Imikute toitmine (sh baby-led weaning ehk näputoitumine)

Kikumuku
Kokaõpilane
2012-08-29 19:04:57
Tere Ma ei tea, kas teil on see teema juba läbi käinud, ma olen siin uus ja BLW meetodil juba kuu aega, kohe, kui laps sai 6 kuuseks, oleme ainult näputoitu andnud. Nüüd, kus ta on 7 kuud ja peale, tahaks hakata liha andma. Ainus mahe liha, mida suutsime hetkel Tartust leida, olid vutid. Kas kellelgi on ideed, kuidas kõige parem vutte teha, et lapsel neid hea düüa oleks? Ma ise mõtlesin, et panna küpsetuskotiga ahju...aga kas läheb seal piisavalt pehmeks? Või peaks kuidagi aurutama? Küpsetuskotis olen teinud lillkapsast, brokkolit ja porgandit, kuna pole hetkel aurupotti. Aga plaanis muretseda, et oleks tervislikum. Tänud vastuste eest juba ette :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-08-29 21:29:51
KIKUMIKU:
Nüüd, kus ta on 7 kuud ja peale, tahaks hakata liha andma. Ainus mahe liha, mida suutsime hetkel Tartust leida, olid vutid.
Kikumiku, kas Tartus tõesti ei müüda Eesti Mahe kaubamärgi all mahedat lambaliha ja veiseliha, sh hakkliha? Ei tahaks uskuda.
KIKUMIKU:
Kas kellelgi on ideed, kuidas kõige parem vutte teha, et lapsel neid hea düüa oleks? Ma ise mõtlesin, et panna küpsetuskotiga ahju...aga kas läheb seal piisavalt pehmeks? Või peaks kuidagi aurutama?
Minu poeg sõi seitsmekuuselt lihtsalt ahjus röstitud vutikesi (vist oli see retsept, aga mee asemel kasutasin vahtrasiirupit, sest mett olen alla-aastaste puhul vältinud). Oli igati pehme ja mõnus, sõi koiba.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kikumuku
Kokaõpilane
2012-08-30 23:32:51
Aitäh Pille vastuse eest! :) Kindlasti kuskil müüakse, aga meie käisime ainult seal, kus teadsime, et võiks olla, Lõunakeskuse talupoes. Seal oli sel hetkel otsas ja oli saada vaid külmutatud lammast. Tahtsime aga esimeseks lihatoiduks pakkuda siiski värsket liha. Aga nüüd tean, et värsket peaks olema ka Tervisepesas. Jätan meelde selle vuti röstimise, tänud. Seekord ma tegin nii, et keetsin natuke neid ja siis panin ahju, küpsetuskotiga. Mingeid maitseaineid ei pannud. Ja sai pehmeks küll liha ja tundus, et lapsele maitses hästi. Katsetame siis peagi talle ja kana ka.
Kikumuku
Kokaõpilane
2012-09-04 15:52:01
Minu järgmine küsimus, mis kerkis esile, kui hakkasin tegema kanasuppi. Kas nii väikesele (7,5 k) võib maitsestamiseks loorberit supi sisse panna? Ma olen muidu alati teinud nii, et kanakoivad panen vette koos ühe loorberilehe ja terve kooritud sibulaga, muidu lisan paar tera pipart ka aga need jätaks nüüd ära, kuna seda sööb ka ju beebi. Ja kui juurviljadd pehmed, lisan hiljem siis nuudlid, kuna suurem poiss armastab seda suppi just nuudlitega süüa ja siis ärast ka maitsestan soola-pipraga. Aga et siis kuidas on selle loorberi ja beebiga? Või muretsen ma üle? :)
Kikumuku
Kokaõpilane
2012-09-04 15:58:59
[1quote]Siin on otseviide, aga ma tahaks loota, et diskussioon siiski siia ka edasi jääks :) [/quote] Mina olin ka seal grupis aga kuna loobusin nüüd hoopis FB kasutamisest siis mul on siiralt hea meel, et siit sellise toreda jutustamise ja kogemuste jagamise koha leidsin. Aitähh! :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-09-04 16:20:34
Kikumuku:
Minu järgmine küsimus, mis kerkis esile, kui hakkasin tegema kanasuppi. Kas nii väikesele (7,5 k) võib maitsestamiseks loorberit supi sisse panna? Ma olen muidu alati teinud nii, et kanakoivad panen vette koos ühe loorberilehe ja terve kooritud sibulaga, muidu lisan paar tera pipart ka aga need jätaks nüüd ära, kuna seda sööb ka ju beebi. Ja kui juurviljadd pehmed, lisan hiljem siis nuudlid, kuna suurem poiss armastab seda suppi just nuudlitega süüa ja siis ärast ka maitsestan soola-pipraga. Aga et siis kuidas on selle loorberi ja beebiga? Või muretsen ma üle? :)
Minu arust muretsed täiesti üle. Kui ei ole põhjust arvata, et laps on allergiline, siis võid panna nii pipart, loorberit kui ka natuke soola. Kuna me pere sööb ka muidu suhteliselt vähesoolast toitu (ja enamasti raputatakse maitse timmimiseks lauas toidule veidi meresoolahelbeid), siis olen lastele teinud tõepoolest täpselt samu toite, mida endale ja mehelegi. Kui tahan toidule tšillit panna, siis panen sedagi, lihtsalt veidi vähem. Kui nüüd konkreetsemalt loorberist rääkida, siis rahvameditsiinis on loorberileheteed kasutatud ka beebide koolikute leevendamiseks, nii et ma ei näe küll ühtki põhjust, miks seda kanasupi sisse panna ei võiks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Riina
Kokaõpilane
2012-09-05 00:48:52
[1quote]Kui ei ole põhjust arvata, et laps on allergiline, siis võid panna nii pipart, loorberit kui ka natuke soola. Kuna me pere sööb ka muidu suhteliselt vähesoolast toitu (ja enamasti raputatakse maitse timmimiseks lauas toidule veidi meresoolahelbeid), siis olen lastele teinud tõepoolest täpselt samu toite, mida endale ja mehelegi. Kui tahan toidule tšillit panna, siis panen sedagi, lihtsalt veidi vähem. [/quote] Olen kuulnud, et soola pärast ei peaks üldse eriti muretsema (kuigi BLW raamatus ütleb, et sool koormab beebi neerusid), sest nii või teisiti on laps juba läbi rinnapiima soola saanud... P.S! Olen raamatuga poole peal ning on väga huvitav, kuigi lapse kõrvalt on keeruline lugemiseks aega leida. Pisut häirib see, et raamatus kipub asju kordama. Räägib ühest ja samast asjast lihtsalt erinevate sõnadega. Aga muidu on seal lisaks BLW põhimõtete tutvustamisele ka huvitavat infot beebide toitmise ajaloost ja muust taolisest. Kas keegi on endale soetanud või kasutanud ka BLW Cook Book'i? Vaatasin seda poes ning pealiskaudsel sirvimisel tundus, et see ei ole just maailma asjalikum raamat. On kellelgi kogemusi?
Kikumuku
Kokaõpilane
2012-09-06 02:02:22
Aitäh Pille, vastuse eest! Kanasupp valmis ja söödud, ma ei oleks uskunudki, et nii väikese poisi sisse nii palju suppi mahub! Ta pani terve kausitäie korraga kinni ja nõudis lisa. Järelikult maitses. Paningi ikkagi loorberi ka sisse, muud siiski mitte, ja tegelikult andsid sibul ja loorber juba isegi päris hea tulemuse aga endale siiski panime soola ka. Samas, ka meie ei tarbi väga palju soola, üldiselt maitsestame toitusid igasuguste ürtidega, soola minimaalselt. Seega julgen nüüd tõesti juba hakata ka beebile sama toitu pakkuma, selleüle on mul ainult hea meel :)
Trlp
Abikokk
2012-09-10 00:50:32
Riina:
Kas keegi on endale soetanud või kasutanud ka BLW Cook Book'i? Vaatasin seda poes ning pealiskaudsel sirvimisel tundus, et see ei ole just maailma asjalikum raamat. On kellelgi kogemusi?
Mul endal küll BLW-kokaraamatut ei ole, aga meie FB-pundis kellelgi oli ja mulle jäi ka kõrva, et ei ole just ilmtingimata vajalik teos - esiteks kordab päris palju seda, mida põhiraamat räägib, ja teiseks hakkad sa ju nagunii üsna kiiresti tavalist kodutoitu tegema - et selles mõttes sobib BLW-beebi kokaraamatuks ükskõik milline kokaraamat ;) Pead muudkui põhitõdedest kinni ja katsetad. Meie 8,5-kuune sai sel nädalal praelõhet, omletti, hirsiputru, ahjujuurikaid, ahjukana, värsket tomatit ja kurki, ahjujuustusaia, keedukartulit, koduse pestoga spagette, aurutatud suvikõrvitsat, riisiputru, küüslauguga hautatud lehtpeeti, keedetud kollaseid aedube, paneeritud ja salveiga maitsestatud praetud sea kaelakarbonaadi, pehmet Valget Klaari, ja ilmselt veel midagi. Pestoga spagetid ei olnud populaarsed - liiga keeruline süüa. Hirsipuder enam ei maitse - varem maitses. Tomat oli suur hitt, ma ei olnud seda varem andnud. Minu kõige suurem õppetund ongi see, et samamoodi nagu ise tahad vahetevahel rohkem, vahel vähem süüa, muutub ka lapse söögiisu. Meie põnnil oli vahepeal terve nädal, kus tulid hambad ja oli vist ka üks viirus - ja ta sõi ikka oluliselt vähem. Nüüd on isu jälle tagasi ja täna läks ahjuporgand, keedukartul ja praelõhe ikka väga hästi kaubaks.
Liisi
Abikokk
2012-09-10 12:20:00
Meie laps on juba 2 päeva pudrustreiki teinud. Istub uudishimulikult, aga pudrulusika peale suud lahti ei tee. Samas eile õhtul läks vanaema küpsetatud porgandipirukas väga hästi, hiljem lutsutas veel veidi õuna. Ükspäeva andsin talle lusikaga veidi õunakrõbedikku, aga siis läks küll vist õunakoor kurku, nii et laps öökis ikka korralikult ja ajas veidi piima välja. Siis käis küll korra hirmujõnks läbi, aga nüüd olen ise ettevaatlikum ja koorin õuna enne lapsele andmist ära.

Liisi Blogi

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>