1 tükeldatud küülik
veeretamiseks nisujahu
soola ja musta pipart
2 sl magedat võid
1 sl õli
2-3 õhukeselt viilutatud sibulat
5 dl tumedat kirsimaitselist õlut
100 g kuivatatud kirsse
1 sl punasesõstraželeed
1 sl värsket hakitud tüümiani
Tükelda küülik kaheksaks tükiks. Maitsesta jahu soola ja pipraga, veereta lihatükke kergelt jahusegus.
Kuumuta paksupõhjalises haudepotis või ja õli, kuni rasvaine vahutama hakkab. Pruunista lihatükid jaojaupa mõlemalt poolt hoolega. Tõsta taldrikule.
Pane potti viilutatud sibulad. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni sibulad on klaasjad.
Lisa õlu (proovi nt Saku Kirsi-Martsipani Tume) ja pruunistatud lihatükid. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta vaiksel kuumusel umbes tund aega.
Hautis on valmis, kui liha kontidelt kergelt eemaldub. Vajadusel lisa hautamise ajal veel vett.
Tõsta lihatükid vahukulbiga soojale serveerimisalusele. (Soovi korral püreesta kaste sauseguriga, siis ei jää sibulatükke näha).
Lisa potti kuivatatud kirsid, punasesõstratarretis ja tüümian. Kuumuta umbes 5 minutit, kuni kaste on redutseerunud. Maitsesta ja serveeri koos lihaga.
Kõrvale sobivad hästi krõbedad ahjukartulid.
tegin seda üle-eelmine aastavahetus. maitses hästi ja oli hea väljanägemisega.
täitsa mõnus toit ka vihmase suvepäeva möödasaatmiseks.
Õnnestus hästi, maitses veel paremini! Läheb kordamisele!
See suurepärane hautis oli meil aastapäevalaual. Väga maitsev!
Väga maitsev. Tegin väikesed muudatused. Jätsin nisujahu ära, praadisin või ja küüliku enda rasvas ning küpsetasin ahjus ja lisasin kirsid enne ahju panemist. Ahju temperatuur oli 200C ja aeg 1,5 tundi. Soovitan soojalt jõululauale.
Õlles hautatud küülik kuivatatud kirssidega
Külmaks talveõhtuks sobiv pajaroog. "Lapin á la Kriek/Konijn Met Bier" on Belgia roog. Proovi näiteks 2023. a parimaks jõuluõlleks tituleeritud õlu "Saku Kirsi-Martsipani Tume".