Kikumuku

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2014-03-05 18:58:08
Tere taas üle pika aja. Kuna mu keskmine laps, 2,1 aastane alustas BLW-ga tänu sellele foorumile ja Pille artiklile Beebi ajakirjas siis alustasin ka pesamuna Elliga samamoodi. Praegu on peaaegu 8-kuune ja peab ütlema, et selle kahe kuu jooksul, mis ta on näputoitu saanud, on ta asja kiiresti selgeks saanud. Nüüd on aga mul üks mure, ehk on kellelgi siin sarnane olukord olnud, saaks arutleda, mida teha. Nimelt on Elli meil kleenuke, sündides kaalus küll 4,5 kg, kosus üle aja emme kõhus tublisti aga nüüd on kaal nö kinni jäänud, 7 kuuselt kaalus 6,5 kg..Pikkuses on kasvukõvera keskel, pea üm on ok aga kaal on allapoole alumist piiri. Kui pereõele mainisin, et annan näputoitu, vaatas ta mind pisut viltu kuid ei kommenteerinud midagi. Samas arvas, et tuleks laps saata uuringutele.... Ma ise siiani ei muretsenud, kuna tegemist on äärmiselt rõõmsameelse, rahuliku lapsega, kes sööb rinnapiima iga 2 tunni tagant, öösel ärkab ka paar-kolm korda, et end täis tankida. Kõht käib läbi, pissib ka...Mehe enesekindlus selle BLW osas lõi igatahes juba kõikuma ja arvas, et me peaks teda ise toitma hakkama...Ma tegin siis pastinaagi kahvliga tema nina all pehmeks ja panin näpuvahelt Ellile selle suhu. Kuna aga Elli arvates oli toitu liiga palju või oli mõni muu põhjus, ajas ta selle tagasi. Muidu ise ta eriti suure söömaga ei ole jah, aga ma olen arvanud, et ega ta ju praegu ei peagi seda toitu nii palju sööma, et kaalus juurde tuleks? Ta on ju napilt kaks kuud seda saanud ja harjub alles? VÕi olen ma millestki valesti aru saanud? Mul pole olnud aega kahe pätaka kõrvalt seda teemat veel väga palju uurida, et kuidas on alakaal ja BLW seotud aga mu sisetunne ütleb, et ei olegi. Palun kinnitage või kummutage mu arusaam asjast :) Siiani oleme andnud siis juurikaid, kõike, mida tohib ja kas siis aurutatult või ahjus - brokkoli, lillkapsas, suvikõrvits, pastinaak, bataat, porgand, paprika. Kõike sööb ise, nii palju või vähe, kui arvab heaks. Putrusid olen ka pakkunud aga neid ta väga ei armasta, ainus, mis läheb, on hirsihelbe puder mustikatega. Teen siis tavalistest mahe hirsihelvestest. Ka tatrahelvestest, see on järgmine meeldimise poolest :) Tatramanna aga ei maitsenud. Kaerahelbeid sai vist liiga vara anda kuna need ajasid kõhu valutama. Lihadest on saanud kalkuni, kana, veise, sea. Kõike ka kas korra läbi praetud ja siis ahju või aurutatud. Lutsutab küll. Suppi aga andsin eile lusikaga kuna ta veel ikkagi ise lusikaga hakkama ei saa ja näppudega ju suppi süüa ei saa...Kui poisiga läks supisöömine kuidagi lihtsalt, et andsin täidetud lusika talle ja ta pistis selle suhu, siis Elli on selline kange mutt, tema pistab kriiskama, kui talt lusikat tahan ära võtta, et seda uuesti täita. Või kui takistan teda, et ta kogu suppi lusikalt maha ei kallaks. Kui lõpuks saime sõpradeks, sõi ta kaks portsu seda suppi...samas mida jälle põdesin, et kuna mina toitsin, siis ma ju ei tea tegelikult, millal tal küll sai. Kui ta enam ei tahtnud, keeras ta lihtsalt pea ära ja suu oli kui kriips aga võibolla oleks ta ise varem järele jätnud? Ja samas tegi see talle öösel vaeva ka, mitu korda ikka puuksutas ja nuttis. Hommikul sai vaevast lahti :D Seega selles osas ootan häid nõuandeid. Ja siis ikkagi see kaalu asi, kas peaks siis hakkama nö nuumama mingite rasvadega, a la võid lisama kuigi lehmapiima valku kui enne aastat ei tohiks? On ka muidugi muid võisid, kitsepiimast nt, peaks siis seda proovima?
2012-11-04 17:21:52
Pille:
Pille:
Vaheteadaanne: Petrone Print on välja andnud sellise imeilusa raamatu: Muinasjutud armastusest, kus muinasjutte vestab Epp Petrone. NOVEMBRI ESIMESEL PÄEVAL LOOSIN VÄLJA ÜHE EKSEMPLARI KÕIKIDE NENDE VAHEL, KES OKTOOBRIKUU JOOKSUL LASTE TOITUMISE TEEMADEL SÕNA VÕTAVAD SIIN ALAFOORUMIS (olgu see siis koolitoitumine, näputoitumine, laste kokaklubi vm teema).
Nii, Research Randomizer soosis kasutajat Kikumuku. Palju-palju õnne ja ootan postiaadressi meilie info@nami-nami.ee (Pärisnimi on Sul profiilis olemas, nii et seda pole vaja). Ja nii tore oli lugeda, et nii mõnedki teist jõudsid BLW-lähenemiseni ja Nami-Nami foorumini toole ajakirja Beebi artikli tõttu!
Nii tore üllatus, aitäh! :)
2012-10-30 14:38:26
Riina:
Meie toidust on poja saanud oma taldrikule näiteks porgandeid ja kartulit, kuid samas jälle tean, et neid kumbagi ei soovitata väga lapsele anda.
Miks ei soovitata porgandit ja kartulit lapsele? See on mulle uudis. Kartulit tean, et liiga vara ei ole hea anda, aga mingi hetk juba ju võib. Ja porgandit oleme ka andnud ikka alates 7 elukuust...
2012-10-29 22:29:57
Tahtsin tegelikult veel lisada, enne kui mind siin vajati vahepeal, et minul ja mu kaasal on äärmiselt hea meel, et me sattusime lugema ajakirja Beebi, kus oli Pille artikkel BLW-st, ma ei olnud sellest varem kuulnud ja ei oleks ise julenud näputoitu lapsele anda. Praegugi on inimesi meie ümber, kes on kahtleval seisukohal, kas me ikka talitame õigesti. Aga meie oleme endas kindlad, et see on lapsele kõige parem ja loomulikum viis süüa ja anda märku ka sellest, kui kõht täis saab. Või lihtsalt pole isu. Jääb ära see lusikaga lennuki mängimine ja meelitamine-keelitamine, a la ema eest ja isa eest üks amps jne. Iga kord, kui ta sööb ise, on mul tõsiselt hea meel ja nii lahe on teda jälgida, kui asjaliku näoga ta toitu enne suhupanekut uurib, eriti, kui on midagi uut. Ja kui õnnelik nägu tal endal alati peas on :) Ja hea meel on ka selleüle, et siit sellise toreda koha leidsin, kust saab häid ideid söögi tegemiseks ja jagada/lugeda kogemusi näputoidu osas. Aitähh!
2012-10-29 22:11:50
Kuidas teil laps ise lusikaga sööma hakanud on, kas olete spetsiaalselt õpetanud, st oma käega tema käes lusikat hoidnud ja selle siis toiduga täitnud ja suhu pannud? Või tuleb see ise läbi katsetuste? Hetkel on nii, et kui on tekstuurilt mitte-tükiline toit, nt puder või supp, siis täidan mina lusika (kauss on minu ees) ja annan lusika tema kätte ja tema paneb selle endale suhu. Ja siis kiiresti lusikas mulle tagasi. Kui aga annan toidu talle ette, siis lusikas seisab peos ja teise käega kühveldab toitu suhu. Aga meie teeme ka veel hetkel talle eraldi toitu...Võibolla peaks siis enda toitumist muutma...Täna näiteks sõime värsket salatit, milles olid siis rukkola, kirsstomatid, melon, granaatõun, suistukana tükid. Ja siis muidugi kaste. Aga sellest valikust pole ju eriti midagi, mida talle anda oleks saanud? Soola ja suhkrut ei kasuta ma endiselt tema toidu valmistamisel, st kui teeme nt endale kala/liha, teeme tema tüki eraldi. Ja endale siis kõrvale mingi roheline salat, temale kas riis/tatar vms. Me ise lihtsalt armastame niiväga erinevaid värskeid salateid, ei söö väga liha/kala kõrvale juurvilju. Ilmselt vist peaks...