Redfox Abikokk 2009-07-29 22:34:47 |
mu viimased leivad olid uhked, peenleib ajas mu hulluks oma hüva kerkimisega. no põgene vaba laps, ausõna! aga no nii head tulid et. datli-seeneleib oli eriti hea. aint maijõua ära süüa. peaks rohkem hakkama taigna varuks säilitamise varianti kasutama täna tegin kilupiruka rukkipõhjaga ja sõime terve perega. nii hea palava ilma söök. ja hapu rukkileivataigen on megahea piruka/pitsapõhi, just eriti siis kui seisab natuke külmikus. see nädalalõpp tahaks kukleid teha, sest ehk need suudan kiiremini ära tarbida. | |
Ullike Abikokk 2009-07-31 17:31:21 |
Redfox:
Ju su taina kogus on mõeldud ikka mitme leivapätsi tegemiseks. Ja kuna omatehtud hapendatud leib ei lähe hallitama, siis polegi sellest miskit paha. Eks ta ajaga mõnevõrra tahkub (vähem kui poe omad), aga hallitust pole ma veel kordagi näinud (poeleib suutis 2 päevaga seda teha). mu viimased leivad olid uhked, peenleib ajas mu hulluks oma hüva kerkimisega. no põgene vaba laps, ausõna! aga no nii head tulid et. datli-seeneleib oli eriti hea. aint maijõua ära süüa. peaks rohkem hakkama taigna varuks säilitamise varianti kasutama täna tegin kilupiruka rukkipõhjaga ja sõime terve perega. nii hea palava ilma söök. ja hapu rukkileivataigen on megahea piruka/pitsapõhi, just eriti siis kui seisab natuke külmikus. see nädalalõpp tahaks kukleid teha, sest ehk need suudan kiiremini ära tarbida. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Redfox Abikokk 2009-07-31 21:12:32 |
nojah.... eks ta ole. aga ma teen nüüd meelega veel suurema koguse sest paps on väljamaalt tagasi ja vanaema vihjab et ta saab liiga vähe teen talle omad pätsid edaspidi. ja mustikakoogi..... tead paremat kõhutäidet ikka raske leida. igaks asjaks kõlbab ja soomeugri kokaraamatus on nii palju asju mida rukkitaignaga peale leiva teha saan. ilmaasjata pole leib toidu sünonüüm. kõik teised asjad ongi leivakõrvaseks muutunud. aa jah täna tegime rukkinuudleid supi sisse ja tulid täitsa ok. noh, haputaignasse natuke õli panime ja muna juurde ja ... ma tean et me oleme siin imelikud. aga ausalt päris hea. | |
Seenekas Abikokk 2009-07-31 21:19:54 |
Selle aasta algusest pole enam poeleiba ise ostnud. Vahel külalised toovad, siis on piinlik küll, kui hiljem hallitama kipub minema. Oma tehtut sööme meelsamini ja too pole läinud. Aga käitub see tainas erinevalt küll võrreldes talvisega. Kas pole ruum, kus algselt soojas, hiljem leibu kerkimas hoian, sama temperatuuriga või on Pille Pavlova teemast tuttav õhuniiskus süüdi, midagi on teisiti. Kvaliteet on ebaühtlasem. Tahtsin ennast enne kiita, et leivad alati ja kohe algusest saati välja tulnud, aga nüüd pole sugugi iga kord rahul. Õnneks mehed armastavad ükskõik missugust, välja arvatud üks poeg, kelle meelest on leib "soolane toit", kuid minu tehtu veidi magus. Tema on ka see, kelle poolest võiks seemned ja muud lisandid kuhugi mujale toidusse panna või üldse panemata jätta.:) | |
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-08-01 09:06:59 |
Puhtkogemata jõudis eile minuni jälle ports juuretist. Täna õhtul panen ta kasvama. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-01 09:08:54 |
Zoozi:
Zoozi, leivad on tõesti kenad ja mul on väga hea meel, et Sa minu õpetusi usaldasid ;)
Minu kaks tänast leiba (eile panin hakkama; hetkel juba kerkivad leivavormides) valmivad Vändra ökomärgistusega täistera rukkijahust. Üks tavaline, teine sarapuupähklite, Meira piparkoogimaitseaine ja tumedate rosinatega.
Ma sain ka leivateoga maha. Järgisin Pille õpetusi. Võin öelda, et esimese korra kohta õnnestusid minu arust päris hästi. Tegin suitsulihaga ja teise köömnete ja linaseemnetega. Ise olen väga rahul :) Järgmise leiva proovin mõne huvitava lisandiga Ragne blogist. http://static2.album.ee/files/823/62/orig_20590687_3usH.jpg Seenekas:
Seenekas, kuidas Sa leiba teed ja palju suhkrut paned? Kas kasutad seda linnasesiirupit ka? Minu arust jättis see veidi imalmagusa maitse leivale - see oli ka üks põhjustest, miks läksin "oma vana" leivaküpsetusviisi juurde tagasi peale väikest "flirti" Anneli Maksani leivajuuretise ja -retseptiga.
Lisandite-seemnetega on nii, et linaseemned ja köömned on mul kõigis leibades, aga alati teen ühe "tavalise" ja teise pätsiga siis mängin. Nii et mõneti saan ma Su pojast aru :D
Õnneks mehed armastavad ükskõik missugust, välja arvatud üks poeg, kelle meelest on leib "soolane toit", kuid minu tehtu veidi magus. Tema on ka see, kelle poolest võiks seemned ja muud lisandid kuhugi mujale toidusse panna või üldse panemata jätta.:) Redfox:
Redfox, ma igaks juhuks täpsustan, et kas tegid datlite ja seentega leiba või oli see näpukas ja tegid datlite ja seemnetega? Kui seentega, siis mis kujul Sa neid leivatainasse lisasid?
aga no nii head tulid et. datli-seeneleib oli eriti hea. |
|
Zoozi Abikokk 2009-08-01 17:08:56 |
Täna oli siis mul kolmas kord leiba küpsetada.Teine kord eriti hästi ei õnnestunud, jäi natuke nätske. Ise arvan, et süüdi on pisipoja, kellele kohe mitte ei meeldinud need tekid ümber tainakausi. Üritasin ikka jälgida, et ta ei kisuks neid, aga siiski see tal õnnestus..... Täna tegin leiba ühe pätsi, nagu Pille ütleb "tavalise"so köömnete ja linaseemnetega. Teise aga soolapähklitega. Sellest teisest variandist vaimustuses pole, aga võibolla täiesti ära jahtudes meeldib rohkem. Pilt soolapähklitega leivast :) | |
Redfox Abikokk 2009-08-01 22:06:09 |
Pille:
Datli-SEENE. Tahtsin kuivatatud seeni aga.... said paki-seenekaste kujul sisse pandud. pulbrina. uurisin nüüd välja et soomes on seenejahu lausa pakis saadaval, aga Eestis küll ei tea. Eks tuleb ise seeni kuivatada.
P.S. mai teeks ainult mingit datlileiba...no näiteks ROHKETE datlite ja siis, ütleme...india pähkliga....... leiva liigne magustamine on mu jaoks arulage. ta peaks ik siuke mõrkjas ja HEA olema.
kui nüüd uuest leivateost rääkida siis kobrutab teine sääl köögilaual ja pillub mu vasta solvanguid et teda pähe peksin niet kiilakas. mai klopi, noh, et lusikas viskab taigent nagu kaarega vaid just peksan taigent pähe. eelmine kord kerkis leib niimoodi väga hästi.
leidsin väiksed vormid ja proovin nende sees teha siuksi...maitea. väiksemaid ja kohevaid aga 100% pärmivabast hapust rukkitaignast kus pole nisu ega muud. no tatrahelbeid natuke on. ja poolde taignasse lähvad kuivatatud porgandiriived ja ...noh see... see junn, mida riivitakse. pagan. noh. muskaatpähkel, susi teda söögu. Redfox:
Redfox, ma igaks juhuks täpsustan, et kas tegid datlite ja seentega leiba või oli see näpukas ja tegid datlite ja seemnetega? Kui seentega, siis mis kujul Sa neid leivatainasse lisasid?aga no nii head tulid et. datli-seeneleib oli eriti hea. |
|
Zoozi Abikokk 2009-08-01 22:07:04 |
Zoozi:
Pean tunnistama, et jahtunult on soolapähklitega leib ikka väga maitsev :)
Täna tegin leiba ühe pätsi, nagu Pille ütleb "tavalise"so köömnete ja linaseemnetega. Teise aga soolapähklitega. Sellest teisest variandist vaimustuses pole, aga võibolla täiesti ära jahtudes meeldib rohkem. Pilt soolapähklitega leivast :) http://static2.album.ee/files/826/78/orig_20669567_mcBA.jpg |
|
Redfox Abikokk 2009-08-01 22:14:56 |
vabandan kirumise pärast, ma lihtsalt olen täna nii palju tööd teind. ja muretsen et kas T. Aigen ikkagi ei põgene viimaks. Kui päeval poes sai käidud jõudis ta peaaegu Lasnamäele. | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |