Imikute toitmine (sh baby-led weaning ehk näputoitumine)

Trlp
Abikokk
2012-02-10 12:14:41
Thredahlia, ma pretendeeriks ka Pille raamatule :D kuidas korraldame, kas sina lähed järele ja mina viin pärast ära või vastupidi :)? Ja Viimsi pole niiiii kaugel ka nüüd ;)
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-10 12:58:02
Trlp:
Thredahlia, ma pretendeeriks ka Pille raamatule :D kuidas korraldame, kas sina lähed järele ja mina viin pärast ära või vastupidi :)?
Mul tegelikult peaks neid raamatuid isegi kaks olema, aga üks on jalutama läinud. Kelle laps enne kuuekuuseks saab, Thredahlia või Trlp? Siin väike ülevaade sellest, kuidas me poja lisatoiduga harjutamine käis: Esimesed kuus kuud ainult rinnapiim ja seda vastavalt nõudmisele 24/7. Aksel, sai 6 kuud vanaks: oma aia vaarikas: Aksel, 6 kuud ja 3 nädalat: keedetud lillkapsas: Aksel, peaaegu 7 kuud - näitab üles suurt huvi õe käes oleva söödava Pilvekese kompveki vastu :) Aksel, täpselt 7 kuud: kamapallid (ja kahvel :D): Aksel, 7 kuud ja 1 nädal: barankad (need kõige lihtsamad; kui katki läksin, siis tükid noppisin eest ära): Aksel, 7,5 kuud - näkileivad: Aksel, 8,5 kuud - röstitud vutilihatükid: Aksel, 9,5 kuud: vahtrasiirupi ja sojakastmega röstitud vutikoib: Paar päeva varem: spagetid ja kodumaised kukeseenemakaronid: Aksel, 11 kuud: sealiha rosinate ja porruga ning safranisaiaga ning tatrapudruga: Aksel, 1 a 1 n, hommikupuder: Aksel, 1 a 1 n, tambitud herned ja lõhefileepulgad: Aksel, 1 a 2 n, köögiviljakotletile lähenemas (kahvliga, muidugi): Noormees on lõpetanud: Täna on noormees 1 aasta ja 3,5 nädalat vana. Saab endiselt rinnapiima (sh paar korda öösel), aga sööb aktiivselt ka täitsa tavalist toitu. Täna hommikul oli tal ees terve praesai (sõi kätega, moosi talle ei pannud), lõunaks praetud riis singi-herneste-paprikaga (sõi vaheldumisi sõrmede ja lusikaga).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2012-02-10 13:15:19
Nii ilusad pildid :) Super, oleks mul omalajal ka niipalju oidu olnud, võibolla siis mõni täna ei valiks niimoodi toitu mida sööb ja mis ei maitse.

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-10 16:22:26
Siin mõned asjalikud viited BLW-kohta (tegelikult on kõik sama Nottinghami Ülikooli uurimuse kohta, mis ilmus äsja BMJ Open'is: Skip the Strained Peas. Let Babies Feed Themselves Maybe babies don't need the spoon-fed mush Baby's First Foods Should Be Finger Foods Spoon feeding 'makes babies fatter'

Merilin
Abikokk
2012-02-10 17:09:21
Pille:
Siin mõned asjalikud viited BLW-kohta (tegelikult on kõik sama Nottinghami Ülikooli uurimuse kohta, mis ilmus äsja BMJ Open'is: Skip the Strained Peas. Let Babies Feed Themselves Maybe babies don't need the spoon-fed mush Baby's First Foods Should Be Finger Foods Spoon feeding 'makes babies fatter'
Mina võttis ja luges esimese hooga läbi muidugi algartikli :D Ja kui ma oma rattad tagasi saan, siis mul on tunne, et Viimsi pole üldse enam nii kaugel. Piia igatahes on lubanud end mõnel viimasel korral juba täitsa sõidutada (nii et mina roolis ka saan olla).

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Ariina
Kokaõpilane
2012-02-10 17:33:14
Pille, ma lihtsalt ei saa mainimata jätta, et Akseli reaktsioon vaarikale on väga hea :D
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-10 17:43:48
Ariina:
Pille, ma lihtsalt ei saa mainimata jätta, et Akseli reaktsioon vaarikale on väga hea :D
:D Siin analoogne fotoseriaal juulist 2009:

Trlp
Abikokk
2012-02-10 21:16:27
Thredahlia:
Pille:
Mina võttis ja luges esimese hooga läbi muidugi algartikli :D Ja kui ma oma rattad tagasi saan, siis mul on tunne, et Viimsi pole üldse enam nii kaugel. Piia igatahes on lubanud end mõnel viimasel korral juba täitsa sõidutada (nii et mina roolis ka saan olla).
Ma Thredahlia blogi järgi vaatan, et meie poiss on kuujagu noorem :) Nii et me siis äkki vahetamegi omavahel pärast ja mina toon sulle tagasi. Linkide eest tänud. Kuidas BLW mõiste eesti keeles oleks? On keegi juba ära tõlkinud?
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-03-21 18:38:21
Tahtsin viidata Naine24 artiklile ja siis näen, et seal mind ennast tsiteeritud :D

Kaia
Kokaõpilane
2012-04-16 09:03:01
Minul küsimus BLW kohta. Kuidas selle toidu kurku tõmbamisega on? Raamatut olen 2 korda juba lugenud. Teoreetiliselt on asi selge ja kui õigesti toimida, siis ei tohiks nagu olla lämbumisohtu. Minul aga oli mõni aeg tagasi juhtum, kus lasin tütrel melonitükki avastada ja otseloomulikult pistis ta selle suhu. Põnevusega muidugi jälgisin, mis edasi saab. Lutsis päris maialt seda, lõpuks sai tüki lahti ja mulle tundus et ikkagi tõmbas selle kurku. Just nii nagu raamatus on öeldud, et lämbuv laps on vaikne (ei öögi ega köhi). Istus ta ilusti ja see tükk tuli ka ise välja, sekkuma ei pidanud. Aga mina ehmatasin tohutult. Kas võis asi olla selles, et laps ei olnud veel 6 kuune (5 ja peale)? Või on sellised olukorrad BLW puhul normaalsed? Paari nädala pärast tütreke 6 kuune ja siis peaks miskit moodi hakkama lisatoitu tutvustama. Nii väga tahtsin BLW-d teha, aga nüüd olen pisut kartma löönud.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>