Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-10 13:41:30 |
Kkati:
Meil on mõlemal lapsel Stokke tripp-trapp tool, väikesel on seal see beebipehmendus ja kaitseraud ees ja seljatugi taga olnud (ca aastasel lapsel pole enam vaja läinud). Söövad sama laua taga, kus meiegi ja lihtsalt see Stokke "kandik" seal ees (aga sedagi alles poisil viimased paar kuud, varem polnud). Viimane küll ei nakku eriti me lauaga, aga meil on ka 19. sajandis pärit puidust laud, mõni moodsam laud on ehk koostööaltim.
Kuna meil on söögilaud elutoas ja mitte köögis või eraldi söögitoas, siis ei tahtnud neid plastmassist söögitoole sinna. Kuigi jah, eks nende koristamine oleks lihtsam olnud. Tegelikult ei tahtnud me põhimõtteliselt ka sellist lauda, kus laps ei söö vanematega sama laua taga, vaid oma eraldi laua pealt, tundus meile lihtsalt vale, sest söömine on ikka perekondlik ühistegevus ja see eraldi laud seal ikka annab lapsele mõista, et ta päris sama laua taha ei kuulu (see on juba eraldi "filosoofiline" teema). Nii et see suurem koristamine on me enda vaba valik ja tahtmine. Kirume küll pidevalt, aga eks igaüks peab ise oma risti kandma :)
Plaanin oma pisikesele ka BLW stiilis lisatoitu pakkuda. Hetkel valin selleks sobivat söögitooli- Millist söögitooli kiidate Teie? Endale meeldivad väga puutoolid, kuid hetkel on tunne, et ta veel liiga pisike nende jaoks. Plastiktoolid tunduvad paremad kuna siis saab seda kandikut hästi lapse juurde tõmmata. Kuidas on teie kogemus? Mida soovitate? Kuidas lapsel mugav istuda ja minul koristada |
|
Liisu Kokaõpilane 2012-06-11 22:50:34 |
Mina soovitaksin söötmistooliks Ikea valget plastmasstooli, kui seda on võimalik muretseda. Hinna-kvaliteedi suhe on väga hea. Tütardega kasutasin, minu meelest väga tänuväärne tool, lauakõrgune, kandik käib ära, saab kraani all puhtaks pesta. Peab hästi vastu ka mitme lapse puhul. Puu on hea ja soe materjal, aga kui toit sinna külge kuivab, siis lapiga seda nühkida on tüütu ja kraani alla vedada raske. Samuti olen kasutanud laua külge kinnitatavat tooli (laps istub nagu kotis, st toolil jalgu pole). Pole ka viga, aga laps peaks istuma korralikult, sest taolisel toolil puudub tavaliselt toestus. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-19 12:35:53 |
Mul on ka selle teema jaoks üks sobiv raamat välja pakkuda :) Juulikuu viimasel päeval loen kõik alates tänasest tehtud postitused kokku ning loosin sõnavõtjate vahel välja KOLM eksemplari Margit Kirsipuu koostatud raamatust "Esimesed ampsud. Pisikeste silmaterade lemmiktoidud" (Kirjastus "Eesti Ajalehed"): Täpsemalt saad raamatu kohta lugeda selles foorumiteemas. | |
Vike Abikokk 2012-06-19 20:24:35 |
Me kasutame samamoodi Ikea Antilopi juba algusest peale. Tool on lihtne ja kerge puhastada. Ka laps sisse ja välja toiming käib kiirelt ja turvaliselt (oskan siin võrrelda ühe tavalise söögitooliga, mille mu ema enda juurde muretses - lapse sisse panemisel on alati hirm naha vahel, kas sahkerdab end mu käte vahelt välja enne kui rihmad kinni saan või mitte). Mul muide üks teine huvitav küsimus - ega keegi ei tea, kas kuskil on müügil istmekõrgendusi tavalise tooli jaoks - nimelt on Laura väga huvitatud tavalisel toolil istumisest, aga jah, süüa on sealt veel väga keeruline? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-19 21:28:44 |
Vike:
Vot see on see koht, kus ma kiidan enda toolivalikut. Kuuekuuselt laps tooli, beebitugi ja istmepehmendused ees ja all. Ca aastast last need enam ei pea, siis võtab lihtsalt ära. Ja siis vastavalt lapse kasvamisele tõstab jalaplaati ja istmeplaati üles- või allapoole. Ei plaani veel seitse aastat tütrele uut tooli osta, praegune sobib kuni pubekapõlveni, ilmselt kauemgi. Täitsa tavaline tool ju :) Siin tootja lehel on hea illustratsioon selle kohta:
Aga Sinu (õigemini siis Laura) puhul oleks abi ilmselt sellisest toekamast nurgelisest padjast (umbes sellist, aga ilmselt kinnitusnööridega, et paigal püsiks)? Ma kujutan ette, et selliseid müüakse aiamööblipoodides näiteks?
Mul muide üks teine huvitav küsimus - ega keegi ei tea, kas kuskil on müügil istmekõrgendusi tavalise tooli jaoks - nimelt on Laura väga huvitatud tavalisel toolil istumisest, aga jah, süüa on sealt veel väga keeruline? |
|
Trlp Abikokk 2012-06-20 01:39:40 |
Kui me otsustasime oma põnnile esimese päristoidu-ampsu anda, oli valida kahe asja vahel: värske kartul või spargel, peenras olid mõned alles veel. Jäi siis kartul :D Alguses on see natuke...õudne, kui sa ei saa aru, kas põnn tõmbab parasjagu kartulitükki kurku või köhib välja. Aga nad tõesti õpivad väga kiiresti selliseid tükke välja sülitama, mis ei sobi - lillkapsa saba pikki kiude, vms. Hämmastav. Entusiasm, millega põnn kartulit ja lillkapsast terve nädala rünnanud on annab alust arvata, et alustamiseks oli õige aeg - nädal enne kuuekuust sünnipäeva. Üllataval kombel saab ta hoolimata pihuga haaramisest päris pisikesed tükid kandiku pealt kätte ja pooled neist jõuavad suhu ka. Õnneks on meil laua all neljajalgne tolmuimeja, kes ei jõua ilmselt ära oodata, millal taevast sadava lillkapsa kõrvale ka liha hakkab pudenema. Tohutu pluss näputoidu puhul on mu nädalase kogemuse põhjal see, et kõik saavad korraga süüa, ehk siis üks täiskasvanutest ei pea lusikaga püreed lapsele suhu kühveldama. See kaalub üles hilisema koristamise. | |
Silja Abikokk 2012-06-29 18:29:43 |
See Tripp Trapp tool on väga ilus ja meeldib mulle, aga nii igaks juhuks hoiatuseks, et teaks tähelepanu pöörata, et nii võib juhtuda nagu siin videos. Ise eelistan ka neid toole, mis laua taha lähevad ja pole eraldi kandikuga. Küürimist jagub (õlitatud tammest laua puhul:), aga olen seda meelt, et tore kui laps on sama laua taga. Keegi mainis ka, et need lapsed keda ise toidetud söövad puhtamalt. Minu laps juhtus olema väga isepäine ja tahtis kohe lusikat endale ja mäkerdas omajagu alguses- mina pole teda eriti toita saanud- keeras pea ära. Ise aga mekutas. Ja pean ütlema, et pole omavanuste seas puhtamat sööjat näinud kui tema nüüd on. Täielik puhtusefriik- kui tera riisi kukkus lauale siis ta ei saanud edasi süüa enne kui emme ära koristas. Nüüd on muidugi mürglimas eas ja enam ei pööra nii palju tähelepanu sellele kui midagi kausist kõrvale satub. Kui tema peale kukub siis küll pean kohe puhastama sest muidu on söömine häiritud :) | |
Vandiste Abikokk 2012-07-01 11:59:17 |
"silja":
Selle vältimiseks on tooli jalgadele taha võimalik pikendused panna. Need on ostes kohe kaasas. Mulle see tool vägagi sümpatiseerib, mõnus kasutada ja näeb hea välja. See Tripp Trapp tool on väga ilus ja meeldib mulle, aga nii igaks juhuks hoiatuseks, et teaks tähelepanu pöörata, et nii võib juhtuda nagu siin videos. |
|
Silja Abikokk 2012-07-02 16:13:33 |
Väga hea! Ei teadnud... Ostaks endalegi. | |
Liisu Kokaõpilane 2012-07-03 21:48:53 |
Meil on nüüd poja 8-kuune. Ainult BLW olnud, reisides ja külas olen ka nendest pouchidest talle toitu suhu pigistanud. Oleme nüüd aga jõudnud faasi, kus poja tegeleb rohkem söögi maha loopimise kui söömisega. Kusjuures pole pakkunud midagi kardinaalselt uut (et ei maitse vms). Näiteks võtab ta toidu näpu vahele siis kallutab end toolis, määrib toitu kas tooli külge või kuhugi mujale. Seletus võiks olla, et ju pole piisavalt näljane - samas rinda tahab endiselt väga tihti. Hakkasin mõtlema, et pean hakkama putru andma lusikaga, lihtsalt see pudrukogus mis suhu jõuab, on liiga väike. Selgituseks - rinna andmist tihedamaks teha ma ei soovi. Ülejäänu pigistab näpu vahel, määrib tooli külge või virutab maha. Kas ma teen midagi valesti või lähebki nii üles-alla see BLW? Muidu on maitsenud ja söönud väga palju erinevat ja lihtsalt lillkapsast või kartulit eraldi ma ei paku, kas on kartulipuder ja kurgisalat vms. Ma olin juba harjunud päevas mitmeid kordi põrandat pesema, aga see mess on ikka juba üsna üüratu, rääkimata sellest, kuidas ma teda ennast praktiliselt üle kere pesen pärast. Hea, et meil soe on, muidu kardaks et ta saab külma. Istmekõrgendustest rääkides - me panime oma väiksemale selle Ikea jalapingi tavalise tooli peale ja see oli täpselt paras kõrgus. Ta ise suudab sinna ronida, ainult tooli lükkan laua taha rohkem. Meil istuvad peatselt 3 ja 5 tavalistel söögitoolidel nagu me ise. Kulutused toolile ja istmekõrgendusele/jalapingile on olnud väga minimaalsed ja teenivad mitmeid lapsi. Tripp Trapp on hea tool küll, aga ma pole kindel, kas ta oma raha tagasi teenib, kui just tõesti pubekani seal peal ei istu (mida ma tahaks näha, meil on juba 5 -aastane selline isepäine tüüp, et kõik peab olema nagu meil, täiskasvanutel:) | |
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |