Imikute toitmine (sh baby-led weaning ehk näputoitumine)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-15 12:30:09
Kes otsib ideid imikutoitude jaoks, siis me oleme proovinud (lisaks oma kodusele toidukraamile) ka briti kaubamärgiga Ella's Kitchen beebitoite. Need on tütrele väga meeldinud ja minule ka (erinevalt nii mõnestki teisest beebitoidust, mis ei lõhna ega maitse apetiitselt). :P Veebilehel on kõikide toodete koostisained ehk "retseptid" ka kirjas. Toitudele ei ole lisatud soola, suhkrut, need on laktoosi-, gluteeni- ja munavabad. Mahetooted. Tallinnas on müügil Stockmannis ja NOPis, võib-olla ka mujal.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kika
Abikokk
2009-09-15 13:11:47
Pille:
Kes otsib ideid imikutoitude jaoks, siis me oleme proovinud (lisaks oma kodusele toidukraamile) ka briti kaubamärgiga Ella's Kitchen beebitoite. Need on tütrele väga meeldinud ja minule ka (erinevalt nii mõnestki teisest beebitoidust, mis ei lõhna ega maitse apetiitselt). :P Veebilehel on kõikide toodete koostisained ehk "retseptid" ka kirjas. Toitudele ei ole lisatud soola, suhkrut, need on laktoosi-, gluteeni- ja munavabad. Mahetooted. Tallinnas on müügil Stockmannis ja NOPis, võib-olla ka mujal.
Ella's Kitceni toite sab Bioteegist ka. www.bioteek.ee :)
Maarit
Kokaõpilane
2009-11-17 17:39:49
Väga tore raamat on Beebitoitude kokaraamat (http://www.raamat24.ee/?id=264). sealt saab ideid, mida teha ja kuidas teha ;)
Merle
Abikokk
2010-02-10 17:08:03
Pille, mainisid oma blogis, et oled jälginud baby led weaning põhimõtteid. Kas sa võiksid veidi lähemalt asja tutvustada. Pealiskaudsel uurimisel tundub hull möksimine sellega kaasnevat :) Miks seda eelistada? Kas soovitaksid? Minu poiss sai just viiekuuseks ja arsti arvates lisatoiduküps, nii et teema väga aktuaalne :D Aitäh juba ette! Muidu olen uurinud ka beebitoitude kokaraamatut ja oli plaan hakata püreesid tegema, aga selle süsteemi järgi poleks kogu seda püreestmist vist üldse vaja...
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-10 17:32:20
Merle:
Minu poiss sai just viiekuuseks ja arsti arvates lisatoiduküps, nii et teema väga aktuaalne :D Aitäh juba ette!
Püreestamisest põhimõtteliselt tõesti pääsed :) Me pole 100% jälginud, aga suuresti küll ja soovitan väga. Kuna aga enne kuut kuud pole beebile kindlasti lisatoitu vaja anda*, siis on mul vähemalt paar nädalat aega siin põhiideid kirjeldada ;) * raamatus on pikalt juttu sellest "alates 4. elukuust" jutu ebavajalikkusest. Mu perearst soovitas juba neljakuuselt lisatoitu andma hakata, vaatamata sellele, et tütre kaaluiive oli vägagi viisakas ja rp-d mul ilmselgelt jätkus. Ma vahetasin seepeale arsti ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Triin
Abikokk
2010-02-10 22:17:41
Jah meie arst soovitas ka peale 6 kuud vaikselt hakata proovima, just, et kasv oli normaalne ja ööd ka, st et ei söönud iga tunni tagant. Et varem ei ole ikka neerud jm küps selleks. Eks looduse poolt on ka ju nii seatud - kui hambad tulevad, tuleb lisatoitu andma hakata :). Ja pidi ka nii olema, et kellel tulevad hambad väga vara, see hakkab ka rutem lisa vajama. Ja siis vastupidi ka :).
Enely100
Abikokk
2010-02-11 11:50:43
Huvitav on see, et minu lapse arst soovitas mehuga alustada lausa 3,5kuuselt. Loomulikult ma seda ei teinud, sest laps kasvas jõudsalt (keskmiselt ikka 4-5cm ja 1kg kuus!). Kahjuks lastearsti vahetada ei saanud, sest siin vaid üks ongi. Mina olen kasutanud püreestamist ikkagi, aga see pigem minu laiskusest. Pole uurinud muid meetodeid lihtsalt ning lapse vanaema kinkis just selle eesmärgiga katsikuks saumikseri :)
Merle
Abikokk
2010-02-11 20:19:57
Pille:
Kuna aga enne kuut kuud pole beebile kindlasti lisatoitu vaja anda*, siis on mul vähemalt paar nädalat aega siin põhiideid kirjeldada ;)
tore! oleme ootel :)
Üllekas
Abikokk
2010-04-09 12:48:01
Pille, kas Sa oled juba baby led weaning põhimõtteid kuskil selgitanud? Loeks ka huviga. Või äkki soovitad mingit head lehekülge, kus antud teemat käsitletud.
Mari-Liis
Abikokk
2010-04-26 10:38:39
KatAnna:
Lõunaks peaks tegema midagi juurviljadest, aga kuidas panna 1-aastane juurvilju sööma??? Peab mõtlema.....
Kas ta siis ei söö juurvilju? Meie 1-aastane elab minu arvates ainult juurviljadest ja rp-st :). Juurikad lähevad õnneks pea igasugusel kujul- supis, hautatud, keedetud, ahjus küpsetatud.... Erilised lemmikud on pastinaak, kõrvits, porgand ja bataat.

Siit nurgast ja sealt nurgast

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>