Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-23 23:54:28 |
Kaia:
Nii armas lugeda, aitäh, Kaia!!!
Mul on väga-väga hea meel, et ma kuidagi juhuslikult sattusin lugema siinsamas foorumiteemas Pille kogemusest BLW-ga. Tänu sellele on saanud mu laps süüa alates 6 kuuseks saamisest normaalset toitu normaalsel kujul ja ta on saanud ise otsustada mida võtta mida jätta. Aitäh! |
|
Kaare Abikokk 2012-10-24 13:44:58 |
Ma olen ikka jube argpüks, et ma oma seitsmekuusele ainult püreesid annan. Tal on juba kolm ja pool hammast, millega suuri tükke hammustada. Aga teen kohe proovi, leidsin kapist kamapallid :) | |
Trlp Abikokk 2012-10-25 01:08:03 |
Liisi:
Hihii, meil sama. Eriti häälekalt hakkab juua nõudma siis, kui keegi teine lauas pikalt klaasist joob. Kui klaas suule pannakse siis puristab rõõmsalt ja vahib vaimustunult teist joojat umbes sellise näoga, et "näed, ma ka oskan!!" Siiani olengi ainult vett andnud - kuigi ma varusin ühe pakimahla koos kõrrega, mõeldes, et õpetaks lapse kõrrega jooma. Aga alati läheb õigel hektel meelest ära. Veeklaasi ma ta enda kätte veel ei anna - ilmselt millalgi nüüd peaks vaiksel proovima hakkama, muidu nagu naljakas, et kui sööb, siis sööb ise, aga kui keega talle vett annab, siis ripuvad käed külgedel :D
Täna menüüs: juustuleivad hommikul, värske tomat, lõunaks sealiha-porgandi-seenekaste keedukartuliga ja värske kurk, õhtuks sedasama kastet natuke ja eilset praehaugi ning peale veidi hommikul keedetud õunapüreed - viimast sai teelusika pealt, mida ma kinni hoidsin, sest tal on endiselt lusika tagurpidi käes hoidmise faas.
Küsimus ka - neile, kes pikemalt teemaga tegelenud: millal te põnnidele kahvli kätte andsite - millal nad ise kahvliga sööma hakkasid? Ja kas see oli mingi eriline lühem/nürim kahvel? Ma olen proovinud, aga meil on sellised suuremat sorti sõjakad ja teravad kahvlid, pikaks jäävad kuidagi. Väga meeldib ise tassist juua või kui tass tühi, siis oma kahte väikest hammas tassiserva vastu kõlistada :) |
|
Trlp Abikokk 2012-10-25 01:12:48 |
Ahsoo, koopatibi, kamapallist lihtsam on ehk millegi sellisega alustada, mida saab otsapidi peos hoida - kurki või aurutatud lillkapsast või midagi:) Kamapall va väike vidin ju, kipub ära pudenema. | |
Saskiad Kokaõpilane 2012-10-25 18:28:46 |
Tere, Mul tekkis paar küsimust näputoitumise puhul. Kas pakute lapsele alati sooja toitu lõunaks ja kas valikus on mitu erinevat juurvilja? Mul saab poeg kohe 8-kuuseks. Näputoiduga oleme harjutanud alates 6ndast elukuust. Pudrud praktiliselt üldse ei meeldi - võtab kolm ampsu ja see on kõik. Olen talle toitu pakkunud tavaliselt pärast rinda. Kas tuleks esmalt tahket toitu anda ja seejärel piima peale? | |
Trlp Abikokk 2012-10-25 23:34:37 |
Tere Saskiad! BLW puhul soovitatakse vähemalt alguses mu teada pakkudagi rinda (või ilmselt siis RPAd) enne lisatoitu. Mõte selles, et siis ei ole laps nii näljane, et liiga tühi kõht söömist segama hakkaks. Ära väga muretse, ma arvan. Mõned söövad algusest peale palju, teised ikka väga pikalt peaaegu mitte midagi ja siis äkki hakkavad. Lõunaga on meil nii, et vahetevahel on külm ja vahetevahel soe, sõltub sellest, kus oleme. Päris sageli soojendame lõunaks eelmise õhtu õhtusöögi ülejääke, nii lihtsam. Või siis teen suppi. Köögivilju on tavaliselt mitu jah, aga seda mitte niivõrd lapse pärast, vaid ise sööme nagunii palju juurikaid jms. Millised pudrud talle ei meeldi? Proovi äkki vedelamat või paksemat keeta, vastavalt sellele, kumba ta seni on saanud? Või, riivitud õuna ja kaneeli lisamine teeb meie majas näiteks riisipudrust hiti. Aga mu põnnile meeldib näiteks hommikuputru süüa lõuna ajal ja jahtunult :) | |
Liisi Abikokk 2012-10-25 23:58:19 |
Saskiad:
Mina pakun enamasti toitu veidi peale lõunaunest ärkamist, st enne piima. Siis sööb laps rohkem isukalt. Kui aga on piima enne saanud, siis pakun muud toitu vähemalt 1 tund hiljem. Täiskõhuga ei tule söömisest küll midagi välja.
Lõunaks soojendab eelmise päeva toitu, teen suppi või hautan juurvilju (tavaliselt 2 erinevat, nt brokoli ja lillkapsas või porgand ja kaalikas). Üldiselt üritan ikka tükikese liha ka pakkuda. Täna aga sõime konservherneid, tomateid ja pannkooki.
Kuna aga õhtusöök on meil ikkagi kõige toekam söögikord, siis saab laps ka õhtul sooja toitu. Täna oli meil menüüs hakklihakaste (läks hästi peale), kõrvale kartul (mida laps üldse ei puutu) ja hapukurk (väga meeldib).
Soovitan ka putru vedelamana pakkuda ja maitseaineid lisada.
Tere, Mul tekkis paar küsimust näputoitumise puhul. Kas pakute lapsele alati sooja toitu lõunaks ja kas valikus on mitu erinevat juurvilja? Mul saab poeg kohe 8-kuuseks. Näputoiduga oleme harjutanud alates 6ndast elukuust. Pudrud praktiliselt üldse ei meeldi - võtab kolm ampsu ja see on kõik. Olen talle toitu pakkunud tavaliselt pärast rinda. Kas tuleks esmalt tahket toitu anda ja seejärel piima peale? |
|
Liisi Abikokk 2012-10-26 00:11:38 |
Minul aga väike mure putrude ja muude selletaoliste toitudega. Nimelt olen putrusid, risotot, jogurtit ja täna näiteks hakklihakastet lapsele lusikaga andnud. Mõnikord paneb oma käed ka pudru sisse, aga suhu need küll ei jõua. Kuidas teistel? Kas laps sööb putru kätega või annate lusikaga? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-26 00:16:53 |
Liisi:
No mul lapsed nüüd juba "suured" (pisem juba 1 a 9 k), aga üldiselt sõi aasta tagasi poiss putru jms nii, et lusikas oli ühes käes ja sellega tõstis ja siis teise käega võttis lisaks või aitas lusikat suu juurde suunata. Eks ta paras mäkerdamine oli. Lusika võtsin enda kätte üldiselt vaid siis, kui supileent andsime (supipaksu sõi ise lusika ja käe abil).
Minul aga väike mure putrude ja muude selletaoliste toitudega. Nimelt olen putrusid, risotot, jogurtit ja täna näiteks hakklihakastet lapsele lusikaga andnud. Mõnikord paneb oma käed ka pudru sisse, aga suhu need küll ei jõua. Kuidas teistel? Kas laps sööb putru kätega või annate lusikaga? |
|
Kaare Abikokk 2012-10-26 00:29:42 |
[1quote]Trip Ahsoo, koopatibi, kamapallist lihtsam on ehk millegi sellisega alustada, mida saab otsapidi peos hoida - kurki või aurutatud lillkapsast või midagi:) Kamapall va väike vidin ju, kipub ära pudenema.[/quote] No muidugi, nüüd olen targem. See oli jah rohkem tants ja tagaajamine :) | |
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |