1.5 kg sealiha
soola ja musta pipart
Glasuur:100 g pruuni suhkrut
1 sl sinepit
30 g e. 0,5 dl nisujahu
2 sl õunaäädikat või veiniäädikat
Hõõru lihatükk soola ja pipraga, piki küüslaugu ja mustade ploomidega. Pane ahjupannile, lisa ka veidi vett.
Küpseta umbes 2 tundi 165—170kraadises ahjus. Aeg-ajalt kasta praevedelikuga ja kui liha liialt pruunistuma kipub, siis kata pealt fooliumiga. Liha on küps, kui nuga seda üsna kergesti läbistab.
Glasuuri jaoks sega pruun suhkur sinepi, jahu ja äädikaga. Määri segu kuumale lihale ja prae seejärel 220-kraadises ahjus veel 10 minutit, kuni glasuur on läbi küpsenud.
Kõrvale paku kindlasti praeleemest valmistatud kastet - selleks keeda kaste lihtsalt kokku või paksenda lusikatäie jahuga. Juurde paku ahjus küpsetatud või keedetud köögivilju.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle küpsetati täna õhtuks seda glasuuritud seapraadi. Juurde ahjukartulid ja porgandidid. Väga maitsev!
Ma jäin tulemusega väga-väga rahule! Ja mehele ka väga maitses. Täiesti arvestatav variant meile jõulupraeks! Sinepipulbri asemel kasutasin Dijoni sinepit ja tumedaks suhkruks muscovadot. Lahja äädikas oli üks viletsamat sorti balsamico.
Glasuuritud seapraad
Üsna traditsiooniline seapraad, mis sobib hästi jõululauale. Kõrvale paku kindlasti praeleemest tehtud maitsvat kastet.