Imikute toitmine (sh baby-led weaning ehk näputoitumine)

Ilse
Abikokk
2012-04-25 19:16:21
Pille:
Ma läksin lihtsama vastupanu teed ja lasin Pere ja Kodu ajakirjanikud uksest sisse ja mu iseseisvalt söövaid lapsi imetlema. Mais ilmub lisaleht "Beebi", seal on siis pikk lugu baby-led weaning/näputoitumise kohta, seda siis minu tagasihoidliku pea kolmeaastase ja kahelapselise kogemuse najal. Laupäeval oli menüüs praetud siiafilee ja ahjus küpsetatud rohelised köögiviljad. Poeg (1 a 3 k) lähenes kahvli JA sõrmedega: http://farm8.staticflickr.com/7094/7108532927_3a2bb4ab45.jpg Tütar (3 a 2 k) keskendus sidruni tühjakspigistamisele ja hiljem sõi siiafilee asemel hoopis kuumsuitsuräimi: http://farm8.staticflickr.com/7132/7108541877_09d9fef65e.jpg
Oi see on nii põnev teema minu jaoks. Kahju, et ma ise enam seda katsetada ei saa ja lapselapse kallale nad mind ka ei lase :( kuigi ma olen ikka proovinud :D ikka nad kõik mämmutavad talle ette :( Äkki läheb kurku ja nii edasi... Siia kala aga kardaks isegi, meie ajal öeldi, et kala on üks suurim allergeen ja siis veel need luud... Peab ootama tütre lapsi :) sinna ma arvan pääseks selle teemaga löögile küll :) Pille lapsed näevad nii armsad ja terved välja, et kohe lust on vaadata. Oled mida sööd, nagu öeldakse :) Selle ajakirja pean mina saama :)

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-25 19:25:33
Ilsu:
Oi see on nii põnev teema minu jaoks. Kahju, et ma ise enam seda katsetada ei saa ja lapselapse kallale nad mind ka ei lase :( kuigi ma olen ikka proovinud :D ikka nad kõik mämmutavad talle ette :( Äkki läheb kurku ja nii edasi... Siia kala aga kardaks isegi, meie ajal öeldi, et kala on üks suurim allergeen ja siis veel need luud... Peab ootama tütre lapsi :) sinna ma arvan pääseks selle teemaga löögile küll :) Pille lapsed näevad nii armsad ja terved välja, et kohe lust on vaadata. Oled mida sööd, nagu öeldakse :) Selle ajakirja pean mina saama :)
:) :( Luud võtan pojal ikka ära, tütrel ka, kuigi kui mõni kalaluu sisse jääb, siis Nora on nii osav, et tunneb need kenasti ära ja annab tagasi. Muide, ma olen talle kirsid ka niisama kätte andnud, seda juba eelmisel suvel, kui ta 2,5 oli - lihtsalt ütlen, et kivi tuleb emmele tagasi anda.. Lihtsalt täpsustuseks, et ajakirjanikud ikka tahtsid ise tulla, mitte ei läinud mina neid kutsuma. Nad olid lihtsalt veebruarikuu kaaneloo järel väga palju tagasisidet saanud ja siis tahtsid meiega uuesti rääkida, sedakorda siis ainult sellest näputoitumisest.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Trlp
Abikokk
2012-04-25 19:31:00
Pille:
Lihtsalt täpsustuseks, et ajakirjanikud ikka tahtsid ise tulla, mitte ei läinud mina neid kutsuma. Nad olid lihtsalt veebruarikuu kaaneloo järel väga palju tagasisidet saanud ja siis tahtsid meiega uuesti rääkida, sedakorda siis ainult sellest näputoitumisest.
Väga lahe :) See number tuleb siis osta.
Kaia
Kokaõpilane
2012-04-25 20:36:38
Kindlasti tuleb see ajakiri osta! Põnevusega ootan juba. Aga homsest hakkame siis meiega tirtsuga BLW-d proovima. Hoian pöidlaid pihus, et kõik kenasti laabuks. Ma ikka natuke kardan seda kurku tõmbamist...
Kaia
Kokaõpilane
2012-04-26 19:31:36
esimene by kaiav, on Flickr Tänast katsetust võib lugeda kordaläinuks! Menüüs olid kamapallid ja vaarikad. Mulle tundus, et kamapallid maandusid vist küll kõik põrandale. Aga vaarikat jõudis ka suhu. Lõpuks oli laud vaarikasodi täis, siis enam näppude haarata ei õnnestud... Siis tuli otse laualt lipmsida:).
Merilin
Abikokk
2012-04-26 20:02:44
Piia alustas 5.5-kuuselt ahjus küpsetatud suvikõrvitsast ja aurutatud spargelkapsast. Emme-issi vaatasid käte värinal ja ei suutnud teravat pilti teha...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Ilse
Abikokk
2012-04-26 21:10:35
Oh kui lahedad:) Hakkasin seda veel mõtlema, et minu lapselapsel (praegu 1 aasta ja 10 kuud) oli veel selline, et ta ei pannud mittemidagi suhu, ei mänguasju ega ka lutti ei tarvitanud.Muidu ju topivad lapsed kõike suhu... Tema sõi pikalt rinnast ja hiljem lusikaga siis igast mökse juurde. Pudelist joomist ka ära ei õppinud, kui juba kaela kandis sai ainult tassist joota. Praegu sööb noa ja kahvliga:) No ja lusikaga, iseseisvalt. Et kui laps on selline, et ei pane asju suhu, kas siis toitu ikkagi paneb? Või siis peab suunama?

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-26 21:40:27
Ilsu:
Oh kui lahedad:) Hakkasin seda veel mõtlema, et minu lapselapsel (praegu 1 aasta ja 10 kuud) oli veel selline, et ta ei pannud mittemidagi suhu, ei mänguasju ega ka lutti ei tarvitanud.Muidu ju topivad lapsed kõike suhu... Tema sõi pikalt rinnast ja hiljem lusikaga siis igast mökse juurde. Pudelist joomist ka ära ei õppinud, kui juba kaela kandis sai ainult tassist joota. Praegu sööb noa ja kahvliga:) No ja lusikaga, iseseisvalt. Et kui laps on selline, et ei pane asju suhu, kas siis toitu ikkagi paneb? Või siis peab suunama?
Ilse, mul ei võtnud kumbki laps lutti suu sissegi, rinda said vastavalt 1 a 5 k ja 1 a 2,5 k, aga k?ik-suhu etapp oli sellegipoolest m?lemal.

Ilse
Abikokk
2012-04-26 22:18:11
Pille:
Ilsu:
Ilse, mul ei võtnud kumbki laps lutti suu sissegi, rinda said vastavalt 1 a 5 k ja 1 a 2,5 k, aga k?ik-suhu etapp oli sellegipoolest m?lemal.
Vot seda kõik suhu etappi meil polnud :) Toitu pandi lusikaga ja siis hiljem hakkas ise lusikaga panema:D No ilmselt kui oleks suunanud, ju siis ikka oleks pannud ka suhu asju:)

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-27 10:01:36
Postimees refereerib: Tõsiasju isevalmistatud beebipüreedest, mida iga ema peaks teadma Näputoitumise pooldajate jaoks ebavajalik artikkel, aga püreetoidu pooldajatel ehk tore lugeda. Kaiale ja Thredahliale suur aitäh piltide jagamise eest!

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>