Tiitel: Kokaõpilane
2012-10-31 12:34:46 |
Pille, aitäh viite eest. Proovin siis bataati kangidena teha (pudruks haudunud bataadi söömine pojal veel väga hästi ei õnnestu). Oleme siiani kasutanud bataati osana pajaroast, kuid siis on see alati liiga pehme. Pidasingi silmas, et kas kangidena ahju pannes õnnestub ka selline poolpehme variant saavutada... Täna läheb ahju lambapraad. Püüan teha ilma soolata ning ehk õnnestub siis ka lapsele pakkuda. Ma ei ole seni veel osanud talle liha anda. |
2012-10-30 16:19:02 |
Kikumuku:
Kikumuku, porgandi kohta öeldakse, et natuke liiga kange kraam. Võib tekitada allergiat jmt. Kartul võib aga põhjustada soolte ummistust (tean ise konkreetset juhtumit).Riina:
Miks ei soovitata porgandit ja kartulit lapsele? See on mulle uudis. Kartulit tean, et liiga vara ei ole hea anda, aga mingi hetk juba ju võib. Ja porgandit oleme ka andnud ikka alates 7 elukuust... Meie toidust on poja saanud oma taldrikule näiteks porgandeid ja kartulit, kuid samas jälle tean, et neid kumbagi ei soovitata väga lapsele anda. |
2012-10-30 00:52:37 |
Ka meie jõudsime BLWni tänu artiklitele Pillest "Pere ja kodu" ajakirjas. Nii et, suured tänud! :) Oksendamise kohta, millest enne kirjutasin, ei olnud midagi mainitud ka raamatus. Seetõttu mõtlengi, et kas ikka nii peaks olema ja kas see on päris õige? Lootsin, et ehk on kellelgi veel sarnast kogemust ja saan aimu, millal selline asi mööda läheb... Pille, gluteeni ja laktoosi osas -- jah, mu mees on laktoosi- ja gluteenitalumatu. Seetõttu olen gluteeni sisaldavate asjadega esialgu ettevaatlik. Eks üsna pea aga katsetan ka nendega. Piimatoodete osas muretsen eelkõige piimavalgu pärast, mitte niivõrd laktoosi pärast, sest meie toidud on ju mehe pärast niikuinii laktoosivabad, kuid sisaldavad siiski sageli näiteks juustu (milles on ka omakorda sool). Piimavalk pidavat aga olema beebile raske seedida ja viima organismist rauda välja... Ise armastan väga hapukoort ja jogurteid. Kas 7,5-kuusele oleks siis neid pakkuda OK? Gluteeni osas on see lugu, et võiks ju arvata, et meil on just lihtne lapsele oma toitu pakkuda, sest see on mehe tõttu niikuinii gluteenivaba, kuid sageli kujuneb toit siiski kuidagi selliseks, et ei sobi pojale ühel või teisel põhjusel. Enamasti on põhjuseks liigne sool (näiteks vormiroogades kasutame koore asemel puljongit, mida ei jõua alati ise keeta...) või muna. Seda ainult ürtidega maitsestamise nippi ei ole me veel päris selgeks saanud. Enda kõrvalt aga leiba ei ole ma veel lapsele andnud. Küll aga nätsutab ta koos issiga mõnuga riisivahvleid. Meie toidust on poja saanud oma taldrikule näiteks porgandeid ja kartulit, kuid samas jälle tean, et neid kumbagi ei soovitata väga lapsele anda. Putru teeksin endale piimaga ja võiga, aga lapse pärast teen veega ning seetõttu jälle ise seda väga süüa ei armasta. Oh jah, vist muretsen veidi üle... :) Lihtsalt, neid hoiatusi erinevate asjade kohta on nii palju. P.S.! Kui kellelgi on mõnusaid soovitusi bataadi valmistamiseks, siis ootan endiselt selles osas nõu. |
2012-10-29 12:11:24 |
Mina sooviksin kogenumatelt teada, et kas teil oli ka esimestel kuudel nii, et kui lapsele suurem tükk suhu jäi ja ta seda alla neelata püüdis, siis oksendas? Oleme nüüd BLWd praktiseerinud veidi üle kuu (lapsel vanust 7 kuud ja 1 nädal) ning päris tihti juhtub seda, et poja hakkab suurema tüki peale kõõksuma ja lõpuks oksendab päris korralikult. Muretsen, et kas see ikka peaks nii olema ja kas see on lapsele hea... Ise on ta pärast oksendamist rõõmus ja nokitseb oma toitu edasi, kuid endale tundub, nagu piinaksin last... Kaua siis ikkagi võtab aega, et enam ei oleks muret kurku tõmbamise pärast? Laps on mul muidu igati tragi ja kiiresti arenenud, selles mõttes ei tohiks olla mingit takistust. Ja mina ei ole veel osanud päris sellele üle minna, et laps söökski sama toitu, mida endale teeme. Ikka on toit sellise kuju või tekstuuriga, et ei sobi lapsele või siis sisaldab piima ja gluteeni. Hetkel ikka valmistan lapsele midagi eraldi ja mõtlen, et ega sellel lisatoidul tema jaoks mingit toiteväärtust vist küll veel pole... Ühesõnaga, mul on praegu BLW osas väikene madalseis ja mure. |
2012-10-16 13:54:27 |
Kikumuku, Romaani lillakapsaga mul kogemust ei ole (minu kogemused on näputoitumise osas veel üldse lapsekingades), kuid kui ütled, et see sisaldab kiudaineid, siis näib loogiline, et see seedimise eriliselt tööle pani. Olen aga aru saanud, et kiudainetega peaks beebi puhul ettevaatlik olema! Mind huvitab aga see, kuidas ja kas olete oma lapsele bataati pakkunud? Tegime ühepajatoitu just selle eesmärgiga, et pojale sealt bataati välja nokkida, kuid see läks nii pudiks, et lõpuks oli sellest alles ainult oranž värv... Kui nüüd seda eraldi toiduna valmistada, siis kuidas oleks kõige õigem? |