Väiksed nipid...

Kait
Abikokk
2008-05-14 11:18:17
Nipiraamatus oli kala puhastamiseks veel selline nipp: 6."pane kala kraanikaussi ja vala üle keeva veega, seejärel lase kalale kraanist jääkülma vett peale. Nüüd puhasta kala nagu ikka. Soomused ei lenda laias kaares laiali, vaid tulevad ühtlase kihina maha." Ise pole proovinud, kas see ka toimib. (see ajalehtedega laua katmine minu arust ei aita, sest soomused just nimelt lendavad igale poole laiali...siis tuleks ka seinad ajalehtedega katta :P )

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2008-05-14 15:12:16
Proua Simpson:
[2quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?
Aitab ka see, kui võtta lõikamise ajaks tilk vett suhu.[/quote] minu puhul aitab see võte hästi. aga vesi peab suus olema külm. kui on soojaks läinud, siis hakkavad pisarad voolama. siis võtan uue suutäie külma vett :) õpetati ka veel nii sibulat lõikama, et nuga külma vee alt läbi tõmmata. aitas vist kah, pole ammu nii proovinud.

http://kardemon.blogspot.com

Fre
Abikokk
2008-05-18 14:51:43
Pille:
Kuidas munamassist munakooretükki kätte saada? Palju lihtsam on kooretükki aga kätte saada siis, kui kasutad munakoort ennast - ehk siis mõnda suuremat, 'lusikakujulist' tükki - munamassi sisse kukkunud kooretüki väljaõngitsemiseks. Teate seda õhukest membraani, mis keedetud munadel on munakoore ja keedumuna vahel? Vot see membraan ongi põhjuseks, miks eksinud munakooretükki munakoorega kergem kätte saada on - membraan on justkui kleeplindi eest.
Töötabki, järele proovitud... Oleks varem keegi öelnud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-25 13:28:19
Kuidas kõvastunud fariinsuhkru uuesti pehmeks saab? Fariinsuhkur muutub kõvaks, kui suhkrus leiduv niiskus aurub. Suhkru saab uuesti pehmeks, kui * poetad paki sisse paar tilka vett (1-2 tl on piisav!), sulged paki ja lased paar tundi seista. * paned suhkru koos õuna- või värske saiaviiluga mikrolainekindlasse klaasnõusse, katad nõu kinni ja paned 30-40 sekundiks täisvõimsusel mikroahju (selliselt pehmendatud fariinsuhkur tuleb kohe ära tarvitada, sest see kõveneb uuesti kiiresti). * paned kõvastunud fariinsuhkru ahjuvormi koos tassitäie veega, katad vormi fooliumiga ja kuumutad 100°C ahjus 20 minutit. Kõige lihtsam on ennetada suhkru kivistumist-kõvastumist. Selleks hoia fariinsuhkrut õhukindlas karbis või purgis; või pane koos kinnise kotiga külmkappi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Katja
Abikokk
2008-06-18 16:39:15
mõned nipid *kui pannkoogitainasse pisut majoneesi lisada, tuleb see maitsvam (maitse asi aga meie peres toimib :)) *kui vahukoorele tl piima lisada, ei lähe see vahustamisel võiks *konserv-ananass võib toiduained lillaks värvida (ei tea, mis reaktsiooni tulemusena aga puuviljasalatites ma enam konservi ei kasuta :D) *kui leiad külmikust munad ja ei mäleta, millal need sinna panid, siis loksutades saab selgeks teha, kas need on värsked või mitte - värske muna ei loksu ;) *ahjukanale annab isuäratava välimuse, kui see enne küpsetamist fariinsuhkruga kokku määrida

http://koogel-moogel.blogspot.com

Katja
Abikokk
2008-06-18 18:47:43
üks "nipp" abikaasalt - kõik maitseb ühtviisi, kui sinna liialt ketšupit peale panna, vahet pole, on see siis sisefileerull ploomide ja apelsiniga või uunis soojendatud viiner. see siis hoiatuseks ja ketšupist hoidumiseks :D

http://koogel-moogel.blogspot.com

Marianna
Kokaõpilane
2008-07-10 15:24:23
Väikesed nipikesed :P #Kuidas aru saada kas muna on keedetud või mitte? Keetmata muna ei keerle laua peal nii hästi kui keedetud. #Kuidas saada eriti head ja pärast küpsetamist kerkinud biskviiti? 1. Kui vahustad munavalgeid lisa neile paar tilka sidrunimahla, munavalge (valk) läheb püsivasse olekusse. 2. Ära ava kunagi ust küpsemise ajal. 3. Pane ahju põhja väike kausike veega. # Et peenikesed pannkoogid kinni ei kõrbeks lisa taignale keevat vett, nii 1,5 dl. Praegu ei tule rohkem meelde :D

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Tanel123
Kokaõpilane
2008-08-05 16:33:31
Vandiste:
[2quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?
No ma ikka täitsa tuim tükk. Selleks et sibulat hakkides nutma hakata, pean oma 5-6 sibulat ära koorima, siis alles mõikab.[/quote] kuidas nii mina koorin ja juba pisarad voolavad, praegugi sellele mõeldes on pisarad silmas
Lehise
Kokaõpilane
2008-08-20 19:41:01
Suflee:
[2quote]Kuidas puhastada kala soomustest nii, et elamine puhtaks jääks?
5. Terve laud tuleb ühtlaselt paksu kihiga katta vanade ajalehtedega ja pärast toimingut kogu paber kokku rullida.[/quote] Mul mees toob ainult puhastatud kala koju. Seal veekogu ääres, kus kala kätte saab, seal ka ära puhastab. Kui poest ostab, siis puhastab hoovis, nii jääb tuba puhtaks.
Kardemon
Abikokk
2008-08-21 23:18:53
kui retseptis on öeldud, et marjad segada tärklisega... kas see on vajalik selleks, et marjadest mahl voolama ei hakkaks- lõikad koogi lahti ja mahl voolab välja. või täidab see hoopis mingit muud funktsiooni? näiteks: beseekattega sõstrakook kirsi-kaerahelbevorm kui ma olen tärklise funktsioonist õigesti aru saanud, siis kas seda võtet saab kasutada kõikide marjade puhul?

http://kardemon.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>