Triin28 Abikokk 2013-06-25 14:30:23 |
Nii armsad ja asjalikud pildid :) Laps tundub ise niiiii rahul olevat! | |
Üllekas Abikokk 2013-07-02 15:56:33 |
Meie piiga ka kohe 6kuune ja BLW teema aktuaalne. Praegu on saanud proovida maasikaid ja lutsutanud värsket kooritud kurki. Nüüd tahan pakkuda lillkapsast. Kindluse mõttes tahaks raamatu ka läbi lugeda. Saab keegi Tallinnast seda äkki laenata? | |
Merilin Abikokk 2013-07-02 18:08:32 |
Üllekas:
Minul on vakantne raamat Männikul. Kui vaja, kirjuta thredahlia@gmail.com :) Meie piiga ka kohe 6kuune ja BLW teema aktuaalne. Praegu on saanud proovida maasikaid ja lutsutanud värsket kooritud kurki. Nüüd tahan pakkuda lillkapsast. Kindluse mõttes tahaks raamatu ka läbi lugeda. Saab keegi Tallinnast seda äkki laenata? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-07-12 12:07:51 |
Kaia:
Ühest ingliskeelsest BLW-foorumist jäid silma sellised soovitused (alternatiiviks meil populaarsetele ploomipüreedele):
* banaan ja õun menüüst välja jätta
* pakkuda pirni ja kuivatatud ploomi
* kõhumassaaž beebiõliga (ehk tavalised "beebil on gaasid" abivahendid ja -võtted), soe vann õhtuti
* pakkuda rosinavett juua - rosinaid keeta ca 10 minutit, siis vedelikul jahtuda lasta ja lapsele pakkuda
* teha "turd ball" ampse:
tassitäis kuivatatud ploome
pool tassitäit linaseemnejahu
1 suur pirn
Haki pirn peeneks või riivi jämedalt. Kuumuta väikesel pannil kergelt läbi (ilmselt võib selle sammu ka vahele jätta; praadimise korral võib lisada nt veidike kookosõli). Haki kuivatatud ploomid hästi peeneks. Sega kõik ained omavahel, vormi väikesteks pallideks või kangideks. Säilita külmkapis.
Viimasel ajal on lapsel kõht kinni veidi, käisin siis poes ploomipüreed ostmas. Päris huvitav oli uudistada beebitoidu letti pea esimest korda kui laps juba 11 kuune:). |
|
Martiina Abikokk 2013-07-18 11:58:16 |
Pille:
Meil aitas ka kuivatatud ploomide andmine. Alguses tegin kuivatatud ploomidest veega püree, aga mõned päevad hiljem vaatasin, et võin ju ploomi lapsele niisama ka pihku anda. Kuna ta oli siis veel pisike, siis kooreosa jäi pigem alles (ja neid tükke ma veidi kartsin ka), aga polnud hullu. Ja ploom maitses talle ka :) Mina ostsin Rimist I love Eco sarja kuivatatud ploome- need on ilma säilitusaineteta ja head pehmed. Kaia:
Ühest ingliskeelsest BLW-foorumist jäid silma sellised soovitused (alternatiiviks meil populaarsetele ploomipüreedele):
* banaan ja õun menüüst välja jätta
* pakkuda pirni ja kuivatatud ploomi
* kõhumassaaž beebiõliga (ehk tavalised "beebil on gaasid" abivahendid ja -võtted), soe vann õhtuti
* pakkuda rosinavett juua - rosinaid keeta ca 10 minutit, siis vedelikul jahtuda lasta ja lapsele pakkuda
* teha "turd ball" ampse:
/.../
Viimasel ajal on lapsel kõht kinni veidi, käisin siis poes ploomipüreed ostmas. Päris huvitav oli uudistada beebitoidu letti pea esimest korda kui laps juba 11 kuune:). |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-08-01 01:59:00 |
Laps saab mõne päeva pärast 9 kuud vanaks. Sööb nagu vana mees, isukalt ja pea kõike. Hommikusöök täpselt kaks nädalat tagasi - kamapallid ja vaarikad: Paar päeva tagasi nautis koos õe ja vennaga küpseid ploome, aprikoose (poolitatud ja kivid välja võetud) ning mustikaid: Tänane õhtusöök: tatrapuder frikadellikastmega, tomatisalat. Hambaid endiselt pole. Põhitoiduks endiselt rp. Mõnikord proovib lusikaga ühtteist haarata. Lutti ei tunnista (ega pole tunnistanud kaks eelmist last). | |
Tikkk Kokaõpilane 2013-08-18 22:46:28 |
Tere kõigile kogenud näputoitujate vanematele, meil ka nüüd teema päevakorras ja loen juba mitmendat korda seda teemat :) Kas ma saan õigesti aru, et ma ei pea muretsema, kui praegu melonit, värsket kurki ja arbuusi ollakse nõus natukene lutsutama, aga brokoli, suvikõrvits ja ahjus killukese võiga fooliumist pesas pehmeks hautatud kanakoib hõõrutakse mööda kandikut laiali ja visatakse üle ääre? Ehk et praegu tutvutakse erinevate tekstuuride, maitsete ja lõhnadega, aga sööma hakatakse ka ikka millalgi? Või on teil kõigil kohe lapsed kõike agaralt sööma hakanud? Üks asi, mida veel on natuke söödud, on röstitud mitmeiljakukkel, linaseemnetest näha, et seda on ikka lutsutatud ja alla neelatud ka natuke, aga samas ei tahaks nisujahu nii varakult anda. Iseasi jällegi, palju ta sealt reaalselt söödud saab. Aga eks ma vaikselt ikka proovin edasi, banaan ntks ei maitse üldse, aga nektariini oldi ka nõus päris ahnelt lutsutama ja lödistama. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-08-20 14:02:56 |
Tikkk:
Ingliskeelsetes allikates rõhutatakse tihti, et "food before one is just for fun", ehk tõesti on eesmärgiks erinevate tekstuuride, maitsete ja lõhnadega tutvumine ja harjumine. Põhitoiduks on ju lapsel endiselt rp või rpa. Ma päris kandikult mahaloopimist ei aktsepteeri, kuigi seda juhtub (koordinatsioon alguses ju kehvake; kuigi 9kuune näiteks suudab toolile kukkunud pirniveerandid ja pannkoogipoolikud kenasti kätte saada uuesti) - tõstan kandikule tagasi ja sööb edasi :)
Üldiselt siiski sööb paari kuu pärast ilmselt juba päris ilusasti Sul. Või vähemalt sööb mul. Mähkmetest on väga hästi näha, et väga palju toitu käbi seedekulglast kenasti läbi :)
Pirne, ploome, nektariine jms sööb tütar hetkel nii, et kest sülitatakse välja, aga maitsev ja söödav osa (tema jaoks) kugistatakse kõik alla :)
Kas ma saan õigesti aru, et ma ei pea muretsema, kui praegu melonit, värsket kurki ja arbuusi ollakse nõus natukene lutsutama, aga brokoli, suvikõrvits ja ahjus killukese võiga fooliumist pesas pehmeks hautatud kanakoib hõõrutakse mööda kandikut laiali ja visatakse üle ääre? Ehk et praegu tutvutakse erinevate tekstuuride, maitsete ja lõhnadega, aga sööma hakatakse ka ikka millalgi? Või on teil kõigil kohe lapsed kõike agaralt sööma hakanud? |
|
Tikkk Kokaõpilane 2013-08-25 00:18:37 |
Tänan vastuse eest, Pille! Eks ma loodan jah, et paari kuu pärast sööb juba rohkem. Vanem laps sai püreesid, aga ega ta neid ei armastanud, minu meelest elas ta terve esimese aasta põhiliselt rinnapiimast, nii et teise lapsega enam väga ei muretse ka sellepärast. Kui piima jätkub, küll ta siis söönuks saab. Muret teeb see, et tal on kõhul, kintsudel, põlve- ja käeõnnaldel mingid kahtlased punased laigud, pean vist virsikud-nektariinid ja röstsaia ära jätma ning lillkapsast, brokolit, porgandit ja liha rohkem pakkuma. | |
Merilin Abikokk 2013-08-25 12:09:32 |
Esimesel eluaastal (ja veel paar kuud peale seda ka pole ime, rinnalapse puhul) on rinnapiim ikka põhitoit, kust laps saab kõik vajaliku ja pole midagi katki, kui lisa kogused pole märkimisväärsed ja söömine piirdub tutvumise ja maitsmisega. Pigem pole lapsele kasulik, kui lisa kogused liiga kiiresti kasvavad ja ööpäevane rinnapiima kogus selle arvelt enne 9-10k vähenema hakkab. See on näiteks üks rauavaegusaneemia riskitegureid. Seda siis nii püreede kui blw puhul. Meie neiu on hea näide, kes arvestatavaid igapäevaseid koguseid (üle ca 50-100g ööpäevas) hakkas sööma kuu-paar peale aastaseks saamist, aga siis sisuliselt päevapealt ja hea isuga - oli ÕIGE aeg tema jaoks. Eriti allergilistel lastel on see rinnapiima foon kasulik - immuunsüsteemil lihtsam. Allergia endaga on keerulisem. See võib olla sisuliselt iga toiduaine vastu, sh kapsad, porgand jne või üldse millegi muu vastu elukeskkonnas, mitte toidu. Tuleb välja selgitada. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
<< < 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 > >> |