Pillel on õigus, linnasesiirupi kasutamine on väga maitse asi.
Mina kasutan kuivatatud koriandrit peeneks jahvatatult (lisan leivataignale ca 1-2 tl). Jahvatamisel on abiks vana hea kohviveski :)
Mul on nö. jahvatamistel abiks vana hea uhmer. Kõige lollikindlam, selline vasekarva ja rikki ei lähe.:D
Ragne
Abikokk
2009-08-03 08:09:39
Pille:
Kusjuures Anneli Maksan ise lisas seda maltoosasiirupit ikka julgelt :D
Ojaa, kusjuures juhtusin nägema ETV-st mingit maasaadet, kus Annely Maksan õpetas leiba tegema ning seal kallas ta taignasse veel suurema ning hirmuäratavama koguse. Mu sõbranna, kes juhtus sama saadet vaatama helistas mulle koheselt ning päris minult kas ma lisan ka nii palju :)

www.kokkama.ee

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-03 09:12:24
Kirsike:
Pille:
Ah jaa - lisan tainale ka veidi (ca 1 dl/30 g) Fibrex'it, mis on kiudainerikkad suhkrupeedihelbed (peedisuhkru tootmise jääk). Lisab tainale õhulisust, pikendab säilivusaega (see info kirjas sel veebilehel, aga ma täitsa usun :P). Kunagi ostsin (Dansukker Eesti tootenimistus seda pole, aga igatahes ostsin siit)
Kas keegi teaks, kust seda Fibrexit leida võiks??? Ma juba umbes aastakese vahelduva eduga otsin, aga pole veel leidnud. Pole ka reisidel olles toidupoodides silma jäänud, kuigi ma tavaliselt maitseaine-kuivaine riiuleid jälgin hoolega. Vahel on mul selline tunne, et äkki ma nägin unes, et selline asi olemas on :D :D keegi pole kuulnud ega näinud :D
Kirsike, maaletoojaks on pakil märgitud Montemar OÜ, Masina 11, 10144 Tallinn. Ehk tasub siit uurida?
Ragne:
Pille:
Kusjuures Anneli Maksan ise lisas seda maltoosasiirupit ikka julgelt :D
Ojaa, kusjuures juhtusin nägema ETV-st mingit maasaadet, kus Annely Maksan õpetas leiba tegema ning seal kallas ta taignasse veel suurema ning hirmuäratavama koguse. Mu sõbranna, kes juhtus sama saadet vaatama helistas mulle koheselt ning päris minult kas ma lisan ka nii palju :)
Minu mäletamist mööda oli soovituslik kogus kolmandik pudelist? Kui linnasemaitse meeldib, siis loomulikult võib palju panna.
Ragne:
Teine kindel lisand on muidugi koriander, no see lihtsalt peab olema. Korianer on minu arvates üldse tänuväärne maitseaine.
Ma pole koriandriga veel proovinudki - aitäh meeldetuletuse eest! Taas Maksani igati asjalikut koolituselt meeles, et Borodino leiva hõngu saamiseks soovitas seda lisada. Järgmine kord proovin!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2009-08-03 10:52:31
Tänud Pille, uurisin asja ja Montemar lubas edasi uurida, kas kuskilt on veel saada. Nende müügijuhi sõnul ei kinnitanud see Eesti turul üldse kanda ja keegi ei telli seda neilt.

Lindude toitmine

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>