Glasuuritud seapraad

Üsna traditsiooniline seapraad, mis sobib hästi jõululauale. Kõrvale paku kindlasti praeleemest tehtud maitsvat kastet.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg sealiha

soola ja musta pipart

küüslauku

kuivatatud ploome

Glasuur:

100 g pruuni suhkrut

1 sl sinepit

30 g e. 0,5 dl nisujahu

2 sl õunaäädikat või veiniäädikat

Valmistamine

Hõõru lihatükk soola ja pipraga, piki küüslaugu ja mustade ploomidega. Pane ahjupannile, lisa ka veidi vett.

Küpseta umbes 2 tundi 165—170kraadises ahjus. Aeg-ajalt kasta praevedelikuga ja kui liha liialt pruunistuma kipub, siis kata pealt fooliumiga. Liha on küps, kui nuga seda üsna kergesti läbistab.

Glasuuri jaoks sega pruun suhkur sinepi, jahu ja äädikaga. Määri segu kuumale lihale ja prae seejärel 220-kraadises ahjus veel 10 minutit, kuni glasuur on läbi küpsenud.

Kõrvale paku kindlasti  praeleemest valmistatud kastet - selleks keeda kaste lihtsalt kokku või paksenda lusikatäie jahuga. Juurde paku ahjus küpsetatud või keedetud köögivilju.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Sirliiz
postitatud 28.09.2008 09:53

Mulle küpsetati täna õhtuks seda glasuuritud seapraadi. Juurde ahjukartulid ja porgandidid. Väga maitsev!

Kirsike
postitatud 21.11.2010 11:32

Ma jäin tulemusega väga-väga rahule! Ja mehele ka väga maitses. Täiesti arvestatav variant meile jõulupraeks! Sinepipulbri asemel kasutasin Dijoni sinepit ja tumedaks suhkruks muscovadot. Lahja äädikas oli üks viletsamat sorti balsamico.