Martiina Abikokk 2011-10-09 11:49:43 |
Ilma nutma hakkamata sibula hakkimise katseid tegime viimati Lianni Laste Kokakoolis (kus me Koopatibiga õpetajad oleme) kah. Kõige edukam oli ujumisprille kandes sibula hakkimine, noa ja sibula märjakstegemine toimis ka. :D Igaljuhul kõigil oli lõbus :D Pikemalt juttu kokakooli blogis. | |
Fre Abikokk 2011-11-15 23:05:43 |
Oi ma olen rahul ... Praeahi on kolme aasta jooksul seest suht mustaks muutunud ja ka ukseklaas on seestpoolt saastane, tavaliste pesuvahenditega, mh küürimisvahenditega, pole eriti head tulemust saanud. Ja ükspäev proovisin keraamilise pliidi puhastusvahendiga..... No ma kõlan nagu kontsakingades Poola koduperenaine pesumasina veeres, kes ütleb et oh kallis, kassa ei teadnud.... TÄIESTI USUKUMATU!!!! Praeahju klaas sai seest ja väljast nii puhtaks, et läbi selle saaks vabalt raamatuid lugeda. Enne ei näind isegi muffineid panni pesadest kokku lugeda. | |
Tiina Abikokk 2011-11-16 21:38:56 |
Fre:
Selle keraamilise pliidi puhastusvahendiga peab ettevaatlik olema. Mul õnnestus oma pliidi nuppudelt numbrid maha pühkida, kusjuures ma vaid kergelt vahendiga koos lapiga sealt üle tõmbasin, mitte ei hõõrunud. Tugev kraam. Oi ma olen rahul ... Praeahi on kolme aasta jooksul seest suht mustaks muutunud ja ka ukseklaas on seestpoolt saastane, tavaliste pesuvahenditega, mh küürimisvahenditega, pole eriti head tulemust saanud. Ja ükspäev proovisin keraamilise pliidi puhastusvahendiga..... No ma kõlan nagu kontsakingades Poola koduperenaine pesumasina veeres, kes ütleb et oh kallis, kassa ei teadnud.... TÄIESTI USUKUMATU!!!! Praeahju klaas sai seest ja väljast nii puhtaks, et läbi selle saaks vabalt raamatuid lugeda. Enne ei näind isegi muffineid panni pesadest kokku lugeda. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Narkolepsia Abikokk 2011-11-17 23:06:55 |
Tiina:
Daamid, nii võib inimesele keset ööd koristamistuju peale ajada.. Fre:
Selle keraamilise pliidi puhastusvahendiga peab ettevaatlik olema. Mul õnnestus oma pliidi nuppudelt numbrid maha pühkida, kusjuures ma vaid kergelt vahendiga koos lapiga sealt üle tõmbasin, mitte ei hõõrunud. Tugev kraam.Oi ma olen rahul ... Praeahi on kolme aasta jooksul seest suht mustaks muutunud ja ka ukseklaas on seestpoolt saastane, tavaliste pesuvahenditega, mh küürimisvahenditega, pole eriti head tulemust saanud. Ja ükspäev proovisin keraamilise pliidi puhastusvahendiga..... No ma kõlan nagu kontsakingades Poola koduperenaine pesumasina veeres, kes ütleb et oh kallis, kassa ei teadnud.... TÄIESTI USUKUMATU!!!! Praeahju klaas sai seest ja väljast nii puhtaks, et läbi selle saaks vabalt raamatuid lugeda. Enne ei näind isegi muffineid panni pesadest kokku lugeda. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-09 19:19:08 |
David Lebovitz on oma parimad kööginipid kirja pannud: My favourite kitchen tip ever :) Mõnda neist järgin juba aastaid (nt suure kokkamise ajal on mul prügikast kohe tööpinna kõrval, et saaks jooksvalt prügi ja kartulikoori ära visata), mõnda järgin mööndustega (köögišvammi pesen regulaarselt nõudepesumasinas, püsib kauem puhas), mõnda ignoreerin (kipun ka oma kööginuge nõudepesumasinasse panema; veiniklaase ei pane kohe kraanikaussi likku jne). Kuidas teiega lood on? | |
Tiina Abikokk 2012-03-09 19:25:47 |
-Avoid swapping out ingredients.
Seda ma kohe kindlasti ei järgi. See on pigem erand, kui midagi täpselt retsepti järgi teen. Sorry, retseptikirjutajad! :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-03-09 20:19:34 |
Minu meelest on tal kõik sellised no-nonsense nipid, et on suht elementaarsed. Aga see mõõdutopsikute-totsikute jutt on pigem ameeriklastele. Mõõtekannust ja kaalust piisab täiesti. Meil on prügikast otse tööpinna all, väljatõmmatav, äärmiselt mugav. Aga nõudelappi ja käsna ma ikka vahetan, sest isegi kui seda steriliseerida, ta näeb lõpuks ikka rõve välja. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-09 21:22:54 |
Zapxpxau:
Ma muidu vist vahetaks tihedamini, aga mõned päevad püsib kenam. Ma pean praktiliselt igal õhtul nõudepesumasina sisse panema, nii et üle päeva käib masinas ära..
Aga nõudelappi ja käsna ma ikka vahetan, sest isegi kui seda steriliseerida, ta näeb lõpuks ikka rõve välja. |
|
Netcat Abikokk 2012-03-10 14:20:03 |
* Nõudepesumasinat mul pole, niiet nõude leotamine on minu igapäev. Ainult et mulle ei meeldi, kui erinevad toidujäägid omavahel seal segunevad ja ligunevad ja ligane kraanikauss on ka vastik, niiet kraanikausi vett täis laskmise asemel ma lasen nõud individuaalselt vett täis (ja millele võimalik, panen kaane peale).
* Kõik mu potid ja pannid on permanentselt pliidi peal. Minu linnaköögis polegi teist kohta nende jaoks. Kui mul on mitme potiga vaja kokata, siis tuleb mõni eest ära tõsta. Pole veel täheldanud, et see žongleerimine aega säästaks.
* Mõõtelusikad on mul seina peal konksu otsas. Ja ühelgi minu ostetud kaalul pole olnud vaja veel patareisid vahetada, kuigi juba aastate ees soetatud teised. USAs peavad ikka küll viletsate patareidega kaalud olema...
* Kui mul oleks köögis niipalju ruumi, et triikimislaud püsti panna, siis mul ei oleks köögis ruumipuudust. Aga põhimõtteliselt õige. Minul on selliseks ajutiseks toetuspinnaks kokkukäiv taburet. Toimib ka varu-istumispaiga, poekoti lahtipakkealuse ja treppredelina
* Koostisaineid ma tavaliselt välja ei vaheta, vähemalt esimesel korral mitte, v.a. kui neid üldse ei salli.
* Sellised asjad nagu või, suhkur, jahu ja šokolaad on minu jaoks asjad, mis kõige harvem ootamatult otsa saavad. Hoopis ärritavam on, kui otsa lõppevad köögiviljad, mida iga kell ükskõik mis poest suurepärases valikus ei leia. Ja neid ei saa varuda ka.
* Kogu see jutt käsnast ja valgendajast tõestas mulle veelkord, et nõudepesukäsnad on saatanast. Kasutan nuustikut ainult pottide välispinna küürimiseks ja viskan selle heameelega üsna tihti ära, sest käsnade karedam pool kulub ruttu nudiks. Nõusid pesen harja ja käega. Olen nõus, et tegelikult peaks kandma kindaid, aga kinnastes ei saa aru, kas nõud on rasvast puhtad.
* Ajutise avatud prügikastina kasutan paberist poekotte, kui neid käepärast on. Need seisavad ise püsti. Kogu suurem jama sinna sisse ja töö lõppedes kott rulli ja prügikasti. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-19 23:12:56 |
Thredahlia:
Sibulahakkija kaitseprillidena töötavad kõige paremini ujumisprillid või keevitaja mask - järele proovitud :P[/quote]
Lappasin täna kohvikus mingit Antonio Carluccio kokaraamatut, seal soovitas sibulate hakkimise ajal suu kaudu hingata (köögisahtlisse tuleks siis pehmendustega pesulõks muretseda? :O).
[2quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks? Kasuta kaitseprille :) |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |