Imikute toitmine (sh baby-led weaning ehk näputoitumine)

Kikumuku
Kokaõpilane
2012-09-12 00:47:52
Ka meie poiss ei ole enam putrudest nii huvitatud, kui enne. Kui varem sai pudrule panna värskeid marju, siis nüüd olen maitsestanud ploomiga. Hommikul tegin hirsiputru ja see ei läinud nii hästi kaubaks, kui muud toidud...Huvitav, kas see on mööduv nähe? Loodan...
Riina
Kokaõpilane
2012-09-22 00:59:01
Meie Mattias sai siis täna, oma 6-kuuseks saamise tähtpäeval, esimest korda lisatoitu maitsta. BLW-meetodil loomulikult. Hommikusöögiks olid brokoli ja lillkapsas, lõuna ajal näksis riisivahvlit ja õhtul maitses emme süles istudes banaani. Muidugi osustus banaanitükk lemmikuks. :) Esimesed ampsud said ka toredasti piltidele jäädvustatud, kuid ei oska kahjuks siia pilte üles laadida... :( Esimese päeva lõpuks olen enda kohta aru saanud, et ikka tohutult kardan kurku tõmbamist! Praktiliselt pean käte peal istuma, et ei sekkuks! Riisivahvlit näksides ka hakkas korra hullupööra läkastama, kuid sai tüki kenasti siiski ise välja. Kuidas teie, kogenenumate emmede, praktika on näidanud? Kas tõesti ei ole see kurku tõmbamine teema, mille pärast peaks pabistama? On kellelgi olnud ka halvemaid kogemusi ja on läinud vaja esmaabi osutada?
Kikumuku
Kokaõpilane
2012-09-25 15:46:15
Ka meie alustasime BLW-ga siis, kui laps oli saanud 6 kuuseks. Nüüdseks oleme seda praktiseerinud 2 kuud ja ma julgen öelda, et alles viimased 1.5 kuud olen ma asja rahulikult suutnud võtta. Sest algul, kui hakkasin andma nt kurgitükke või pirni vms kõvemat, tundus mulle, et ta tõmbab koguaeg selle ikkagi kurku ja ma ei pidanud vastu ning läksin näppupidi suhu järgi. Õnneks esmaabi kui sellist pole kunagi pidanud andma aga peale kahenädalast katsetust ma siiski otsustasin teha väikese pausi nende kõvemate tükkidega, andsin ainult üsna pehmeid tükke ja suppe, mida ta lusikaga siis ise suhu pani. Ja sellest väikesest pausist tundus, et oli abi. Laps oli vahepeal kasvanud ja ilmselt oskas juba paar nädalat hiljem paremini tunnetada neid tükke oma suus ja keelel ja ajas kõik suuremad ilusti välja ise. Nüüdseks ma ei muretse üldse, kuigi eks juures peab ju ikka olema. Mulle meeldib sellise toitumise juures just see mõte, et laps teab, mida ta sööb, kuidas miski toiduaine maitseb ja suur pluss veel see, et saame kõik koos süüa :) Seega, minu soovitus, kui sa ikka väga kardad, tee väike paus ja proovi hiljem uuesti. Laps areneb sellises vanuses väga kiiresti lühikese aja jooksul.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-10-03 12:28:52
Vaheteadaanne: Petrone Print on välja andnud sellise imeilusa raamatu: Muinasjutud armastusest, kus muinasjutte vestab Epp Petrone. NOVEMBRI ESIMESEL PÄEVAL LOOSIN VÄLJA ÜHE EKSEMPLARI KÕIKIDE NENDE VAHEL, KES OKTOOBRIKUU JOOKSUL LASTE TOITUMISE TEEMADEL SÕNA VÕTAVAD SIIN ALAFOORUMIS (olgu see siis koolitoitumine, näputoitumine, laste kokaklubi vm teema).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Annaliisa
Kokaõpilane
2012-10-09 19:26:12
Kas keegi oleks nõus mulle seda BLW raamatut posti teel laenutama? Elan Lääne-Virus, vaevalt keegi siin lähiümbruses on, kellel olemas see? Uurisin raamatukogudest, aga neil polegi seda. Kui keegi oleks nõus, siis andke märku, laenutamisega kaasnevad postikulud tasuksin muidugi ise :)
Kikumuku
Kokaõpilane
2012-10-12 01:40:03
Kas kellelgi on olnud kogemusi Romaani lillkapsaga? Ostsin seda turult ja olen nüüd kahel päeval lapsele andnud koos tavalise lillkapsa ja ahjukõrvitsaga. Tundub, et midagi neist pani lapsel seedimise korralikult tööle, ikka no päris korralikult, mitu korda päevas. Ma ei muretse sest muidu on ta rõõsa ja rõõmus aga mõtlesin, et uurin, et kas ta äkki ongi selline...äkilisem köögivili? Muidu lillkapsa peale pole sellist asja juhtunud. Lugesin aga, et selles on muuhulgas ka kiudaineid, seega pole vist mingi ime :)
Riina
Kokaõpilane
2012-10-16 13:54:27
Kikumuku, Romaani lillakapsaga mul kogemust ei ole (minu kogemused on näputoitumise osas veel üldse lapsekingades), kuid kui ütled, et see sisaldab kiudaineid, siis näib loogiline, et see seedimise eriliselt tööle pani. Olen aga aru saanud, et kiudainetega peaks beebi puhul ettevaatlik olema! Mind huvitab aga see, kuidas ja kas olete oma lapsele bataati pakkunud? Tegime ühepajatoitu just selle eesmärgiga, et pojale sealt bataati välja nokkida, kuid see läks nii pudiks, et lõpuks oli sellest alles ainult oranž värv... Kui nüüd seda eraldi toiduna valmistada, siis kuidas oleks kõige õigem?
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-10-19 14:51:44
ETV Terevisioonis näidati, kuidas lastele esmaabi anda, kui midagi on hingetorru sattunud. Võib mõnele murelikule lapsevanemale abiks olla: VAATA VIDEOT.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kaia
Kokaõpilane
2012-10-23 15:39:09
Meil nüüd kohe-kohe saab pool aastat BLW-d täis. Imelik mõelda, et paljudele lastele siiski nii ei tutvustata lisatoitu. See oli kuidagi nii lihtne ja loomulik. Sööb meiega sama toitu. Soola, suhkru ja e-ainetega olen ettevaatlik. Isu on preilil väga hea. Pole ühestki toidust täielikult keeldunud. Suvel läks kala väga hästi kaubaks- tuulehaug, lest, angerjas, räimed jne. Küll aga ei olnud huvitatud poest ostetud lõhest-forellist. Pakume talle erinevaid asju, aga tundub, et lemmikud on puder ja pasta. Putru sööb hommikuti ikka väga suure kausitäie. Makaronid lähevad ka ülihästi kaubaks. Kuna laps sööb ise, siis esialgu me ei saanud aru kuidas ta oma taldrikut pastaroast nii kiiresti tühjendab. Hoolikamal jälgimisel tuli välja, et laps neelas terveid pennesid... No hetkel on penned meie toidulaualt kadunud, et ta ikka mäluks ka toitu. Kurku tõmbamise osas on meil olnud mõned hirmutavad kogemused. Samas mitte midagi sellist, et oleks pidanud esmaabi andma. Tuleb väga tähelepanelik olla ja laps peab istuma ilusti. Kindlasti peab enne BLW-ga alustamist endale selgeks tegema, kuidas tuleb aidata last kes on endale miskit kurku tõmbanud. Viimasel ajal on lapsel kõht kinni veidi, käisin siis poes ploomipüreed ostmas. Päris huvitav oli uudistada beebitoidu letti pea esimest korda kui laps juba 11 kuune:). Mul on väga-väga hea meel, et ma kuidagi juhuslikult sattusin lugema siinsamas foorumiteemas Pille kogemusest BLW-ga. Tänu sellele on saanud mu laps süüa alates 6 kuuseks saamisest normaalset toitu normaalsel kujul ja ta on saanud ise otsustada mida võtta mida jätta. Aitäh!
Liisi
Abikokk
2012-10-23 23:22:50
Pudrustreik oli õnneks ajutine ja nüüd jälle hommikuti sööb putru. Maitseks peale veidike kodust moosi või jogurtit. Vahel segan hulka marju või banaani. Banaan on üldse suur lemmik. Eile tegin iirisekastmes ahjuõunu, siis ahjuõun oli ka väga maitsev. Saia ja leivakontsud lähevad hästi. Lihaga on nii ja naa. Kuna ma ise ka ei ole eriline lihasööja, siis tegin lapsele eraldi. Hautasin veiselihatükid ahjus pehmeks ja panin sügavkülma. Olen seganud liha nt kõrvitsarisoto sisse või siis andnud niisama väikeste tükikestena. Ise sööb vaid hästi maitsvaid asju, st saia-leiba, puuvilju, küpsist vms. Väikesed tükid saab ilusti sõrmede vahele ja suhu. Ükspäev sõi väga isukalt viinamarju, seemned võtsin välja, koore sõi ära. Soolaseid toite ja putru tuleb lusikaga anda, muidu lihtsalt mängib ja ei söö üldse. Kui panna toit lusikale ja lapsele anda, siis ka sööb, kuigi enamus on suhu jõudes juba lusikalt kõhu peale kukkunud. Kartulit aga ei söö üldse. Väga meeldib ise tassist juua või kui tass tühi, siis oma kahte väikest hammas tassiserva vastu kõlistada :)

Liisi Blogi

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>