Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-27 09:19:27 |
[1quote]Kuidas munamassist munakooretükki kätte saada? Palju lihtsam on kooretükki aga kätte saada siis, kui kasutad munakoort ennast - ehk siis mõnda suuremat, 'lusikakujulist' tükki - munamassi sisse kukkunud kooretüki väljaõngitsemiseks. Teate seda õhukest membraani, mis keedetud munadel on munakoore ja keedumuna vahel? Vot see membraan ongi põhjuseks, miks eksinud munakooretükki munakoorega kergem kätte saada on - membraan on justkui kleeplindi eest.[/quote] Tänahommikuse koogiteo käigus 'õnnestus' seda munakoorega munakoore päästmise trikki katsetada - ja tõepoolest töötas :) | |
Qsti Abikokk 2008-04-28 17:36:35 |
Puuviljasalatisõpradele proovimiseks selline nipp, et kui banaani plastiknoaga lõigata siis tükid pruuniks ei muutu. Ühest kokasaatest jäi see meelde aga no ei jõua mina banaani viilutamiseni. | |
Kait Abikokk 2008-04-29 11:50:48 |
Kuidas puhastada kala soomustest nii, et elamine puhtaks jääks?
1. variant - teha seda õues :D
2. variant - lasta kraanikauss või suurem kauss vett täis ja kalariiviga soomuste eemaldamine teostada vee all. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-29 11:52:05 |
[1quote]Kuidas puhastada kala soomustest nii, et elamine puhtaks jääks? 1. variant - teha seda õues :D 2. variant - lasta kraanikauss või suurem kauss vett täis ja kalariiviga soomuste eemaldamine teostada vee all.[/quote] 3. variant - võtta suur kilekott, panna kala, kalariiv ja käed küünarnukkideni kilekotti ja seal kilekoti sees siis tegutseda :D | |
Leenilii Abikokk 2008-05-01 12:50:26 |
[1quote]Kuidas puhastada kala soomustest nii, et elamine puhtaks jääks? 1. variant - teha seda õues :D 2. variant - lasta kraanikauss või suurem kauss vett täis ja kalariiviga soomuste eemaldamine teostada vee all. 3. variant - võtta suur kilekott, panna kala, kalariiv ja käed küünarnukkideni kilekotti ja seal kilekoti sees siis tegutseda :D[/quote] 4. variant - minu mees puhastab kala vannis! Saab ka väga kenasti puhtaks. | |
Kait Abikokk 2008-05-06 20:53:34 |
[1quote]Kuidas puhastada kala soomustest nii, et elamine puhtaks jääks?
4. variant - minu mees puhastab kala vannis! Saab ka väga kenasti puhtaks.[/quote]
Mees läheb koos kalaga vanni ja mõlemad saavad puhtaks :D [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Suflee Kokaõpilane 2008-05-07 14:54:36 |
[1quote]Kuidas puhastada kala soomustest nii, et elamine puhtaks jääks? [/quote] 5. Terve laud tuleb ühtlaselt paksu kihiga katta vanade ajalehtedega ja pärast toimingut kogu paber kokku rullida. | |
Proua Simpson Abikokk 2008-05-11 15:33:00 |
[1quote]Kuidas hakkida sibulat nii, et pisar silma ei tuleks?[/quote] Aitab ka see, kui võtta lõikamise ajaks tilk vett suhu. | |
Proua Simpson Abikokk 2008-05-11 15:34:25 |
[1quote]Kuidas sulatada šokolaadi tordi kaunistamiseks Eelmisele lisan hoiatuseks juurde, et vesi ei tohi liiga kuum olla. Sulatab koti ära! Isiklik kogemus :| Ja seda kotti saab ka mikrolaineahjus edukalt sulatada.[/quote] Kuidas sa seda mikros teed? Ma olen ise mikrolaineahjuga hädas, sest pole palju kasutanud. Hiljuti sai pelmeene mikrolaineahjus tehtud. Esimene vasikas läks aia taha, aga teine portsjon juba kõlbas :) | |
Tiina Abikokk 2008-05-11 16:34:38 |
Proua Simpson:
Panen šokolaaditükid kilekotti ja kuumutan mikrolainehajus tunde järgi :) Kuumus kindlasti medium või veel nõrgem. Avan iga 10-15 sekundi järel ja vaatan, kuidas on. Kui juba peaaegu sulanud, aga mõned suuremad tükid veel sees, võib välja võtta, need tükid sulavad jääkkuumuses ka ära.
Samamoodi saab mikroahjus ka želatiini sulatada. Siis küll kausi sees. Peab jälle pidevalt järgi vaatama ja segama ja kuumus võiks olla maksimaalsest veits madalam. Tiina:
Kuidas sa seda mikros teed? Ma olen ise mikrolaineahjuga hädas, sest pole palju kasutanud. Hiljuti sai pelmeene mikrolaineahjus tehtud. Esimene vasikas läks aia taha, aga teine portsjon juba kõlbas :)Kuidas sulatada šokolaadi tordi kaunistamiseks Eelmisele lisan hoiatuseks juurde, et vesi ei tohi liiga kuum olla. Sulatab koti ära! Isiklik kogemus :| Ja seda kotti saab ka mikrolaineahjus edukalt sulatada. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |