Imikute toitmine (sh baby-led weaning ehk näputoitumine)

tumeriin
Kokaõpilane
2012-10-30 12:31:44
Meie pere jõudis näputoiduni teadlikult Pille artiklit ajakirjas "Beebi" lugedes. Vanemad pojad said omal ajal näputoitu olude sunnil, sest ise nad süüa ei osanud ja ema tahtis ju ka ise süüa söögiajal. Nüüd kolmanda poisiga on hea teada, et oleme õigel teel. Muidugi ta vahel läkastab ja olen valmis last vajadusel tagurpidi pöörama aga seni on ta ise hakkama saanud. Ning kui 6 kuune pätsib oma pudrukausis- no see vaatepilt on super! (6 ja 4a vennad on kõrval naerukrampides) Koristamisele kulub aega aga mulle meeldib, et laps sööb ise ja valib oma kogused ise.
Kikumuku
Kokaõpilane
2012-10-30 14:38:26
Riina:
Meie toidust on poja saanud oma taldrikule näiteks porgandeid ja kartulit, kuid samas jälle tean, et neid kumbagi ei soovitata väga lapsele anda.
Miks ei soovitata porgandit ja kartulit lapsele? See on mulle uudis. Kartulit tean, et liiga vara ei ole hea anda, aga mingi hetk juba ju võib. Ja porgandit oleme ka andnud ikka alates 7 elukuust...
Riina
Kokaõpilane
2012-10-30 16:19:02
Kikumuku:
Riina:
Meie toidust on poja saanud oma taldrikule näiteks porgandeid ja kartulit, kuid samas jälle tean, et neid kumbagi ei soovitata väga lapsele anda.
Miks ei soovitata porgandit ja kartulit lapsele? See on mulle uudis. Kartulit tean, et liiga vara ei ole hea anda, aga mingi hetk juba ju võib. Ja porgandit oleme ka andnud ikka alates 7 elukuust...
Kikumuku, porgandi kohta öeldakse, et natuke liiga kange kraam. Võib tekitada allergiat jmt. Kartul võib aga põhjustada soolte ummistust (tean ise konkreetset juhtumit).
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-10-30 16:42:07
Riina:
Kikumuku:
Riina:
Kikumuku, porgandi kohta öeldakse, et natuke liiga kange kraam. Võib tekitada allergiat jmt. Kartul võib aga põhjustada soolte ummistust (tean ise konkreetset juhtumit).
Meil ka mõlemad üsna varakult toidulaual olnud, ilma probleemideta (mis muidugi ei tähenda, et kellelgi võivad need probleeme tekitada). Tuleb siiski meeles pidada, et väga paljud köögiviljad (nagu ka reegel, et vaid 1 toiduaine korraga ja siis paar päeva oodata) on beebile potentsiaalselt liiga "kanged" siis, kui neid hakata liiga vara andma (ehk siis 3-4-5kuustele beebidele, nagu siin aastakümneid soovitati). Kuuekuuse beebi seedimine on ikka hoopis tugevam, kui kolme-neljakuuse oma. Seepärast olengi mina oodanud kenasti laste pooleaastast sünnipäeva ja lisatoiduga siis alles alustanud. Ja pääsenud igasugustest allergilistest reaktsioonidest või muudest probleemidest (tõden siinkohal, et kuigi ainult rinnapiimaga toitmise perioodil toitusin väga mitmekülgselt, süües mh nii vürtsikaid toite ja kapsaid ja šokolaadi, siis ei tekitanud ka need beebidele ühtegi allergiat või gaasivalu, nii et mul hea rääkida, eks :))

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-10-30 16:51:52
Porgandist veel - suur lastetoiduguru Annabel Karmel (kes pooldab küll püreesid) soovitab porgandit alates kuuekuustele ehk ühena esimestest lisatoitudest: Carrots are rich in betacarotene the plant form of vit A and make excellent weaning food because of their naturally sweet taste. Interestingly, carrots are more nutritious when cooked with a little fat, such as a knob of unsalted butter., as the betacarotene they contain is absorbed more readily. So you can add a knob of butter to the drained carrots if you wish before you puree them. Siin lubatakse ka porgandit 6-8kuustele. Tavalise kartuliga soovitatakse oodata (7)8-10 elukuuni, aga seda pigem kartuli madala toiteväärtuse tõttu, mingist ummistusohust pole juttu. Riina, siin on bataadist ja beebidest juttu :) Ma ise röstiks lihtsalt ahjus kangidena või siis teeks pudruks ja laseks sõrmedega või lusikaga süüa.

Riina
Kokaõpilane
2012-10-31 12:34:46
Pille, aitäh viite eest. Proovin siis bataati kangidena teha (pudruks haudunud bataadi söömine pojal veel väga hästi ei õnnestu). Oleme siiani kasutanud bataati osana pajaroast, kuid siis on see alati liiga pehme. Pidasingi silmas, et kas kangidena ahju pannes õnnestub ka selline poolpehme variant saavutada... Täna läheb ahju lambapraad. Püüan teha ilma soolata ning ehk õnnestub siis ka lapsele pakkuda. Ma ei ole seni veel osanud talle liha anda.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-11-01 22:40:28
Pille:
Vaheteadaanne: Petrone Print on välja andnud sellise imeilusa raamatu: Muinasjutud armastusest, kus muinasjutte vestab Epp Petrone. NOVEMBRI ESIMESEL PÄEVAL LOOSIN VÄLJA ÜHE EKSEMPLARI KÕIKIDE NENDE VAHEL, KES OKTOOBRIKUU JOOKSUL LASTE TOITUMISE TEEMADEL SÕNA VÕTAVAD SIIN ALAFOORUMIS (olgu see siis koolitoitumine, näputoitumine, laste kokaklubi vm teema).
Nii, Research Randomizer soosis kasutajat Kikumuku. Palju-palju õnne ja ootan postiaadressi meilie info@nami-nami.ee (Pärisnimi on Sul profiilis olemas, nii et seda pole vaja). Ja nii tore oli lugeda, et nii mõnedki teist jõudsid BLW-lähenemiseni ja Nami-Nami foorumini toole ajakirja Beebi artikli tõttu!

Kikumuku
Kokaõpilane
2012-11-04 17:21:52
Pille:
Pille:
Vaheteadaanne: Petrone Print on välja andnud sellise imeilusa raamatu: Muinasjutud armastusest, kus muinasjutte vestab Epp Petrone. NOVEMBRI ESIMESEL PÄEVAL LOOSIN VÄLJA ÜHE EKSEMPLARI KÕIKIDE NENDE VAHEL, KES OKTOOBRIKUU JOOKSUL LASTE TOITUMISE TEEMADEL SÕNA VÕTAVAD SIIN ALAFOORUMIS (olgu see siis koolitoitumine, näputoitumine, laste kokaklubi vm teema).
Nii, Research Randomizer soosis kasutajat Kikumuku. Palju-palju õnne ja ootan postiaadressi meilie info@nami-nami.ee (Pärisnimi on Sul profiilis olemas, nii et seda pole vaja). Ja nii tore oli lugeda, et nii mõnedki teist jõudsid BLW-lähenemiseni ja Nami-Nami foorumini toole ajakirja Beebi artikli tõttu!
Nii tore üllatus, aitäh! :)
sinch
Kokaõpilane
2012-11-10 01:54:30
Tere! täna, täiesti juhuslikult, avastasin selle arutelu siin. Olen BLW-st ka varem kuulnud, kuid esimene laps sai siiski püreesid (2nädala pärast saab tütar 2a). Tundus kuidagi õõvastav see kurku tõmbamise oht jne. Eelkõige usun, et minus rääkis hirm teadmatuse ees (sest ma polnud teemast nii väga huvitatud, kui praegu ja ei süüvinud) ja laiskus koristamise :) ees. Üsna pea on teema taas päevakorral, kuna jõululaupäeval saab poja 6-e kuuseks. Nüüd ma aga alla anda ei taha ja uurin ning otsin erinevat infot ja teiste lastevanemate kogemusi BLW kohta. Siin paljukiidetud Beebi väljaanne peaks mul ka olemas olema. Loodan, et kolimisega kaduma ei läinud. Peab otsima hakkama :) vabad hetked kulusid täna terve selle teema läbilugemisele ja ma olen nüüd nii põnevil, et annaks või kohe pojale brokkoli kätte :) aga ta alles 4,5k, seega oleme kannatlikud!
Trlp
Abikokk
2012-11-26 20:46:01
Sinch, kuidas läinud on:)? Mul küsimus - üks 9-kuune tüdruk on siiani saanud erinevat püreekraami. Nüüd tahaks ema hakata talle tükitoitu andma, aga ükskõik mida ükskõik kui väikese tükiga kätte saab, hakkab tüdruk üsna kiiresti oksendama. Kas keegi oskab nõu anda, millega proovima peaks? Kamapallid, ahjujuurikad, banaan, pirn - kõige peale sama reaktsioon, ja ikka tõsiselt, mitte natuke ei öögi, vaid oksendab söödud toidu välja. Et...mida siis nii peale hakata?
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 >>