Inga T-K Kokaõpilane 2008-03-12 15:55:54 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] Üks nipp veel- teadmine, et sibul võib silma minna aga sellest mitte välja teha .. | |
Suflee Kokaõpilane 2008-03-12 23:05:47 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] Sibulaid hoian ma alati külmas, nii on parem tükeldada, lisaks sellele ei aja nutma ka. Vanaema nipp oli nuga lasta nii külma vee alt läbi kui võimalik ja siis hästi ruttu hakkida või võtta leivakoorik lõikamise ajaks hambusse. Viimast pole proovinud, aga esimene paistab töötavat. :P Ventilaator ja läätsed ei aita midagi, võid ennast lolliks vesistada. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-13 08:24:02 |
suflee:
Mina, lühinägelik Pille, võin kinnitada, et kui ma prillidega sibulaid hakin, vesistan hirmsamal kombel; kui läätsedega hakin, siis püsivad silmad kuivad. Nii et minu puhul see läätsenipp töötab :D
Ventilaator ja läätsed ei aita midagi, võid ennast lolliks vesistada. |
|
Piper21 Kokaõpilane 2008-03-13 08:28:32 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] Minagi prillikandja, aga sibulaid hakkides tekib tunne, et need sibulast tulevad pisaraidtekitavad aurud ronivad prilliklaasi taha ja mõjuvad hullemini kui ilma prillideta. Läätsesid pole ja ilmselt ka ei hakka olema. Lohutan end sellega, et kui lapsepõlves sibulast hale hakkas ja nutma pani, lohutas vanaema mind, et see teeb silmad ilusaks. ;) | |
Vandiste Abikokk 2008-03-13 21:27:45 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] No ma ikka täitsa tuim tükk. Selleks et sibulat hakkides nutma hakata, pean oma 5-6 sibulat ära koorima, siis alles mõikab. | |
Spidur Abikokk 2008-03-15 20:11:57 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] mina ka ei mäleta, millal viimati sibula lõikumisel nutsin. aga kui sibulasuppi teen, siis mees teises toas küll vesistab. noa loputamine pidavat vist ka sibula lõikumisel abistama ja sibulate külmas vees leotamine ka. | |
Kait Abikokk 2008-03-18 21:20:40 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?
* Pane sibulad enne hakkimist umbes 10 minutiks sügavkülma.[/quote]
see, et sibulat külmkapis hoida enne hakkimist võib täitsa toimida. Mul juhuslikult seisavad nad külmikus ja ega pole nutma pidanud küll. Või siis on asi siiski mu teravas noas? ;) Näiteks nüri noaga ämbritäie šaslõki jaoks sibulaid nüsida on ikka täitsa piin :D [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Enely100 Abikokk 2008-03-23 11:55:32 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] mina hakkan väga ruttu vesistama, kui sibulat hakin. Siiani töötab minu jaoks kõige paremini lahtise akna all hakkimine. Olen lõikelauaga lausa aknalauale roninud. Jahe tuul aitas kõige paremini. | |
Gita Kokaõpilane 2008-03-23 17:29:16 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] Mina olen vesistamise tõttu üldse sibulatest loobunud. Ämm aga armastab neid hullupööra ning tal külas käies peaks juhtuma, et ta sibulat hakib, siis vesistan mina kõrvaltoas tema eest (talle ei paista sibulad mingit mõju avaldavat). | |
Kodukana Kokaõpilane 2008-03-29 14:21:31 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] üks nipp on veel, elava tule kõrval hakkmine. küünal või muu lahtine leek. isegi ei mäleta kust seda loetud sai. põhjus tundus ka loogiline, aga enam ei mäleta seda ka | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |