1.5 kg kartulit
400-500 g värsket või soolatud peekonit
soola ja musta pipart
Koori kartulid, vajadusel tükelda suuremad kartulid pooleks. Soovi korral keeda neid 10 minutit soolaga maitsestatud vees, siis nõruta hoolega.
Laota kartulid õliga määritud ahjuvormi, nirista peale veel veidi õli ning maitsesta soola-pipraga. Laota peale paksud toored (soola)peekoniviilud.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega, kuni kartulid on küpsed ja peekon kenasti läbi küpsenud.
Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Päris hea.
Maitsev õhtusöök. Kõrvale pakkusin tilli-jogurtikastet.
Selle toidu peal üles kasvanud!
Eile ostsin talunikult triibuliha, et seda lemmikut teha:)
Meie pere lemmik toit,eriti puuküttega ahjus tehtult :-)
Minu lemmik!
Niiiii isuäratav...
Minu armsa lemmik :)
Enda retsepti järgi tehtud meestepraad:
Hapukurki ka juurde!
Parimad tulevad puupliidiga praeahjus...
Just tehtud ja söödud.
Lemmik!!!
Mina panen veel porgandit ja šampinjone ja ürte juurde... Megahea!
Vanasti oli see söök sellepärast parem, et siis oli lihal teine maitse, läks kergesti krõbedaks. Maitse oli magus, kuid praegune liha on puhas keemia nagu ütles üks lihamüüja. Kuid see ahjukartul on läbi aegade üks parimaid toite.
Päris hea
Päris hea
Kuidas vältida, et toores triibuliha seda vahtu välja ei ajaks? Rikub toidu välimuse. Panen eelnevalt õliga määritud malmpotti kõige alla triibuka, siis kartul, porgand, kaalikas... veidi vett ka ja 2 puljongikuubikut ning torkan puuahju, u 200 kraadisesse 40min. Kõik saab pehmeks, aga see eespoolnimetatud häiriv asjaolu mitte ei meeldi.
Ma paneksin liha kartulite peale.
Lapsepölve lemmik toit...
See oli mu lapsepõlves meie pere pühapäeva toit. Isa käis meiega kondamas (jalutasime kusagil kus varem polnud käinud ilma kindla sihita) ja selleks ajaks kui koju jõudsime oli ema valmis teinud ahjukartulid triibulihaga.
Tõsi ta on, paremat pole senini veel leiutatud.
Minu lemmikud. Lisan veel porgandeid ka.
Ahjukartul peekoniga, maitsestatud soola ja pipraga. Kõrvale tomati-, kurgi hapukooresalat. Mu lemmik kombo
Minu ahjukartul peekoniga.
Krõbedad ahjukartulid triibulihaga
Mõnus kartuli-liharoog. Osta poest läbikasvanud paksud peekoniviilud - need annavad kartulitele maitset ja ei küpse liiga kiiresti läbi.