Edith Abikokk 2010-07-21 08:05:50 |
kuidas avada raskelt käivat purgikaant nii, et kaas jääks edaspidiseks õhku pidavaks.
vala anumasse tilk kuuma vett ja pane purk sinna tagurpidi püsti. 5sekundit ja purgikaas tuleb ilusasti keerates lahti, ei pea isegi kaant ära kuivatama.
siiani lasin kahvli haruga serva vahelt õhku kaane alla mille järel avanes ka aga kui tekkis soov purke ka edaspidi koos kaantega kasutada (hoidised!) siis ei ole see vahend enam sobiv. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Fre Abikokk 2011-01-15 19:52:02 |
See ei ole mingi õige nipp, aga tuli mulle meelde munavalgete teema juures kus ühtedel on sügavkülm valgeid täis ja teistel kollaseid. Nimelt pole mul kunagi kodus apelsine kui oleks vaja apelsinikoort. Või lihtsalt pole apelsini isu. Nüüd olen teinud nii, et kui söön apelsini (või teen mahla vms) ja vähegi viitsin, siis panen riivitud koore sügavkülma. Hea mugav kookide sisse võtta. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-13 12:59:38 |
Pille:
Näide prillidest (onion goggles) :)
Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks? Siin on valik hiljuti ajakirjanduses silma jäänud seletustest ning isiklikest kogemustest: * Kasuta kaitseprille :) * Haki sibulat pliidi lähedal ning lülita ventilaator sisse. |
|
Netcat Abikokk 2011-04-13 15:41:40 |
Pille:
Ma avastasin hiljuti, et kõige lihtsam on sibul kähku paariks tükiks lõigata ja visata kaanega purustajasse, mis sauseguri otsa käib. Selle kaane saab sinna ka peale jätta, seniks kuni hakitud sibulat vaja läheb.
Enam ei nuta. Pille:
Näide prillidest (onion goggles) :)Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks? Siin on valik hiljuti ajakirjanduses silma jäänud seletustest ning isiklikest kogemustest: * Kasuta kaitseprille :) * Haki sibulat pliidi lähedal ning lülita ventilaator sisse. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zoozi Abikokk 2011-04-13 16:33:17 |
Netcat:
Mina jälle avastasin, et kui kasutan prille, siis nutan. Läätsesid kandes, aga mitte :)
Pille:
Ma avastasin hiljuti, et kõige lihtsam on sibul kähku paariks tükiks lõigata ja visata kaanega purustajasse, mis sauseguri otsa käib. Selle kaane saab sinna ka peale jätta, seniks kuni hakitud sibulat vaja läheb.
Enam ei nuta.Pille:
Näide prillidest (onion goggles) :)Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks? Siin on valik hiljuti ajakirjanduses silma jäänud seletustest ning isiklikest kogemustest: * Kasuta kaitseprille :) * Haki sibulat pliidi lähedal ning lülita ventilaator sisse. |
|
Kiilike Abikokk 2011-04-13 16:45:57 |
Zoozi:
Kasutan mõlemat varianti aga esimene meeldib rohkem:
- hakkimiseks kasutatava noa lasen külma veega võimalikult külmaks minna
- suus külma vett hoides ei hakka ka silmad vett jooksma kuis sibulat hakkida :)
Igasugu hakkijaid enam ei kasuta, sest sibula maitse on pärast teine.
Netcat:
Mina jälle avastasin, et kui kasutan prille, siis nutan. Läätsesid kandes, aga mitte :)Pille:
Enam ei nuta.Näide prillidest (onion goggles) :) |
|
Liisi Abikokk 2011-04-13 16:47:30 |
Minu viimasel ajal avastatud nipp on, et kui küpsetuspaber korraks kraani all märjaks teha, siis on seda väga hea vormida. Ma ei taha enam mõeldagi, mis lõika-rebi-kleebi tehnikat ma varem koogivormi vooderdamiseks kasutasin :) | |
ErleS Abikokk 2011-04-13 17:02:53 |
Liisi:
Ma nägin ka seda nippi Lusika (vist?) saates, aga katsetada ei ole veel jõudnud :) Paber muutus märjana justkui kaltsuks, millega mugav vormi vooderdada. Minu viimasel ajal avastatud nipp on, et kui küpsetuspaber korraks kraani all märjaks teha, siis on seda väga hea vormida. Ma ei taha enam mõeldagi, mis lõika-rebi-kleebi tehnikat ma varem koogivormi vooderdamiseks kasutasin :) |
|
Kirsike Abikokk 2011-04-13 22:11:23 |
Zoozi:
Sama siin, läätsedega ei nuta, prillidega aga küll (ilma läätsede ja prillideta ei tea ja ei julge proovida :P)
Kuskilt targas raamatust ka kunagi lugesin, et kui läätsed silmas, siis ei nuta.
Mina jälle avastasin, et kui kasutan prille, siis nutan. Läätsesid kandes, aga mitte :) |
|
Triinpvr Abikokk 2011-04-14 12:20:18 |
Kirsike:
Kinnitan samuti omast kogemusest, et nii ongi - läätsedega ei nuta, prillidega aga küll.
Zoozi:
Sama siin, läätsedega ei nuta, prillidega aga küll (ilma läätsede ja prillideta ei tea ja ei julge proovida :P)
Kuskilt targas raamatust ka kunagi lugesin, et kui läätsed silmas, siis ei nuta.Mina jälle avastasin, et kui kasutan prille, siis nutan. Läätsesid kandes, aga mitte :) |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |