Nami-Nami kõige populaarsem seapraad on ahjus küpsetatud sea kaelakarbonaad sinepi-meemarinaadis. Kui eelistad küpsetuskotis valminud liha, siis juhised leiad siit. Väiksem leibkond võib teha hoopis ahjukartuleid triibulihaga.
Kiita on saanud ka glasuuritud seapraad, ahjupotis küpsetatud sealiha, seapraad rosmariini ja küüslauguga. Ilse jagab väga isuäratava krõbeda kamaraga seakülje retsepti.
Väiksemale perele sobib lauale hästi küülik. Proovi seda sinepist küülikupraadi , võlles hautatud küülikut kuivatatud kirssidega või lihtsat hautatud küülikut:
Kui eelistad linnuliha, siis pidulikuks alternatiiviks on ahjupart. Proovi näiteks minimalistlikku ahjuparti õuntega, hapukapsaga täidetud ja majoneesikattega pardipraadi või hõrku ahjuparti vürtsika apelsinikastmega.
Väga mõnus on aeglaselt röstitud meepart, aga ka hiina viievürtsiseguga maitsestatud pardikoivad või siis Britt Paju pardikoivad hapukapsaga.
Pardikoivaretsepte leiad veel siit. Kunagise toiduguru Salme Masso juhised jõulupardi või -hane valmistamiseks leiad siit, Nami-Nami hanepraeretsept on aga siin.
Lindu- parti või hane plaanin. Ja eks seapraadi jõuab pikkade pühade ajal ka süüa.
Aitäh vihjete eest!
Aitäh soovituste eest!