Kaia Kokaõpilane 2012-04-30 12:36:25 |
Pille, millal ja kuidas Sina oma lastele esimest korda liha pakkusid? Siiamaani olen oma lapsele pakkunud vaarikaid, kamapalle, keedetud kartulisektoreid, pirni, aurutatud spargelkapsast. Väga kihvt ikka kuidas nii pisike ise toitu suhu topib. Kuigi kamapallidega on ta sellise süsteemi avastanud, et kui me pallikese oma sõrmede vahele võtame, siis tõmbab tema meie sõrmed oma suhu ja naksab siis kamapalli oma hammaste vahele. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-30 12:48:59 |
Kaia:
Ma isegi täpset hetke ei mäleta enam, aga kaheksa ja poole kuuselt sõi noorem juba röstitud vutti ja eks kanaliha ja hakklihakastet oli juba varem saanud..
Pille, millal ja kuidas Sina oma lastele esimest korda liha pakkusid? |
|
Noor_Perenaine Abikokk 2012-05-04 11:43:09 |
Haha, Kaia, sul on kaval lapsuke :) Ja need Piia pildid on ka nii vahvad! Lähengi pärast tööpäeva uurima, kas ajakiri ka juba saadaval on. Issver, endal pole kuklikest ahjuski veel, aga see teema huvitab ja erutab mind niiväga! Mulle meenus praegu kuidas üks mu õdedest umbes 1,5 aastasena laual istudes käega torti sõi (või pigem rohkem mäkerdas) ja ise üliõnnelik ja üleni koos oli. Sellest peaks kuskil ema albumites fotosüüdistus ka olema :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-04 15:03:18 |
Noor_Perenaine:
Vara veel, kuu lõpus ilmub (verivärske info ajakirja FB-lehelt):
Mai lõpus ilmub Pere ja Kodu lisaväljaanne BEEBI. Tänasest saab seda ka ette tellida siit:
http://www.kirjastus.ee/raamatud/pere-ja-suhted/tulevasele-emale/00000001229#Beebi 2012
Tellides on väljaanne soodsam kui jaemüügist ostes, lisaks potsatab ta otse Sinu postkasti ning ei pea poodi otsima minema!
Teemad, mida BEEBI kajastab:
• Kus tuua laps ilmale? Beebiootel režissöör Margit Lillak tegi filmi sünnitaja valikutest tänases Eestis.
• Nami-Nami toidublogi pidaja Pille Petersoo harjutas oma mõlemad titad näputoidule.
• Mida võiks teada piimasegudest? “Kuna rinnapiim on A ja O, ei julge pudelititade emad enam suudki lahti teha,” kurdab üks imetamisest loobuma pidanud ema.
• Merle Liivak kirjutab, et meie kultuuris on kadunud aeg, mil ema ja lapse vajadused keskpunkti seatakse ja vastset ema kõigiti toetatakse.
• Beebi-TV? Kommenteerib laste ja meedia suhete uurija Kristi Vinter.
• Moodne ema – tiss lapse suus, pilk Facebookis?
• Kust tulevad lapse sõnad?
• Beebi esimene haigus. Apteeker annab nõu.
Lähengi pärast tööpäeva uurima, kas ajakiri ka juba saadaval on. Issver, endal pole kuklikest ahjuski veel, aga see teema huvitab ja erutab mind niiväga! |
|
Merilin Abikokk 2012-05-04 16:08:06 |
Leib on hea ja kurk on lõbus või oli see seller (ei mäleta, kumb pildil käes oli).
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Trlp Abikokk 2012-05-04 23:25:04 |
Thredahlia, põnn tundub väga rahul olevat:) Veidi kaudsemalt imikutoitumisega seotud küsimus: mis tool see on :D? Ühtlasi, BLW-st on kena ja loetav kokkuvõte tehtud selles blogis: http://emilyseiklused.blogspot.com/2011/04/baby-led-weaning.html | |
Merilin Abikokk 2012-05-05 11:16:36 |
Trlp:
Põnn tundub siin enam kui rahul olevat :)
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00069725/
Tooliga läks meil nii, et sain alguses ühe teise ringi Mothercare tooli, aga kasutama me seda ei hakanudki. Ikea Antilop hakkas rohkem meeldima. Võtab väga vähe ruumi võrreldes paljudega, hea lihtne puhastada. Laud lihtne sile, kergesti puhtaks pühitav ja piisavalt suur, lapsel toolis pehmendusega küljed hästi toestatud (erinevalt reguleeritava seljatoega variantidest). Tooli laud on meie lauaga samas tasapinnas, istuks nagu sama laua taga. Transpordiks saab jalad alt võtta ja mahub ilusti autosse. Ja noh kõrguse ja seljatoe reguleerimise vajaduset ei ole ma seni aru saanud, nii et meie jaoks ideaalne tool. Thredahlia, põnn tundub väga rahul olevat:) Veidi kaudsemalt imikutoitumisega seotud küsimus: mis tool see on :D? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Merilin Abikokk 2012-05-17 09:57:36 |
Piia elu esimene hommikupuder :)
Ise söömine teeb lapse nii õnnelikuks, et isegi hommikuselt unepahur issi ei saa naeratust varjata.
Taldrik ja lusikas oli viga, mida me homme ei korda :)
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Kaia Kokaõpilane 2012-05-17 10:28:44 |
Tahtsin just pudrust rääkima tulla. Ja nii vahvav pildid siin üleval samast asjast :). Igatahes, mina siis täna esimest korda patustasin BLW põhimõtete vastu. Alguses andsin lapsele valmis laetud lusika pudruga. Lusikas ise oli aga nii põnev, et seda tuli ju maitsta igast otsast ja putru palju suhu ei jõudnud. Ma ikka pakkusin jälle samamoodi ja puder lendas jälle rohkem laiali kui jõudis suhu. Kui enda puder otsas, siis mõtlesin, et proovin korra talle lusikaga ise pakkuda. Võttis väga ilusti. Ja minu üllatuseks sõi päris palju putru ära. Lõpuks lasin tal ise jälle mäkerdada. Thredahlia, kuidas edaspidi plaanid putru pakkuda? Paned lihtsalt tooli ees olevale kandikule putrumäe ja lased lapsel sõrmedega tegutseda? Ma just mõtlen, et kuidas putru pakkuda, kuna kauss ja lusikas ja pudru koos ei toiminud väga hästi, aga samas lapsele puder täitsa maitses... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-17 10:43:08 |
Mina olen pudruga teinud nii, et kui endal kiire on, siis on puder vedelam ja annan lusikaga, kui aega süüa ja koristada, siis on puder veidi paksem ja laps sööb ise. (Nüüd, kui Aksel on 1 a 3 k, sööb ta putru loomulikult ammu juba ise ja kenasti lusikaga ja 90% jõuab ikka suhu, ma räägin siin ca poole aasta tagusest ajast). | |
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |