Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-16 09:10:47 |
Kaia:
Kaia, ma kirjutan Sulle privaatselt ka (lihtsalt pole veel jõudnud), aga mina ei ole andnud lastele ÜHTEGI ampsu (isegi mitte limpsida, veel vähem tükilist toitu) enne pooleaastaseks saamist (mõlemad on saanud oma poole aasta sünnipäeval terve koduaia vaarika :P). Muud tingimused (et istus kenasti sirgelt "püsti") ja et ta ise seda melonit hoidis ja suhu pistis (mitte lapsevanem ei teinud seda), paistsid olevat õiged. Oota veel paar nädalat - lapsed (ja nende mälumislihased-lõualuud) arnevad selles vanuses ju kohutavalt kiiresti ja see paar nädalat ootamist võib olla olulise tähtsusega BLW-seisukohast.
Kui kõik kenasti laabub, siis võid juba varsti (fotol on 1 a 2 k (vasakul) ja 3 a 2 k (paremal)) anda ette kausitäie rannakarpe pestoses leemes ja nad rahumeeli sööma jätta:
:P
Minul küsimus BLW kohta. Kuidas selle toidu kurku tõmbamisega on? Raamatut olen 2 korda juba lugenud. Teoreetiliselt on asi selge ja kui õigesti toimida, siis ei tohiks nagu olla lämbumisohtu. Minul aga oli mõni aeg tagasi juhtum, kus lasin tütrel melonitükki avastada ja otseloomulikult pistis ta selle suhu. Põnevusega muidugi jälgisin, mis edasi saab. Lutsis päris maialt seda, lõpuks sai tüki lahti ja mulle tundus et ikkagi tõmbas selle kurku. Just nii nagu raamatus on öeldud, et lämbuv laps on vaikne (ei öögi ega köhi). Istus ta ilusti ja see tükk tuli ka ise välja, sekkuma ei pidanud. Aga mina ehmatasin tohutult. Kas võis asi olla selles, et laps ei olnud veel 6 kuune (5 ja peale)? Või on sellised olukorrad BLW puhul normaalsed? Paari nädala pärast tütreke 6 kuune ja siis peaks miskit moodi hakkama lisatoitu tutvustama. Nii väga tahtsin BLW-d teha, aga nüüd olen pisut kartma löönud. |
|
Annaliisa Kokaõpilane 2012-04-16 11:23:26 |
Mul küll veel esialgu toiduteemadega aega ja kindlasti kavatsen asja kohta põhjalikumalt uurida, aga Pille, kas selle BLW järgi võib siis lapsele anda samamoodi maitsestatud toitu, mida isegi tarbin? Või esialgu ikka maitsestamata? | |
Kaia Kokaõpilane 2012-04-16 14:15:38 |
Suured tänud vastuse eest. Kohe kergem olla, et viga oli ehk siiski minus (ja minu uudishimus). Ootan nüüd ikka õige aja ära ja siis teen uuesti proovi. Piltidel väga kihvtid ja asjalikud rannakarpidega maiustajad! :) | |
Noor_Perenaine Abikokk 2012-04-18 10:07:45 |
Pillekene, mis raamatust jutt käib? Kas ma olen pimekana, et ei näinud siin teemas raamatu nime? Tahaks selle teemaga ennast kurssi viia, nii huvitav tundub. Ja kui võimalik, siis telliks sellekohast kirjandust küll... Ja Pille lastest ja toidust on küll armsad ja inspireerivad pildid! P.S. Mul on lihtsalt meeeletu pesapunumise tuhin peal, kogun linke ja teadmisi. Seda enam, et varsti kolimine ja ma saan OMA köögi! | |
Kaia Kokaõpilane 2012-04-18 12:30:03 |
Noor_Perenaine, ma küll ei ole Pille, aga kuna see BLW teema minu jaoks hetkel väga aktuaalne ja põnev, siis käin pidevalt siinset foorumit uudistamas. See raamat, mida ma mainisin on Baby-led weaning. | |
Noor_Perenaine Abikokk 2012-04-18 12:34:05 |
Oi, tänan! Sean sammud Rahva Raamatusse ja tellin omale Tartusse :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-18 13:57:02 |
Kaia:
Just, sellest raamatust on jutt! Kui kannatust on, siis maikuus ilmub ajakirja Pere ja Kodu järjekordne erileht "Beebi" - seal on ka BLW juttu. Ajakirjanik ja fotograaf just lahkusid :D
Noor_Perenaine, ma küll ei ole Pille, aga kuna see BLW teema minu jaoks hetkel väga aktuaalne ja põnev, siis käin pidevalt siinset foorumit uudistamas. See raamat, mida ma mainisin on Baby-led weaning. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-19 11:53:34 |
Thredahlia:
Thredahlia, minu kalkulatsioonide järgi on Su 11-11-11 lapsukesel varsti aeg (omal soovil, muidugi) lisatoitu saama hakata. Kas tuled enne raamatut ka lugema või ostsid juba ise?
Pille:
Mina võttis ja luges esimese hooga läbi muidugi algartikli :D
Ja kui ma oma rattad tagasi saan, siis mul on tunne, et Viimsi pole üldse enam nii kaugel. Piia igatahes on lubanud end mõnel viimasel korral juba täitsa sõidutada (nii et mina roolis ka saan olla).Siin mõned asjalikud viited BLW-kohta (tegelikult on kõik sama Nottinghami Ülikooli uurimuse kohta, mis ilmus äsja BMJ Open'is: Skip the Strained Peas. Let Babies Feed Themselves Maybe babies don't need the spoon-fed mush Baby's First Foods Should Be Finger Foods Spoon feeding 'makes babies fatter' |
|
Merilin Abikokk 2012-04-20 10:48:12 |
Pille:
Pille, vabandused, mul on raamatu osas juba kokkulepe olemas :) Thredahlia:
Thredahlia, minu kalkulatsioonide järgi on Su 11-11-11 lapsukesel varsti aeg (omal soovil, muidugi) lisatoitu saama hakata. Kas tuled enne raamatut ka lugema või ostsid juba ise?Pille:
Mina võttis ja luges esimese hooga läbi muidugi algartikli :D
Ja kui ma oma rattad tagasi saan, siis mul on tunne, et Viimsi pole üldse enam nii kaugel. Piia igatahes on lubanud end mõnel viimasel korral juba täitsa sõidutada (nii et mina roolis ka saan olla).Siin mõned asjalikud viited BLW-kohta (tegelikult on kõik sama Nottinghami Ülikooli uurimuse kohta, mis ilmus äsja BMJ Open'is: Skip the Strained Peas. Let Babies Feed Themselves Maybe babies don't need the spoon-fed mush Baby's First Foods Should Be Finger Foods Spoon feeding 'makes babies fatter' Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-25 18:40:06 |
Thredahlia:
Pole siin midagi vabandada :)
Ma läksin lihtsama vastupanu teed ja lasin Pere ja Kodu ajakirjanikud uksest sisse ja mu iseseisvalt söövaid lapsi imetlema. Mais ilmub lisaleht "Beebi", seal on siis pikk lugu baby-led weaning/näputoitumise kohta, seda siis minu tagasihoidliku pea kolmeaastase ja kahelapselise kogemuse najal.
Laupäeval oli menüüs praetud siiafilee ja ahjus küpsetatud rohelised köögiviljad. Poeg (1 a 3 k) lähenes kahvli JA sõrmedega:
Tütar (3 a 2 k) keskendus sidruni tühjakspigistamisele ja hiljem sõi siiafilee asemel hoopis kuumsuitsuräimi:
Pille, vabandused, mul on raamatu osas juba kokkulepe olemas :) |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |