Martiina Abikokk 2013-09-05 16:32:09 |
Pille, sinu laste pilte on alati nii rõõm vaadata :) Minu tütreke on nüüdseks peaaegu 1a 2k vana ja sööb väga kenasti ja isukalt. On seda teinud tegelikult algusest peale. Näputoit on äge ja ausalt öeldes ei kujuta ma ettegi, et peaks last söötma :) (kuigi jah, et aus olla, siis suvekuudel, kui pidevalt kodust ära oleme, olen talle ise lusikaga jogurtit jms andnud- et võõrustajate elamist väga ära ei mäkerdataks). Tütar ei söö ainukese asjana kartulit. See vist ei maitse talle. Mistahes moel valmistatuna, ikka jõuab kartul "ei-kõlba-kuhugi" hunnikusse. Kuna aga tegemist ei ole ka üüratult vajaliku toiduainega, siis ma väga ei põe kah. :) Lemmikuks on puuviljad, liha ja kamapallid. Näiteks oma aastaseks saamise sünnipäeval sõi laps, hoolimata suurest toiduvalikust, vaid grillitud liha ja arbuusi. Kogemust on niipalju, et : Läkastamise ja kurku ajamise periood oli meil kaks nädalat. Pärast seda hakkas ta vist aru saama, kuidas asi käib ja nüüdseks ei lähe toit peaaegu mitte kunagi kurku. Seega esialgne "pidevalt-närvid-pingul-kui-laps-sööb" periood läks kiirelt mööda. Lusika ja kahvliga söömise soov tuli meie tütrel alles aastaselt. Enne seda polnud väga mõtet riistu kätte anda, sest need pandi lihtsalt kõrvale. Ka nüüdki on nii, et alguses üritatakse püüdlikult kahvliga süüa, aga kümne minuti möödudes pannakse see kõrvale ja mängu tulevad käed. :) Kõige asjalikumaks sööginõuks on kujunenud nõukaaegne plekist kandik, millel 1,5cm kõrgused ääred. Kui maha kukub, pole hullu ja hoiab suurema toidu laual, kui käega pühkima hakatakse. Kandiku peale alati taldrikut/kaussi ei panegi. Hetkel tegeleme peamiselt kahe aspektiga: tassist joomisega (st et kui tass on laual, siis kui enam juua ei taheta ei tohiks kogu jooki lauale kallata :D ) ja sellega, et toit, mida tütreke (enam) ei taha, pandaks kandikule, mitte ei visata põrandale (kuhu see on lennanud kuuendast elukuust saadik :) ) Kusjuures, kõikidele mu tuttavatele oli näputoitumine uudseks kogemuseks, aaga nüüd on paljud öelnud, kui tütart söömas näevad, et see on ju nii loogiline lapse söötmis viis. Et nii peakski :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-11-15 10:54:21 |
Hommikune kaerahelbepuder (täisterakaerahelbed, vesi, piim, suts soola) ja metsmaasikatoormoos. 1 a 11 p vana: Sööb kenasti ja ise lusikaga, suurem osa toidust jõuab ka suhu. Ema võib samal ajal heldinud näoga pealt vaadata, hommikukohvi lürpida ja ajalehte lugeda :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-11-30 23:16:31 |
Infoks huvilistele, et Rapley näputoitumise raamat on nüüd ka eesti keeles olemas, Varrak kirjastas: Loe lähemalt. Minul paluti kaassõna kirjutada :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-12-30 23:49:27 |
Huvitav lugemine imetava ema joomisest: Breastfeeding and Alcohol Consumption | |
ziret Kokaõpilane 2014-01-16 14:19:09 |
Nii hea teema! Olen seda foorumit mitu päeva lugenud ja raamat ka poole peal. Tahaks ka nii näputoitu anda a hirm suur. Andsime üks ohtu kurgikangi kätte ja ta suutis suure tüki küljest "hammustada" (hambaid pole). Laps 6k 15p. Vaatasime hirmunult, kuidas see tükk suus ringi käis ja alla neelata üritas aga lõpuks oksendas välja. Nüüd võtame hoogu, et uuesti proovida :-) | |
Jeti Kokaõpilane 2014-01-30 16:58:17 |
Lootsingi leida näputoidu teema Nami-Namist, sest olen Pille selleteemalisi lugusid ajakirjadest lugenud. Vaim on valmis, eriti arvestades esimese lapse kehva isu, aga tehnika vajab veel lihvimist:). Loen hetkel näputoidu-raamatut ja kõrval teemat foorumist, aga ei ole leidud veel informatsiooni (võib-olla on kahe silma vahele jäänud), milline võiks olla umbkaudne köögiviljade aurutamise või röstimise aeg. Hetkel ootab kodus nurgas kõrvits, kõne alla tulevad porgand, brokoli. Kaua neid ahjus küpsetada või aurutada, et oleks hea lapsel võtta? Või mille järgi üldse hinnata, et on juba parajalt pehmed, aga mitte liiga? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-01-30 21:23:35 |
Jeti:
Eks Sa pead lihtsalt katse-eksituse meetodil järgi vaatama. Liiga kõva on lapsel raske süüa, võib igemete vahel ka murduda. Liiga pehme lillkapsas jms läheb lihtsalt plödiks. Proovi noaotsaga, kas läheb juba kergelt läbi või mitte.
Meil oli eile menüüs lill- ja spargelkapsasupp, ehk juustuga püreesupp. Seda andsin lusikaga. Laps (1 a 2 k) sööb nüüd tihti juba ka lusikaga või väikese kahvliga, aga supp kukuks siiski lusikalt esmalt maha. Ehk on siiski ka olukordi, kus ma teda lusikaga toidan. Aga see oli vist tänavu siiski ka esimene kord :)
Lootsingi leida näputoidu teema Nami-Namist, sest olen Pille selleteemalisi lugusid ajakirjadest lugenud. Vaim on valmis, eriti arvestades esimese lapse kehva isu, aga tehnika vajab veel lihvimist:). Loen hetkel näputoidu-raamatut ja kõrval teemat foorumist, aga ei ole leidud veel informatsiooni (võib-olla on kahe silma vahele jäänud), milline võiks olla umbkaudne köögiviljade aurutamise või röstimise aeg. Hetkel ootab kodus nurgas kõrvits, kõne alla tulevad porgand, brokoli. Kaua neid ahjus küpsetada või aurutada, et oleks hea lapsel võtta? Või mille järgi üldse hinnata, et on juba parajalt pehmed, aga mitte liiga? |
|
Jeti Kokaõpilane 2014-01-31 09:57:15 |
[1quote]Meil oli eile menüüs lill- ja spargelkapsasupp, ehk juustuga püreesupp. Seda andsin lusikaga. Laps (1 a 2 k) sööb nüüd tihti juba ka lusikaga või väikese kahvliga, aga supp kukuks siiski lusikalt esmalt maha. Ehk on siiski ka olukordi, kus ma teda lusikaga toidan. Aga see oli vist tänavu siiski ka esimene kord :) [/quote] Supini läheb meil veel pisut aega, noormees saab homme 6 kuud vanaks. Hakkan siis vaikselt "inimkatseid" tegema "kahvlipehme" juurviljaga. Eile andsin lutsutada wokitud porgandit, see oli ilmselgelt liiga kõva, aga tundus,et last väga tõmbas selle juurikapulga poole. Pille, tahtsin veel mainida, et mina vaimustusin näputoidu-ideest selle peale, kui foorumis nägin sinu beebieas poja pilti, kus ta isukalt lambakarreed lutsutas. Mõnikord räägib tõesti pilt rohkem, kui tuhat sõna:). | |
Merle Abikokk 2014-02-28 22:30:52 |
Meie uus poja saab peatselt neljakuuseks ning hakkan vaikselt beebitoiduteemasid taas uurima. Nelja aasta järel, mil mind BLW esimest korda huvitama hakkas, on siia teemasse ikka palju huvitavat tekkinud. Vahva! Suure õhinaga lugesin kõik läbi ja liitusin kohe ka FB-grupiga. Eestisse minnes uurin ka kindlasti raamatupoes seda raamatut. Ma ei jõua ära oodata poja pooleaastaseks saamist :) Nii vahva saab olema temale toidu tutvustamine! Esimese pojaga tegin ikka püreesid ka, BLW-d kasutasin osaliselt. Ma lihtsalt ei kujutanud ette lapse pudru sees sonkimist (küllap küll pigem pärastise läga koristamist ja lapse harimist), nii et ikka söötsin teda enamasti alguses ise. Mulle muide meeldis hirmsasti püreekuubikute sügavkülma panemine. Olen siit aga leidnud häid nippe koristusvaeva vähendamiseks ning venna peres on ka üks vägagi innustav näputoituja, nii et ehk seekord rohkem seda rada. :) Kuigi iseenesest ei oska ka püreetamise kohta midagi väga halba öelda, kui ehk seda, et söötmine paneb minu käed mingiks ajaks kinni. Toitu tegin alati ise (vaid reisidel kasutasime (öko)purgitoite) ja mitmekesist. Peatselt sõi laps meiega sama toitu ning iseseisvalt. Nii et see beebitoidu faas on tegelikult ikka hirmus lühike. Tahtsin vaid küsida, et ega seda Pille mõneaastatagust BEEBI artiklit mingis muus versioonis kuskil ei leidu (kaugemaa inimesele), eelkõige huvitaks mind tegelikult toitude loetelu. Hakkasin juba koostama nimekirja kõigist toiduainetest, mida ma tahaksin pojale järjest tutvustama hakata :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-03-05 17:28:53 |
Täna Tallinnas: | |
<< < 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 > >> |